74 találat a(z) 2024-es változások cimkére

Négy új rendelet a legfrissebb közlönyben Cikk

A 2024. évi 31. számú Magyar Közlönyben négy rendeletet és több határozatot is kihirdettek március 12-én éjjel.

Változott az egészségügyi szakellátás tb-finanszírozásáról szóló rendelet Cikk

Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. NM rendeletet módosító 15/2024. BM rendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 25. számában hirdették ki március 5-én.

Új webshoprendelet: fel kell tüntetni a kiszállítók közt a Magyar Postát is Cikk

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt – mondta a Magyar Posta Zrt. marketingkommunikációs főigazgatója az M1 szerda reggeli műsorában.

Kevesli a munkaügyi ellenőrzések számát a Magyar Szakszervezeti Szövetség Cikk

Kevésnek tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a hatósági munkaügyi ellenőrzések gyakoriságát, és érdemi változást sürget.

NAV-tájékoztató a 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményekről Cikk

Adózói tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Magyarország 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményeiről.

MÁV-Volán csoport: új tarifarendszer március 1-jétől Cikk

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedés változásáról – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

NIS2 vagy GDPR? Vagy mindkettő? Cikk

A NIS2 (Network and Information Systems Directive, version 2) irányelvet valószínűleg ma még igen kevesen említik meg a cégvezetők közül, amikor információvédelemről esik szó, pedig 2024. október 18-tól már ezt az új információbiztonsági keretrendszert is működtetniük kell az érintett cégeknek – írja blogjában a Grant Thornton.

Itt az eGN rendszer új verziója Cikk

Az eGN használatában érintettek számára fontos információ, hogy a rendszer legújabb verziója február 13-án élesedett, melyben újabb funkciókon és beállításokon módosítottak a szakemberek – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Könnyítés várható a kötelező parlagoltatás szabályaiban Cikk

2024-ben könnyítést kapnak a mezőgazdasági termelők a kötelező parlagoltatás új szabályainál – jelentette be az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleményében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Érkeznek a tájékoztatók: márciusban soron kívül átköthetők a lakásbiztosítások Cikk

Idén márciusban – ha az érintett ügyfél úgy dönt – egy hónapig soron kívül átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Az erről szóló tájékoztatót a biztosítóknak február 15-ig kell megküldeniük ügyfeleiknek. Érdemes minden ügyfélnek áttekinteni meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal – írja honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Változnak az anyajuh-támogatás feltételei Cikk

Idén kedvezőbbé válnak a termeléshez kötött anyajuh támogatásának feltételei Magyarország KAP Stratégiai Tervének első módosításával. A két érdemi változásról már most, az egységes kérelem idei benyújtási időszakát és a kapcsolódó nemzeti jogszabályok megjelentését megelőzően fontos a gazdálkodók tájékoztatása – áll az Agrárminisztérium közleményében.

Elindult az építési termékek új környezeti információs rendszere Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer – jelentette be szerdai közleményében a minisztérium.

Harmadik országbeli állampolgárok beutazása, tartózkodása: új engedélytípusok, szabályok Cikk

2024-től a korábbi bevándorlási törvényt felváltotta a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi tartózkodását és foglalkoztatását szabályozó 2023. évi XC. törvény (Btátv.). Az új jogszabály tervezettnél korábbi hatályba lépése a bevándorlással foglalkozó szakmai közösséget, számos munkáltatót és magánszemélyt, de még az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságot is felkészületlenül érte – írja hírlevelében a Mazars.

Megjelent a rendelet a reklámkataszterdíjról Cikk

Az országos reklámkataszter vezetéséről szóló 2/2024. NMHH rendeletet 2024. január 23-án hirdették ki a Magyar Közlönyben.

Megjelent a HVG TB 2024 különszáma – digitális változatban is Cikk

Megjelent a HVG legújabb tb-különszáma kommentárokkal, valamint 8 törvénnyel teljes terjedelemben (a kapcsolódó végrehajtási rendeletekkel egységes szerkezetben), kiemelve a 2023-as évközi, a 2024. január 1-jei, illetve a 2024-es évközi változásokat. A kommentárok – melyek tb-szakértők és az Andersen Adótanácsadó Zrt. munkatársainak közreműködésével készültek – kitérnek a legfontosabb társadalombiztosítási előírásokra, valamint a HVG Adó 2024 különszám decemberi megjelenése óta kihirdetett adó-, számviteli és illetékváltozásokra is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telephely az iparűzési adóban

Szipszer Tamás

adószakértő

Sportolói adomány vagy szponzoráció

Szipszer Tamás

adószakértő

Közhasznú bevétel adómentessége

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink