Haszonbérlet: módosul a földforgalmi törvény

  • adozona.hu

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) honlapján a földforgalmi törvény egyik fontos módosítására hívja fel a figyelmet. A változás a haszonbérleti szerződés megszűnését érinti.

Ha az eddigi haszonbérlő már nem használja tovább a földet (mert a tulajdonos maga kezd el gazdálkodni a területen, vagy más személy szerzi meg a földhasználatot), az előző bérlőnek sokszor úgy szűnik meg a szerződése, hogy a terménye el van vetve a földbe. Egy nemrégiben elfogadott törvénymódosítás alapján, ha a haszonbérleti szerződés a gazdasági év végével megszűnik, a haszonbérlő az adott gazdasági évhez kapcsolódó betakarításra a szerződés megszűnését követően is jogosult lesz – olvasható a magosz.hu-n.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink