18 találat a(z) útmutató cimkére

Útmutató szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatkezelésekhez Cikk

Korábban már bemutattuk az Európai Adatvédelmi Testület 2/2019. számú iránymutatás-tervezetét, melyet a testület változtatásokkal fogadott el. Az elfogadott anyagot az alábbiakban e módosításokkal együtt ismertetjük.

Útmutató az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez Cikk

Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nébih Maradék nélkül programjának négy munkacsoportja. A vendéglátás, a kereskedelem, az ipar és a civil szektor szereplőinek szóló segédleteket ingyenesen letölthetik az élelmiszer-vállalkozások.

Frissített tájékoztató az öntözési szabályokról Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a hatályos jogszabályoknak megfelelően aktualizálta az öntözéssel kapcsolatos vízjogi engedélyezési eljárásokat összefoglaló útmutatóját. A NAK az öntözni kívánó termelők számára így átláthatóbbá teszi az engedélyhez szükséges alapvető lépéseket.

NAV-útmutató a készpénzfizetés korlátozásáról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 3002/2019. számon útmutatót adott ki a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók közötti másfél millió forintot meghaladó készpénzfizetés korlátozásáról.

NAV-útmutató a vámügyi bírságról Cikk

Útmutatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a vámjogszabályokban meghatározott szankciók alkalmazásáról.

Érvénytelenített néhány útmutatót a NAV Cikk

Érvénytelenített augusztus 27-étől néhány útmutatót a NAV, közölte ma honlapján az adóhatóság.

Módosul a 3013/2016. NAV útmutató Cikk

Megjelent ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 3008/2018. útmutató a szellemi tulajdonjogok védelmében bevezetendő vámhatósági intézkedésekről szóló 3013/2016. útmutató módosításáról.

Útmutató jelent meg a NAV bírságolási gyakorlatáról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 3006/2018. számon útmutatót adott ki a NAV-nak az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény, az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény, valamint az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény alapján történő bírságolási gyakorlatáról.

NAV-útmutató a vámjogszabályokban meghatározott szankciókról Cikk

Újabb útmutatót tett közzé pénteken honlapján a NAV.

Pénzmosási szabályzat Kérdés

Kérdésem, hogy megjelent-e már, és ha igen milyen törvényhelyen a pénzmosás elleni szabályzat elkészítéséhez szükséges rendelet (útmutató) a könyvviteli szolgáltatók részére? Válaszukat előre is megköszönve tisztelettel: Sz. R.

Útmutató fakereskedőknek Cikk

Útmutatót készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a fakereskedő vállalkozások részére. A hasznos gyakorlati tanácsokat tartalmazó dokumentum a vonatkozó jogszabályok alkalmazásában és a faanyag nyomon követéséhez használt nyilvántartások szakszerű vezetésében nyújt segítséget. A hatóság ezzel az iránymutatással is támogatja a jogszerűen működő fakereskedő vállalkozások helyzetének megerősítését, illetve az illegális fakitermelés visszaszorítását.

Méltányosság: ezeket az engedményeket alkalmazhatja a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal méltányossági jogköre keretében az egyes NAV-szankciók vonatkozásában különböző engedményeket tehet. Ismertetjük, melyek ezek és mit mérlegel a hatóság az eljárás során.

Ezekben az esetekben gyakorol méltányosságot a NAV Cikk

Jogszabályok – különös tekintettel az Art.-ra – meghatározott feltételek mellett kifejezett méltányossági jogkört biztosítanak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mint állami adó- és vámhatóság számára. A méltányosság alapelvének érvényesítése vonatkozásában a NAV 3015/2017. számon útmutatót adott ki.

A számlabefogadó is részese lehet az adókijátszásnak Cikk

Mikor tagadható meg a számlabefogadó adólevonási joga? Mely objektív körülmények alapján állapítható meg, hogy az adóalany tudta vagy tudnia kellett volna: adókijátszásban vesz részt? Mikor kell a számlabefogadót az adókijátszás résztvevőjének tekinteni? A NAV erről szóló útmutatóját ismertetjük.

Gyorsíthatja a vámeljárást, ha figyel az útmutatóra Cikk

Útmutatót adott ki a NAV a múlt héten a korlátozás és tilalom hatálya alá tartozó termékköröket érintő vámeljárások feldolgozásához szükséges alapvető igazoláskódokról.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Piaci ár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

"Saját tőke pótlása" válaszhoz

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Leköszönő tulajdonos szavazati joga

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close