174 találat a(z) öregségi nyugdíj cimkére

Korengedményes nyugdíjazással megúszhatja a különadó befizetését - legális kiskapu Cikk

Van olyan eset, amikor a korengedményes nyugdíjazással el lehet kerülni azt, hogy befizesse a munkavállaló a végkielégítés különadóját. Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

A nők öregségi nyugdíja: plusz két év kedvezmény járhat Cikk

Az a nő, akinek legalább 40 év jogosultsági ideje van és a nyugdíj-megállapításának időpontjában befejezte a keresőképes tevékenységét, öregségi nyugdíjra jogosult a kormány pénteken benyújtott törvényjavaslata értelmében. De mi tartozik a jogosultsági időbe?

Előrehozott nyugdíj: jövőre kevesebb jár a férfiaknak Cikk

A férfiaknak jövőre, a nőknek két év múlva már nem lesz lehetőségük idő előtt nyugdíjba vonulni anélkül, hogy ne csökkenne a nyugdíjuk összege. Ezt követően, ha valaki előbb menne nyugdíjba, biztosan kevesebbet kap.

Az APEH válaszol: albérlet, munkábajárás, nyugdíjas munkavállaló Cikk

Ha albérletet ad ki nyugdíjas, hogyan kell utána adózni, s ha valaki munkanélküli, rá milyen szabályok vonatkoznak? Milyen feltételek esetén kell támogatni a munkábajárást? Öregségi nyugdíj mellett munkát vállalva, megbízási szerződés esetén milyen járulékokat kell fizetni? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Nyugdíjjárulék speciális esetekben és a munkanélküli nyugdíjazása Cikk

Mennyi nyugdíjjárulékot kell fizetni annak, aki 2007 december 31-e után ment nyugdíjba, de nem érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt? Milyen lehetősége van egy munkanélkülinek a korengedményes nyugdíjazásra ? Olvasóink kérdéseire Molnár László nyugdíjszakértő válaszol.

Nyugdíjkérdések: a nyugdíj összege, a rokkantnyugdíj és a szolgálati idő Cikk

Mennyi a várható nyugdíjam 40 év szolgálati idő után? Mi számít bele a szolgálati időbe? Olvasóink kéréseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Rokkantnyugdíjasból öregségi nyugdíjas: mik a feltételek? Cikk

Milyen feltételekkel vonulhat öregségi nyugdíjba a rokkantnyugdíjas, illetve milyen feltételekkel maradhat továbra is rokkantnyugdíjas? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Minden a nyugdíjról: mit kell tudni 2009-ben? Cikk

Kinek jár 13. havi nyugdíj? Hogyan számoljon a rokkantsági nyugdíj mellett dolgozó? Milyen feltételei vannak az előrehozott nyugdíj választásának? Milyen nyugdíjminimumok érvényesek 2009-ben? Összefoglaló cikkünkből a nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseire választ kap.

13.havi, előrehozott öregségi nyugdíj és a szolgálati idő Cikk

Kik kaphatnak 13.havi nyugdíjat 2009-től? Mi számít bele a szolgálati időbe? Olvasóink kérdéseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Útdíj, túlsúlydíj, iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close