hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Leváltanák az evát egy másik adóval

  • MTI/Népszabadság

A mostani evázók számára "lesz egy új adónem", az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzésére - értesült a Népszabadság kormányzati körökből. A lap szerint az eva megszűnésének esetére ezt valószínűsítik fideszes és KDNP-s politikusok is. Arra a kérdésre, hogyan kell ezt elképzelni, a lap nem kapott választ.

A Népszabadság úgy tudja, kérdéses, hogy a frakciószövetség hétfői zárt tanácskozásán fel tudják-e oldani a fideszes és kereszténydemokrata honatyák azt az éles politikai konfliktust, ami Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Lázár János között kialakult. A lap által megkérdezett kormánypárti politikusok nem emlékeznek arra, hogy a tavalyi választások óta a Fidesz-frakció ilyen nyíltan szembemenetelt volna egy kormányzati állásponttal, mint most az eva megszüntetése ügyében - írja a Népszabadság.

Pálffy István, a KDNP-frakció szóvivője a lap kérdésére, hogy a KDNP a megszüntetés mellett vagy ellene szavaz, azt mondta: "először is őszintén kellene beszélni arról, hogy az evával mi a probléma, s ha alkalmat is ad a trükközésre, az milyen mértékű". Szerinte sokkal több hatástanulmánnyal, háttérszámítással kellene megalapozni a megszüntetés tervét, "hiszen mégiscsak 140-180 milliárd körüli" összegről van szó.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, komoly konfliktus lesz a Fidesz-frakció és a kormány között is, mert a parlamenti képviselők ragaszkodnak a kisvállalkozók körében népszerű eva megtartásához. A hvg.hu információi szerint jelentős lobbierők mozdultak meg a kormánypárti képviselőcsoportban, hogy leszavazzák a kormány ötletét, sőt a frakcióvezető, Lázár János is kész szembemenni a gazdasági minisztériummal és a miniszterelnökkel.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink