hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Matolcsy tárgyalt, de csak önmagát ismételte

  • adozona.hu

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mára találkozóra hívta a magánnyugdíjpénztárak vezetőit.

A Stabilitás Pénztárszövetség elnöke, Bába Julianna mai sajtótájékoztatóján leszögezte: a Matolcsy Györggyel tartott megbeszélésen semmilyen konstruktivitást nem tapasztaltak - írja a vg.hu. A nemzetgazdasági miniszter megismételte a tegnap ismertetett tervét és nem ajánlott együttműködést a pénztáraknak a közös megoldás kidolgozására.

Bába Julianna elmondta: a Pénztárszövetség a végsőkig elmegy, hogy megakadályozza a jogszabály megszületését. A Stabilitás elnöke elmondta: nem szabad választás az, ha pisztoly tartanak az emberek fejéhez.

Az elnök szerint akkor lenne reális a kormány által említett választási lehetőség a két rendszer kapcsán, ha a nyugdíjkasszák megkapnák a munkáltatók által befizetett 24 százalékos járulékot, amennyiben az adott állampolgár úgy dönt, hogy az immár önkéntessé minősített pénztárak tagja marad.

A tudósítás folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózás külföldi munkaviszony mellett

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs