hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Figyelem, ezekre a településekre biztosan mennek adórevizorok!

 • adozona.hu

A következő napokon számos település piacait, üzleteit felkeresik az adóellenőrök, de számíthatnak rájuk a taxisok és a fitneszszalonok is – adja hírül a NAV.

A Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei és pénzügyőrei – a megyeszékhelyen kívül - május 1-jétől 7-éig Mohácson, Hidason, Szászváron, Pécsváradon és Siklóson, május 8-ától 14-éig Komlón, Görcsönyben, Bólyban, Dunaszekcsőn, Szentlőrincen és Szigetváron, május 15-étől 21-éig Siklóson, Mohácson, Sellyén, Vásárosdombón, Mágocson és Komlón, május 22-étől 31-éig pedig Siklóson, Sásdon, Villányban, Harkányban valamint a 67-es út menti településeken ellenőriznek.  

Májusban a pécsi nagybani piacon értékesítők is fokozott adóhatósági jelenlétre számíthatnak.

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság operatív adóellenőrei 2017. év 18. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

2017. május 02. (Kedd) Eger  

2017. május 03. (Szerda) Hatvan  

2017. május 04. (Csütörtök)  Gyöngyös  

2017. május 05. (Péntek) Dormánd

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság tervezett helyszíni ellenőrzései:

 • május 2. kedd: Rétság és környéke
 • május 3. szerda: Jobbágyi és környéke
 • május 4. csütörtök: Szécsény és környéke
 • május 5. péntek: Salgótarján és környéke

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-jétől kötelezett adózók vonatkozásában vizsgálják a számla-/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

2017. május 02-ától kezdi meg kéthetes ellenőrzés-sorozatát a Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság. Az ellenőrzések a pénztárgép használatára újonnan kötelezett adózói kört célozzák, különös tekintettel azon adózókra, akik 2016. évben úgy nyilatkoztak, hogy a bizonylatadást csak számla kiállításával óhajtják teljesíteni.

 Így kiemelt figyelmet kapnak:

 • a gépjármű-javítással foglalkozó vállalkozások,
 • a fitneszszalonok,
 • a masszőrök,
 • és azon taxisok, akik nem vásároltak online-pénztárgépet.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek:

 • május 02. (kedd): Nyíregyháza
 • május 03. (szerda): Fehérgyarmat
 • május 04. (csütörtök): Kisvárda
 • május 05. (péntek): Nagyhalász

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi járásokban végeznek ellenőrzéseket:

 • május 2. (kedd): Veszprém
 • május 3. (szerda): Balatonalmádi
 • május 4. (csütörtök): Pápa
 • május 5. (péntek): Várpalota

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a kereskedelem és különféle szolgáltatások igénybevételére irányulnak.  Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a számla-/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét, valamint az online pénztárgép használatával kapcsolatos rendelkezések betartásának jogszerűségét.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Osztalék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close