Itt a lista, hol lehet a héten adóellenőrökre számítani

  • adozona.hu

A bortermő vidékeken a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, a piacokon, fesztiválokon árusítók működését vizsgálják meg alaposabban a héten az adóellenőrök, s több helyen célkeresztbe kerülnek a vadász- és horgászboltok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett Adótraffipaxban közöltek szerint.

Bács-Kiskun megye

Szeptember 27-én Kömpöcön, Csólyospáloson razziáznak az adóellenőrök, akik   ebben a hónapban jellemzően a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, valamint a vadász- és horgászboltok működését vizsgálják.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai szeptember 27. és október 3. között –

– kedden Pécsett, a borboltokban,
– szerdán Bólyban és Mohácson a pékségekben,
– csütörtökön pedig Pécsett, a Hunyadi János, valamint a Citrom utcai vendéglátóhelyeken ellenőriznek.   

 A megye nagyobb rendezvényein, így a Villányi Vörösbor Fesztiválon, valamint a Fényfesztiválon is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére. 

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. 

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik. 

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptember 29. és október 3. között a piacokon, vásárokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptemberben a megyei papír- és írószer-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– szeptember 27. (hétfő)  Jászberény,
– szeptember 28. (kedd)  Tiszaföldvár,
– szeptember 29. (szerda)  Mezőtúr, Túrkeve,
– szeptember 30. (csütörtök) Tiszafüred,
– október 1. (péntek) Szolnok.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is megjelenhetnek az adóellenőrök.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptember 27. és október 8. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2021. szeptember 27. és október 1. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– szeptember 27. (hétfő) rétsági járás,
– szeptember 28. (kedd) pásztó járás,
– szeptember 29. (szerda) balassagyarmati járás,
– szeptember 30. (csütörtök) salgótarjáni járás,
– október 1. (péntek) bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az építőanyag-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei a 39. héten a műszaki cikkeket árusító szaküzletekben, a vadász- és horgászboltokban és az építkezéseken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét. Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is felbukkanhatnak a revizorok.

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptemberében a számítástechnikai üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs