hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt a lista, hol lehet a héten adóellenőrökre számítani

  • adozona.hu

A bortermő vidékeken a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, a piacokon, fesztiválokon árusítók működését vizsgálják meg alaposabban a héten az adóellenőrök, s több helyen célkeresztbe kerülnek a vadász- és horgászboltok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett Adótraffipaxban közöltek szerint.

Bács-Kiskun megye

Szeptember 27-én Kömpöcön, Csólyospáloson razziáznak az adóellenőrök, akik   ebben a hónapban jellemzően a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, valamint a vadász- és horgászboltok működését vizsgálják.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai szeptember 27. és október 3. között –

– kedden Pécsett, a borboltokban,
– szerdán Bólyban és Mohácson a pékségekben,
– csütörtökön pedig Pécsett, a Hunyadi János, valamint a Citrom utcai vendéglátóhelyeken ellenőriznek.   

 A megye nagyobb rendezvényein, így a Villányi Vörösbor Fesztiválon, valamint a Fényfesztiválon is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére. 

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. 

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik. 

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptember 29. és október 3. között a piacokon, vásárokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptemberben a megyei papír- és írószer-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– szeptember 27. (hétfő)  Jászberény,
– szeptember 28. (kedd)  Tiszaföldvár,
– szeptember 29. (szerda)  Mezőtúr, Túrkeve,
– szeptember 30. (csütörtök) Tiszafüred,
– október 1. (péntek) Szolnok.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is megjelenhetnek az adóellenőrök.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptember 27. és október 8. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2021. szeptember 27. és október 1. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– szeptember 27. (hétfő) rétsági járás,
– szeptember 28. (kedd) pásztó járás,
– szeptember 29. (szerda) balassagyarmati járás,
– szeptember 30. (csütörtök) salgótarjáni járás,
– október 1. (péntek) bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az építőanyag-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei a 39. héten a műszaki cikkeket árusító szaküzletekben, a vadász- és horgászboltokban és az építkezéseken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét. Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is felbukkanhatnak a revizorok.

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2021. szeptemberében a számítástechnikai üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3