hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt a NAV legfrissebb listája, hová mennek az adóellenőrök

  • adozona.hu

Közzétette a honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy ezen a héten mely településeken számíthatnak kiemelt ellenőrzésre az adózók. Az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják a revizorok, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, elvégezték-e az éves felülvizsgálatát, bejelentik-e alkalmazottaikat. Célkeresztbe kerülnek a szünetelő vállalkozások is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 13. és 19. között Bicsérden, Bodán, Komlón, Kővágószőlősön, az Ormánság dél-nyugati részén, Sellyén, és a Vajszló környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Békés megye

2017. november 13. és 17. között a Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai elsősorban Békés megye dél-keleti területén fekvő településeken, Lökösházán, Kevermesen, Dombegyházán, Magyardombegyházán, Kisdombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson és Dombiratoson végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai november 13. és 27. között ellenőrizni fogják, hogy az adózók elvégezték-e a pénztárgépük éves felülvizsgálatát, illetve vizsgálni fogják a szünetelést bejelentő adózókat is. Az ellenőrzések azokat is érinthetik, akiknél az üzembe helyezett online pénztárgép 2017-ben nem küldött forgalmi adatot.

Fejér megye

A  Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei 2017. november 13. és 17. között a szolgáltatási tevékenységet végző adózókat ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. november 13. és 17. között:

– november 13. hétfő: Létavértesű
– november 14. kedd: Hajdúsámson
– november 15. szerda: Furta, Zsáka, Komádi
– november 16. csütörtök: Hajdúszoboszló, Nagyhegyes
– november 17. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör, valamint a jövedéki termékeket forgalmazók ellenőrzésére is.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 46. héten Kál és Pétervására településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket. A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 46. héten:

– november 13. (hétfő): Szolnok
– november 14. (kedd): Jászberény
– november 15. (szerda): Cibakháza
– november 16. (csütörtök): Fegyvernek
– november 17. (péntek): Törökszentmiklós

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai, 2017. november 6. és november 17. között fokozottan ellenőrzik gépjárműjavítási és - karbantartási (jellemzően a gumiszervizelési) tevékenységet folytató adózókat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a napi pénzkészlet bizonylatolását.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 46. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– november 13. (hétfő): Rétság, Szendehely és környéke
– november 14. (kedd): Bátonyterenye és környéke
– november 15. (szerda): Pásztó és környéke
– november 16. (csütörtök): Szécsény, Balassagyarmat és környéke
– november 17. (péntek): Salgótarján és környéke

A revizorok kereskedőknél, vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei a 46. héten kiemelt figyelmet fordítanak a személyszállítást végző szolgáltatók (taxisok) ellenőrzésére. A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket a héten a szabolcsi revizorok:

– november 13. (hétfő): Nyíregyháza
– november 14. (kedd): Tiszalök, Tiszavasvári
– november 15. (szerda): Vásárosnamény, Gyüre
– november 17. (csütörtök): Győrtelek, Tunyogmatolcs
– november 18. (péntek): Balkány

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. november 17-éig kiemelten ellenőrzik a ruha- és textilárusokat. A revizorok közterületeken és boltokban is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az árukészlet eredetét, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet. Elsősorban azokban az üzletekben kerülhet sor ellenőrzésre, ahol az online pénztárgépek által küldött adatok alapján az átlaghoz képest alacsony a bevétel és a nyugtaszám.

Az ellenőrzések várható helyszínei a héten:

– november 13. Tolna, Fadd
– november 14. Bonyhád, Paks, Nagydorog
– november 15. Szekszárd
– november 16. Tamási
– november 17. Paks

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– november 13. (hétfő) Balatonfüred és környéke
– november 14. (kedd) Pápa és környéke
– november 15. (szerda) Ajka és környéke
– november 16. (csütörtök) Sümeg és környéke
– november 17. (péntek) Zirc és környéke

A NAV munkatársai  elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik, emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára.

Zala megye

A Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. november 13-ától két héten keresztül a megyei területén működő iskolák, tanintézmények büféiben végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik, s forgalomszámlálást is végeznek.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Az adózás rendjének 2018-as változásairól, és annak az adóellenőrzésre gyakorolt hatásáról bővebben olvashat a 2018. februárjában megjelent kiadványunkban, amelyet a HVG Kiadó webshopjában kiadói kedvezménnyel vásárolhat meg.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close