hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt a NAV legfrissebb listája, hová mennek az adóellenőrök

  • adozona.hu

Közzétette a honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy ezen a héten mely településeken számíthatnak kiemelt ellenőrzésre az adózók. Az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják a revizorok, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, elvégezték-e az éves felülvizsgálatát, bejelentik-e alkalmazottaikat. Célkeresztbe kerülnek a szünetelő vállalkozások is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 13. és 19. között Bicsérden, Bodán, Komlón, Kővágószőlősön, az Ormánság dél-nyugati részén, Sellyén, és a Vajszló környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Békés megye

2017. november 13. és 17. között a Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai elsősorban Békés megye dél-keleti területén fekvő településeken, Lökösházán, Kevermesen, Dombegyházán, Magyardombegyházán, Kisdombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson és Dombiratoson végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai november 13. és 27. között ellenőrizni fogják, hogy az adózók elvégezték-e a pénztárgépük éves felülvizsgálatát, illetve vizsgálni fogják a szünetelést bejelentő adózókat is. Az ellenőrzések azokat is érinthetik, akiknél az üzembe helyezett online pénztárgép 2017-ben nem küldött forgalmi adatot.

Fejér megye

A  Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei 2017. november 13. és 17. között a szolgáltatási tevékenységet végző adózókat ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. november 13. és 17. között:

– november 13. hétfő: Létavértesű
– november 14. kedd: Hajdúsámson
– november 15. szerda: Furta, Zsáka, Komádi
– november 16. csütörtök: Hajdúszoboszló, Nagyhegyes
– november 17. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör, valamint a jövedéki termékeket forgalmazók ellenőrzésére is.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 46. héten Kál és Pétervására településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket. A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 46. héten:

– november 13. (hétfő): Szolnok
– november 14. (kedd): Jászberény
– november 15. (szerda): Cibakháza
– november 16. (csütörtök): Fegyvernek
– november 17. (péntek): Törökszentmiklós

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai, 2017. november 6. és november 17. között fokozottan ellenőrzik gépjárműjavítási és - karbantartási (jellemzően a gumiszervizelési) tevékenységet folytató adózókat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a napi pénzkészlet bizonylatolását.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 46. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– november 13. (hétfő): Rétság, Szendehely és környéke
– november 14. (kedd): Bátonyterenye és környéke
– november 15. (szerda): Pásztó és környéke
– november 16. (csütörtök): Szécsény, Balassagyarmat és környéke
– november 17. (péntek): Salgótarján és környéke

A revizorok kereskedőknél, vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei a 46. héten kiemelt figyelmet fordítanak a személyszállítást végző szolgáltatók (taxisok) ellenőrzésére. A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket a héten a szabolcsi revizorok:

– november 13. (hétfő): Nyíregyháza
– november 14. (kedd): Tiszalök, Tiszavasvári
– november 15. (szerda): Vásárosnamény, Gyüre
– november 17. (csütörtök): Győrtelek, Tunyogmatolcs
– november 18. (péntek): Balkány

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. november 17-éig kiemelten ellenőrzik a ruha- és textilárusokat. A revizorok közterületeken és boltokban is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az árukészlet eredetét, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet. Elsősorban azokban az üzletekben kerülhet sor ellenőrzésre, ahol az online pénztárgépek által küldött adatok alapján az átlaghoz képest alacsony a bevétel és a nyugtaszám.

Az ellenőrzések várható helyszínei a héten:

– november 13. Tolna, Fadd
– november 14. Bonyhád, Paks, Nagydorog
– november 15. Szekszárd
– november 16. Tamási
– november 17. Paks

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– november 13. (hétfő) Balatonfüred és környéke
– november 14. (kedd) Pápa és környéke
– november 15. (szerda) Ajka és környéke
– november 16. (csütörtök) Sümeg és környéke
– november 17. (péntek) Zirc és környéke

A NAV munkatársai  elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik, emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára.

Zala megye

A Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. november 13-ától két héten keresztül a megyei területén működő iskolák, tanintézmények büféiben végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik, s forgalomszámlálást is végeznek.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Az adózás rendjének 2018-as változásairól, és annak az adóellenőrzésre gyakorolt hatásáról bővebben olvashat a 2018. februárjában megjelent kiadványunkban, amelyet a HVG Kiadó webshopjában kiadói kedvezménnyel vásárolhat meg.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close