hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júliusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Az elmúlt hetekben már részletesen beszámolhattunk a legújabb adócsomag módosításairól, miután a megszavazott változtatásokat a Magyar Közlöny 2016. 87. számában, június 15-én nyilvánosságra hozta.

Cikkeinkben összefoglaltuk a legfontosabb módosításokat, lehetőség szerint külön bemutatva a már 2016-ban hatályba lépőket és a 2017-től alkalmazandókat.

A társasági adóról szóló törvény elsősorban a kis- és középvállalkozóknak hozott kedvező újdonságokat, így például azzal, hogy megszűntek az adókedvezmény érvényesíthetőségének  értékhatárai. (A számított adóhoz viszonyított 70 százalékos korlát megmaradt.) A beruházási adóalap-kedvezménynél szintén eltörölték a 30 millió forintos korlátot, nem csak a kkv-knál. Az viszont megint a kisebb vállalkozásoknak (a katásoknak) előnyös, hogy meghatározott támogatásokat már nem kell beszámítani a bevételbe.

Számos apróbb módosítás szerepel a társadalombiztosítási szabályokban
is, ezek elsősorban meghatározott adózói körökre – például az őstermelőkre, a nevelőszülőkre, a kisadózókra, gyermekgondozási ellátásban részesülőkre, kiegészítő tevékenységet folytatókra – vonatkoznak. Ezeket is részletesen elemeztük. Portálunk egyik legnépszerűbb témája a nyugdíj; az ezzel foglalkozó cikkekből ezúttal egy olyat választottunk, amely bemutatja, hogy milyen feltételekkel vásárolható szolgálati idő.

Az adócsomag nemcsak engedményeket, hanem szigorításokat is tartalmaz, ezek zömmel az adózói minősítésekkel, továbbá az általános forgalmi adó dokumentálásával kapcsolatosak. A törvény elfogadása előtti utolsó pillanatban egy új közterhet is becsempésztek a honatyák a csomagba; a turizmusfejlesztési hozzájárulásról is közlünk részleteket.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Követelésapport

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Befektetői részjegy visszavásárlása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close