hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hét éve nem történt ilyen a nyugdíjminimummal

  • MTI/Adózóna
2

Többek közt a nyugdíjminimum növelését javasolja a kormánynak az MSZP – tudatta a párt az MTI-vel.

A növekvő szegénység miatt határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek az MSZP. A javaslat arra kötelezné kormányt, hogy a készülő 2016-os költségvetésben teremtse elő a gyerekek után járó ellátások, a szociális támogatások, a nyugdíjminimum, valamint a gyermekvédelmi szolgáltatások támogatásának legalább harminc százalékos emeléséhez szükséges pénzt – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2008. január 1-je óta változtatlanul havi 28 500 forint. Ez az öregségi teljes nyugdíj összege, ha a biztosított legalább húsz év szolgálati idővel rendelkezik és a nyugdíj alapjául szolgáló összeg ezt a mértéket eléri. Az öregségi nyugdíjminimumhoz több szociális és gyermeknevelési ellátás is igazodik, így például  a gyes és gyet havi összege megegyezik azzal.

A javaslat ezen kívül arra is kötelezné a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben oldja meg a rászoruló gyerekek egész éves étkeztetését, a szociális dolgozók harminc százalékos béremelését, a közmunkabért pedig emelje a minimálbér szintjére.

Nyugdíja kiszámításához használja kalkulátorunkat!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (2)
adózóna.hu

Kedves samuel7021!

Először a tényekről. 70 százalékos nyugdíjemelés nem volt Magyarországon, továbbá olyan nyugdíjnövelés sem, amikor a magasabb ellátásban részesülőkét a többiekénél nagyobb százalékkal emelték volna. Másodszor: kérjük, mellőzze hozzászólásaiban a dehonesztáló jelzőket.

Köszönjük. Az Adózóna csapata

samuel7021

2009-2010-ben ki akadályozta a CSÜRHÉT a minimál nyugdíj emelésben.
A felső kategóriás nyugdíjakat tudták az EGOISTÁK 70 % körűlivel emelni.
Komoly részük van abban,hogy ma Magyarországon van a világ legigazságtalanabb-legaránytalanabb nyugdíj rendszere amire a BARMOK fizették a 13-ik havi nyugdíjakat.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs