hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV-útmutató az engedélyezett gazdálkodó státuszról

  • adozona.hu

3006/2021. számmal az engedélyezett gazdálkodó (AEO) státuszról szóló útmutatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az Európai Unió engedélyezett gazdálkodó (a továbbiakban: AEO) programjának célja a nemzetközi ellátási lánc biztonságának fenntartása, és növelése. Feltételezi és szükségessé teszi a vámhatóságok és a gazdálkodók közötti együttműködést.

A gazdálkodó programhoz csatlakozása önkéntes, vállalva az uniós vámjogszabályokban meghatározott AEO-kritériumok teljesítését.

Az útmutató tájékoztatást és magyarázatot ad az engedélyezett gazdálkodó státusz általános jellemzőiről, a kapcsolódó kedvezményekről és kritériumokról, a kérelmezés folyamatáról, az engedély nyomon követésének elméleti és gyakorlati tudnivalóiról, de nem helyettesíti a vonatkozó uniós és nemzeti jogszabályokban foglalt kötelező érvényű rendelkezéseket. Nem helyettesíti továbbá az Európai Bizottság Engedélyezett Gazdálkodók Iránymutatását sem, ami szintén magyarázó jellegű dokumentum, és nem jogilag kötelező aktus – áll az útmutatóban, melynek teljes szövege elérhető a nav.gov.hu-n.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata, kifizetőt terhelő 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

2020. évi helyi iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs