Fontos kérdés járvány idején: csökkenthetik a fizetésemet?

  • Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Sokféle munkáltatói reakciót láthatunk a napokban arra vonatkozóan, hogyan éljék túl a vállalatok a jelenlegi koronavírus okozta meglehetősen nehéz gazdasági helyzetet. Sajnos még a végét sem látva bizonytalan nagyon sok vállalat helyzete a bejelentett rendeletek, intézkedések ellenére is. Az egyik jellemző reakció, amit hallani lehet számos helyről, a munkavállalók bérének a csökkentése. Kérdés, megteheti-e ezt a munkáltató?

Kezdjük azzal a megállapítással, mely szerint a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 44. §-a szerint a munkaszerződést írásba kell foglalni, ebből következően, ha ezt módosítani szeretnénk, akkor a módosítás is akkor érvényes, ha azt írásba foglalták. A szóban, e-mail-ben történő értesítés még nem egyenlő a munkaszerződés módosításával, nem válik érvényessé, csak ha írásba foglalják, valamint azt aláírja mindkét fél.

Már kapható a HVG 2020-as Tb-különszáma, amelyet most 15% kiadói kedvezménnyel rendelhet meg!
2020. július 1-jétől teljesen új tb-törvény lép hatályba, az év első felében viszont még a „régi” járuléktörvényt kell használni. Éppen ezért a HVG Tb-különszáma mindkét tb-törvényt tartalmazza, külön magyarázatokkal az első és a második félévre, s megfelelő táblázatokkal, példákkal is segítjük az előírások értelmezését.
Részletek >>

58. § A felek a munkaszerződést közös megegyezéssel módosíthatják. A munkaszerződés módosítására a megkötésére vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

Ennek értelmében a munkaszerződés-módosításához mindkét fél beleegyezésére szükség van, tehát alá kell írnia a munkavállalónak és a munkáltatónak ahhoz, hogy érvénybe lépjen. Egyoldalúan a munkáltató nem módosíthatja a szerződés tartalmát. Mivel a munkavállaló bére is a munkaszerződés kötelező eleme, így ez is csak akkor tud módosulni, jelen esetben csökkenni, ha azt a munkavállaló elfogadja.

Olvassa tovább cikkünket, hogy megtudja mi történik akkor, ha nem fogadja el a munkavállaló a munkabér csökkentését, és nem írja alá a munkaszerződés módosítását!

A járványügyi helyzettel összefüggő cikkeinket
ITT olvashatja el.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!




További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adónemváltás 2.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tagi kölcsön kamat adózása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close