2734 találat a(z) koronavírus cimkére

Megjelent az MNB költségvetési jelentése Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) november 15-én publikált költségvetési jelentésének célja, hogy a Költségvetési Tanács októberi ülésének szerkesztett háttéranyagaként bemutassa a 2022. évi államháztartási folyamatokat, valamint a 2023. évi költségvetés várható alakulását az első nyolc hónapban rendelkezésre álló költségvetési adatok és az MNB szeptemberi inflációs jelentéséhez készült előrejelzése alapján. Mindezek figyelembevételével az MNB értékeli a költségvetési egyenlegre és az államadósságra vonatkozó nemzeti és európai uniós szabályoknak történő 2022. évi tényleges, valamint 2023. évi várható megfelelést – írja honlapján az MNB.

Koronavírus elleni oltás: kényszeríthet a kormány, a Kúrián is pert vesztett az elbocsátott munkavállaló Cikk

Megtagadta a koronavírus elleni oltást az 1997. június 1-jétől közalkalmazotti, majd egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló munkavállaló, ezért a munkáltató 2021. október 12-én kelt felmondással, azonnali hatállyal, végkielégítés fizetése nélkül megszüntette a jogviszonyát a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről szóló 449/2021. kormányrendeletre hivatkozva. A munkavállaló bírósághoz fordult, a Kúria döntött az ügyben (BH2023.252.).

Csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Cikk

Csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

Covid–19: újra oltani kellene Cikk

A nemzetközi szakmai testületek szerint frissíteni kell a Covid–19 elleni oltóanyagok összetevőjét, ám egyelőre nem tudni arról, hogy Magyarország milyen oltóanyagot rendelt vagy rendelhet az őszi szezonra. A szakma nem ismer adatokat a jelenleg zajló fertőzésekről – írja a nepszava.hu.

Koronavírus – az EU engedélyezte a Moderna adaptált oltóanyagának alkalmazását Cikk

Az Európai Bizottság engedélyezte a Moderna által kifejlesztett Spikevax XBB.1.5 nevű, koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását az Európai Unióban – jelentette be pénteken a brüsszeli testület, közölte az MTI.

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Cikk

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

Az EU engedélyezte a BioNTech-Pfizer adaptált oltóanyagának alkalmazását Cikk

Az Európai Bizottság engedélyezte a BioNTech-Pfizer gyógyszergyárak által a koronavírus ellen kifejlesztett, Comirnaty nevű vakcina adaptált változatának európai uniós alkalmazását – közölte az MTI.

Itt a koronavírus új variánsa? Cikk

Magyarországon és egész Európában elterjedhet az omikron új variánsa, az Eris, mondta az Inforádióban Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének igazgatója – írja a 444.hu.

Rekordszintre emelkedett a globális vállalati adósság Cikk

A vállalati adósságok jelentősen, nettó 456 milliárd dollárral, rekordszintre emelkedtek a világon a 2022-2023-as pénzügyi évben – áll a Janus Henderson brit alapkezelő szerdán ismertetett jelentésében, amely szerint a hitelfelvételi kedv alábbhagy a közeljövőben várható kamatemelések hatására.

NNK: emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Cikk

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján, tájékoztatott az MTI.

Koronavírus-helyzetkép Cikk

Csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Nem változik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Cikk

Továbbra sem változik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Stagnál, néhol emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Cikk

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Országgyűlés: napirenden a jegybank 2021-es beszámolója Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2021-es üzleti jelentését és beszámolóját, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot tárgyalja szerdán az Országgyűlés.

Csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja Cikk

Újra csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3