hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fontos bejelentések januárban, itt is választható az átalány

  • Kneitner Lea, Tilea Tanácsadó Kft.

Új: egyesek választhatják az átalánydíj-fizetést, mások nem. A környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos, január 31-ig esedékes bejelentési kötelezettségeket, a gépjármű-forgalmazók új január 1-jétől érvényes szabályait, az átvállalási szerződés szintén 1-jétől alkalmazandó tudnivalóit foglaltuk össze, és még kitöltési útmutatóval is szolgálunk.

A nyilvántartásban már szereplő adóalanyok – hasonlóan számos adónemhez – kötelesek a környezetvédelmi termékdíj teljesítésének változtatása tényét bejelenteni. A cikkünkben összeszedtük a már működő társaságok számára a változás bejelentéséhez kötődő időpontokat és teendőket, mérlegelendő kérdéseket.

Bejelentési kötelezettségek – 2016. január 31-ig

A tárgyévet megelőzően az állami adóhatóság nyilvántartásában lévő, a tárgyévre vonatkozóan egyéni hulladékkezelés teljesítését választó termékdíj-kötelezettnek a bejelentést a tárgyév január 31-ig kell megtennie termék- és anyagáramonként.

A tárgyévet megelőzően az állami adóhatóság nyilvántartásában lévő, a tárgyévre vonatkozóan termékdíjátalány fizetését választó kötelezettnek a bejelentést a tárgyév január 31-ig kell megtennie.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, kiderülnek egyéb kötelezettségek, megismerhetők új szabályok, és segítjük a szükséges szerződés kitöltését is.

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület

Bunna Erika

adótanácsadó

MLM rendszerben fizetett jutalék, áfabevallás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Motorbenzin – áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close