97 találat a(z) webáruház cimkére

Webáruházas értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy magánszemély webáruházas rendelése esetén, ha a vevő elmegy a raktárhoz, és ott veszi át a megrendelt árut, készpénzzel fizethet-e, és készpénzfizetési számlát kiállíthatok-e részére? Ez nem lesz pénztárgépköteles tevékenység, vagy ezeket a számlákat be kell jelenteni a NAV felé? Tisztelettel: Balogh Imréné

Ebay Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk ebay-en keresztül értékesíti webáruházának termékeit közösségi tagállamokba. Az lenne a kérdésünk, az ebay-t minek kell tekinteni? Közösségi szolgáltatás igénybevételeként? Könyveléstechnikailag ez hogy néz ki? T:52-K:45, áfa szempontjából 467-re és 466-ra is könyvelem? Beteszem a fizetendőbe és a levonható áfába is? És mivel közösségi adószáma van az ügyfélnek és az ebay-nek is, így A60-as is kell? Fizetendő áfa 18. sor, levonható áfa 67. sor a 65-ös bevallásban? Válaszát előre is köszönjük!

Ezek a jogsértő webáruházak Cikk

A jogsertowebaruhazak.kormany.hu-n olvasható azon webáruházak listája, melyek súlyos jogsértést követtek el.

Webáruház készpénzes számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autógumi értékesítésével foglalkozó webáruház általában a vásárlásról utánvétes számlát állít ki. Előfordul, hogy a vevő személyesen veszi át az árut és készpénzben fizet, készpénzes számlát kap róla. Kérdésem, hogy kellene-e online pénztárgépet használnia? Kell-e a készpénzes számlákat PTGSZLA nyomtatványon jelentenie?

Webáruház termékének külföldi értékesítése és az áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi webáruház külföldre (unión belül) terméket értékesít, elsősorban magánszemélyek részére. Milyen áfatartalommal kell kiállítani a számlát (Magyarországon érvényben lévő kulccsal vagy a célország kulcsával)? Hol és milyen módon kell az adót megfizetni? Milyen nyelvű számla szükséges (magyar, célország hivatalos nyelve szerinti vagy kétnyelvű)? Be kell-e jelentkezni a célország valamely hivatalánál? Mi a helyzet, ha egy ausztriai webáruház értékesít Magyarországra? Van-e valamilyen eltérés? Válaszát előre is köszönöm!

Webáruház nyugtaadási kötelezettsége, e-számla Kérdés

Eladó, kibocsátó: átlagos webshop (kiskereskedelmi tevékenység, magyar vállalkozás, magyarországi szállítás, normál adózó). Vevő: magánvásárló. Vásárlás tárgya: átlagos termék, átlagos értékben (nem jövedéki termék, nem jármű, áfatartalom a 100 ezer forintot sem éri el). Kérdés: – Szükséges-e bármilyen bizonylatot, számlát kibocsátani a webshop üzemeltetőjének, amikor egy megrendelést teljesít, és elad/felad csomagban termékeket? – Ha feltételezzük, hogy szükséges, a kibocsátott bizonylat mindenképpen számla kell hogy legyen? – A számlakibocsátás megvalósulhat-e olyan formában, hogy • a vevő egy pdf-et kap, és • nincs elektronikus aláírás és időbélyegző, és • a vevő kinyomtatja a saját példányát, és • a kibocsátó kinyomtatja a saját példányát, és így teljesíti a bizonylatmegőrzést?

Így ismerheti fel a csaló webáruházakat Cikk

Többször hallani olyan webáruházakról, amelyek előre kérik a fogyasztók pénzét, és miután a fogyasztó kifizette a termék árát, a vállalkozás eltűnik – írja a napi.hu.

Webáruház értékesítése az áfában II. Kérdés

Tisztelt Szakértők! Közösségi áfa területi hatályán kívüli értékesítés milyen gyakorlati esetben jön létre?!

Bajban a nagy webáruház, bűnszervezetre repült rá a NAV Cikk

Megszállták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatalának ellenőrei a Mall.hu telephelyét – közölte az adóhatóság. A vevői megrendeléseket egyelőre nem tudja teljesíteni a cég. A NAV tájékoztatása szerint 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalást elkövető bűnszervezet felszámolására indítottak nyomozást.

Webáruház értékesítése az áfában Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_10_26_webaruhaz_ertekesitese_az_afaban_nwb Tisztelt Szakértők! Idézet a hivatkozott kérdésből: "Továbbá, amennyiben a vevő nem adóalany, úgy felmerül a 29. § és 30. § leírt szabályok alkalmazása (ún. távértékesítés). E szabályok alapján a jogszabály szerinti esetekben főszabályként a rendeltetés országában teljesül az értékesítés, ha a termék küldeménykénti feladását vagy fuvarozását az értékesítő maga, illetőleg – javára – más végzi, és az értékesítés eredményeként a termék a Közösség más tagállamába kerül. Ugyanakkor amennyiben a célország szabályai által meghatározott összeget az értékesítések összege nem éri el, úgy lehetőség van a feladás országában történő adózás választására" Amennyiben webáruház (belföldi kft) Közösségi területre, magánszemély részére végez termékértékesítést (egyenes áfás számla), vagy harmadik országba magánszemély részére (Közösségi áfa területi hatályon kívüli értékesítés, adómentes számla), akkor ezen értékesítések az áfabevallás melyik sorába kerülnek? (Mindkét esetben igazolható, hogy a termék elhagyta az Magyarországot).

Jogsértő webáruházak: hatékony a megemelt bírság? Cikk

A fogyasztóvédelmi jogsértést újra elkövető webáruházak aránya 14 százalékra csökkent idén a korábbi 54 százalékról, a jelentős javulás az elektronikus kereskedelem fogyasztóvédelmi ellenőrzéseit szigorító, tavaly decemberben elfogadott törvénymódosításnak köszönhető – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn.

Webáruház értékesítése az áfában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem arra vonatkozna, hogy ha egy cég webáruházat működtetne külföldi szerverről, akkor a webáruház által generált értékesítése belföldinek számít-e vagy külföldinek abban az esetben, ha egyébként belföldi a társaság, és magyarországi partnereknek értékesít? Válaszát előre is köszönöm!

Kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz: ha a webáruház a regisztráció után ad kedvezményt (x%-ot vagy x Ft-ot), azaz nem történt korábban teljesítés, nem utólagos kedvezményről van szó, akkor a kedvezmény érvényesítésekor mi az áfabeli megítélés, illetve más adózási teendőnk van-e vele? Köszönettel várom válaszukat!

Webáruház: külföldi értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy webáruházat működtető kft.-nél egy román állampolgár folyamatosan vásárol. Magyarországon, az átvevőponton veszi át az árut, kiviszi az országból, majd külföldi utasként az áfát visszafizetjük részére, ahogy beérkezik a bizonylat arról, hogy az áru Magyarországot elhagyta. Van-e valamilyen összeghatár erre vonatkozóan, hogy milyen értékű árut vihet egy évben, vagy a kft.-nek a külföldi országban be kell-e jelentkezni adóalanyként? Havi szinten a kivitt áru mennyisége akár 10 millió Ft is lehet. Köszönettel.

Webshop működtetésénél ezekre az áfa-előírásokra kell ügyelni Cikk

Manapság a termékkereskedelem jelentős része interneten zajlik, ezért elengedhetetlen az általános forgalmi adó webshop-pal, illetve dropshipping-gel kapcsolatos előírásainak ismerete.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület törlése, zárómérlege

Pölöskei Pálné

adószakértő

Bt.-kültag halála

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kata 2021

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close