110 találat a(z) webáruház cimkére

Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést Cikk

Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést az elmúlt években – mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára péntek reggel az M1-en.

Black Friday: kisokos a vásárlóknak, fokozott ellenőrzés a webáruházaknál Cikk

Fokozottan ellenőrzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az online áruházakat az év végi ünnepi időszakban, a kiemelt vizsgálatok már november elején elkezdődtek – mondta sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter, a tárca államtitkára.

USA területén végzett tevékenység áfahelyzete Kérdés

Tisztelt Szakértők! Magyarországi, alanyi adómentes vállalkozó az USA területén élő magánszemély részére ad el közvetítő webáruházon keresztül egyedileg dizájnolt bögréket, pólókat. A dizájnt a magyar vállalkozó készíti. A bögrékre, pólókra való minta nyomtatását egy USA-beli gyártó vállalkozó készíti el, aki ki is szállítja a terméket az amerikai vásárló részére. A témában feltett két kapcsolódó kérdésem az alábbi linkeken érhető el: https://adozona.hu/kerdesek/2019_6_24_USA_anyagbeszerzes__szolgaltatas__esq https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_9_USA_termek_ertekesites_ubi Kérdéseim a következők: a magyar egyéni vállalkozó mit számláz az USA vevő részére: termékértékesítést vagy szolgáltatásnyújtást, ezt áfamentesen vagy áfásan számlázza? Az USA-beli gyártó cég számláit kell-e kezelni, foglalkozni kell-e velük magyar áfa szempontjából? Magyar áfabevallásban kell-e szerepeltetni, keletkezik-e fizetendő áfa? Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Szabó László

Közösség területén belüli raktár, lerakat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar cég magyarországon terméket állít elő. Ezt a terméket szeretné webáruházon keresztül a közösség területén lévő tagállamban is értékesíteni úgy, hogy magyarországról áthelyezi a terméket a közösség területén lévő tagállamba egy raktárba. Az értékesítés elsősorban adóalanyok részére történne. Milyen formában lehet ezt kivitelezni? Hogyan kerül át a termék a másik tagálam raktárába? A raktárból hogyan kerül eladásra? Milyen feltételeknek kell megfelelni? A számlázás hogyan történik, melyik tagállaman kell kiállítani a számlát, milyen nyelven? Válaszukat előre is köszönöm.

Katás adóalany (bt.) webáruházi tevékenysége magyarországi székhellyel Kérdés

Katás adóalany (bt.) magyarországi székhellyel webáruházi tevékenységet szeretne folytatni harmadik ország felé. A tevékenység megkezdése után milyen adózási és bevallási kötelezettsége keletkezik Magyarországon?

Kata és EU-s értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Webáruház üzemeltetésébe kezdtem. EU-s adószámot nem igényeltem. Alanyi adómentességet választottam. Mivel mindenhonnan tévedhet vevő a webáruházba, így lehet számítani arra majd a jövőben, hogy értékesítünk az EU-ba is. Érdeklődnék, hogy akkor kötelező igényelni EU-s adószámot és áfabevallást készíteni, valamint A60-as összesítő nyilatkozatot kitölteni? Vagy mi a teendő, eljárhatok alanyi mentesen, ugyanúgy kiállítva a számlát, mintha magyar vevő lenne? Előre is köszönöm a választ!

Webáruház használatának díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék tanácsot kérni: hogyan számlázza át egy webáruházon keresztül értékesítő kereskedelmi cég a webáruház-használatot külföldi partner cégének, akivel szerződést köt a használatról, ameddig azok is az adott terméket értékesítik. Közvetített szolgáltatásként, mivel a cég tulajdona a webáruház, tehát a fejlesztőknek ő fizeti ki az elkészítés díját, viszont a partnerek is fizetnének valamekkora egyszeri összeget a használatért. Köszönöm a segítséget! Üdv Neumanné Szilvia

NAIH szám kérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Webáruházat üzemeltető társaságnak az adatvédelmi szabályzat elkészítésén túl és a weboldalon alkalmazott GDPR szabályoknak való megfelelés mellett milyen esetekben kell illetve szükséges-e NAIH számot igényelni? Köszönettel: Szalánczi Dóra

Webáruház szállítási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy webáruház, amely a termékeit a Magyar Postával vagy GLS-sel szállítja ki a megrendelőkhöz. Költségként a 815-re könyveljük. Amikor a számlát kiállítják a vevőnek, akkor a szállítási költség külön soron jelenik meg, de a számlán nem szerepel, hogy közvetített szolgáltatást tartalmaz. Rajta kell lennie ennek a megnevezésnek ilyen esetben is?

Előre utalásnál számla kitöltése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem Önök felé a következő. Vásároltam webáruházban termékeket, a vállalkozásomnak. Előre utalással egyenlítettem ki július 26-án bankon keresztül. A mai nap, augusztus 2-án érkeztek meg a termékek, a számlán a következő áll: fizetés módja: utalás, teljesítés időpontja: 2018.08.01. a számla kelte 2018.08.01., fizetési határidő: 2018.08.01. A számlán nem szerepel hogy pénzügyi teljesítést nem igényel. Nyolcféle terméket rendeltem 900 forintos szállítási költséggel. A számlán egy tételként szerepel a termék és a szállítási díj visszaosztva egységárra. Úgy tudom, a termékekről részletes számla kell, és a szállítási díjat is külön kell szerepeltetni. Várom szíves válaszukat! Véleményem szerint ezen számla kitöltése nem helyes. Megköszönve!

Webáruház elektronikus számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk boltot és webáruházat is üzemeltet. A webáruház külön számlázóprogramot használ. Cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt értékesítünk, futárszolgálat kézbesíti a megrendelt termékeket a megrendelőnek. Kérdésem: van-e lehetőség arra, hogy mindenkinek – cégnek és magánszemélynek is – e-mailben küldjön a webáruház számlát, vagy ez csak céges formában megoldható? Magánszemélynek lehet e-mailben küldeni a számlát, vagy kötelező a csomagba tenni? Sok problémát okoz, hogy a vevők reklamálnak: a csomagban nem volt számla, ami természetesen kizárt. Nekik e-mailben is el kell küldeni. Ha lehet ennek a csoportnak is elektronikusan számlázni, ebben az esetben mit kell feltüntetni a számlán? Válaszukat előre is köszönöm.

Ráfázhat, ha erre nem figyel, amikor külföldi internetes áruházból rendel Cikk

Hiába lett mindennapjaink része az e-kereskedelem, és szállít számos külföldi webáruház Magyarországra, még mindig gyakoriak a félreértések a magánszemélyként külföldről rendelt áruk vám- és egyéb adóterheivel kapcsolatban.

Webáruház értékesítése az áfában Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_11_23_httpadozonahukerdesek2017118httpa_nkp Tisztelt Szakértő! Közösség területi hatályán kívüli-e az értékesítés, ha a vevő közösségi adóalany, az eladó közösségi adóalany, de a termék, melyet értékesítenek, nem jön be a Közösség területére? Tehát az eladó áruja harmadik országban van az érékesítés pillanatában, és a vevő harmadik országba kéri a szállítást. Mely bevallási sorban kell szerepeltetni az ügyletet, hogyan kell számlázni?

Webáruházas értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy magánszemély webáruházas rendelése esetén, ha a vevő elmegy a raktárhoz, és ott veszi át a megrendelt árut, készpénzzel fizethet-e, és készpénzfizetési számlát kiállíthatok-e részére? Ez nem lesz pénztárgépköteles tevékenység, vagy ezeket a számlákat be kell jelenteni a NAV felé? Tisztelettel: Balogh Imréné

Ebay Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk ebay-en keresztül értékesíti webáruházának termékeit közösségi tagállamokba. Az lenne a kérdésünk, az ebay-t minek kell tekinteni? Közösségi szolgáltatás igénybevételeként? Könyveléstechnikailag ez hogy néz ki? T:52-K:45, áfa szempontjából 467-re és 466-ra is könyvelem? Beteszem a fizetendőbe és a levonható áfába is? És mivel közösségi adószáma van az ügyfélnek és az ebay-nek is, így A60-as is kell? Fizetendő áfa 18. sor, levonható áfa 67. sor a 65-ös bevallásban? Válaszát előre is köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Elfekvő készlet

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyszerűsített végelszámolás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs