13 találat a(z) vámeljárás cimkére

Importáfa utólagos módosítása melyik bevallásba kerüljön? Kérdés

Számlázás Angliába, kiszállítás az EU-ba Cikk

Hogyan kell kiállítani a számlát, ha angol cég termékét Németországba adja el egy magyar vállalkozás? – kérdezte az Adózóna olvasója. Gombás Otilia szakértő válaszolt.

Tájékoztató a NAV-tól a kiviteli vámeljárásokat érintő üzemszüneti eljárás rendjéről Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kiviteli vámeljárásokat érintő üzemszüneti eljárás rendjéről.

Itt a legújabb NAV-útmutató Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette honlapján a 3010/2016. útmutatót a szabad forgalomba bocsátás vámeljáráskor az áfatörvény 95. és 96. §-aiban szabályozott adómentesség alkalmazásáról.

NAV: a koronavírussal szembeni védekezéshez felhasználható áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás Vám Főosztálya főosztályvezetője által kiadott 7005/2020. felhívás a koronavírussal szembeni védekezéshez felhasználható áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről.

Kiüti a brit autóipart, ha nem lesz kereskedelmi megállapodás az EU-val Cikk

„Kiüti” a brit autóipart, ha a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után nem sikerül szabadkereskedelmi megállapodást kötni az Európai Unióval – áll a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) szerdán Londonban bemutatott éves szektorjelentésében.

Vámeljárás EU-n belül – áfa Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Három hasonló esetben szeretném segítségét kérni: 1.) Egy magyar kft. Szerbiában vásárol árut, melyet Franciaországban értékesít és közvetlenül a vevőhöz szállítja, a vámeljárás Ausztriában történik, egy erre szakosodott cégen keresztül. Milyen áfavonzata van az ügyletnek, hogyan kell az áfabevallásban szerepeltetni? 2.) Egy magyar kft. Ukrajnában vásárol alkatrészt, melyet Csehországba szállít összeszerelés céljából. Ez úgy történik, hogy a cseh cég saját alkatrészeivel szereli össze a magyar kft. alkatrészeit, majd a végterméket értékesíti a magyar cégnek. Az ukrajnai beszerzés vámeljárása Csehországban történik. Milyen áfavonzata van az ügyletnek? 3.) Németországban beszerzett árut a magyar kft. Ukrajnában értékesít, és közvetlenül a vevőnek szállítják az árut. Áfa szempontjából hogy kell kezelni az ügyletet? Válaszukat előre is köszönöm.

Fenyeget a Brexit réme: fontos tudnivalókra figyelmeztet a NAV Cikk

Tematikus tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésének (Brexit) közeledtére történő felkészüléssel kapcsolatos, a NAV feladatkörét érintő legfontosabb tudnivalókról.

Vámeljárást követő áfa Kérdés

Amennyiben egy gazdasági társaság harmadik országból Magyarországra behozni szándékozott termék vámeljárását Szlovéniában végzi, a behozatalt követően általános forgalmi adó szempontból hogyan kell kezelni az ügyletet? Amennyiben az alábbi állítás helyes, milyen bizonylat alapján kell szerepeltetni a közösségi összesítő jelentésben? A vámjogi szabad forgalomba helyezést követően Magyarországra érkező terméket a Közösségen belüli termékbeszerzés szabályai szerint kell az adóbevallásban és az összesítő jelentésben szerepeltetni, azaz annak nettó értékét és fizetendő adóját a 65-ös bevallás 12-14. soraiban kell szerepeltetni, és a bevallott fizetendő adó, számla birtokában levonásba is helyezhető, amennyiben a beszerzés adóköteles tevékenységet szolgál. A levonható adó alapját és az adó összegét a 65-ös bevallás 69. sorában kell szerepeltetni. A közösségi beszerzéssel kapcsolatos adatokat a A60-as összesítő jelentés 02 lapján is szerepeltetni kell. Segítségüket előre is köszönöm!

Új törvényben lesznek az uniós vámjog végrehajtási szabályai Cikk

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden benyújtotta a parlamentnek az uniós vámjog végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot.

Utólagos vámeljárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi probléma merült fel az egyik ügyfelemnél. A kft. Kínából rendelt árut, amely Hollandiában került az EU területére, de nem lett elvámolva. Az áru fizikailag itt van, de mivel nem vámolták el, nincs rendesen lepapírozva, nem tudom, hogy elszámolható-e a beszerzési ár költségként. Hogyan lehet utólagos vámeljárást kezdeményezni? Köszönettel: Vágner Emília

Gyorsíthatja a vámeljárást, ha figyel az útmutatóra Cikk

Útmutatót adott ki a NAV a múlt héten a korlátozás és tilalom hatálya alá tartozó termékköröket érintő vámeljárások feldolgozásához szükséges alapvető igazoláskódokról.

Harmadik országból termékbeszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó harmadik országból (Kína) interneten terméket rendel, nem továbbértékesítésre. Az árut a székhelyére ki is szállították. Egy kínai számla áll rendelkezésre. Hogyan adózik, és hogyan kell intézni a vámeljárást? Köszönöm. Benkéné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close