22 találat a(z) vámeljárás cimkére

Az Adózóna válaszol: a vámeljárás helye és időpontja Cikk

Milyen rugalmassággal lehet megválasztani a vámkezelés helyét időben és térben a vámjogszabályok figyelembevételével? Tüske Zsuzsanna vámszakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a 42-es vámeljárás Cikk

Mikor és miért célszerű az az úgynevezett 42-es eljáráskóddal végzett adófelfüggesztéses vámjogi szabadforgalomba helyezést választani?

Az Adózóna válaszol: ki lehet importőr? Cikk

Ki lehet importőr? Különbözik-e a vámszabályok logikája az áfaszabályok előírásaitól, és ha igen, miben? Tüske Zsuzsanna vámszakértőnket hallhatják.

Külföldről importált termék kiszámlázása magyar ügyfélnek, ahol az ügyfél intézi a vámeljárást II. Kérdés

NAV: az AEO-programról röviden Cikk

Az AEO-program (Authorised Economic Operator) az Európai Unió engedélyezett gazdálkodói programja, melynek célja a nemzetközi ellátási lánc biztonságának növelése. A programhoz önkéntesen lehet csatlakozni, aki kérelmezi az AEO-státuszt, az vállalja az uniós vámjogszabályokban meghatározott AEO-kritériumok teljesítését. Az AEO-engedélyt minden tagállamban elismerik: tanúsítja birtokosának vámjogi megbízhatóságát, valamint jelzi együttműködési szándékát a vámhatósággal, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Harmadik országból igénybe vett szolgáltatás áfája és könyvelése Kérdés

Kikötői értékesítés Kérdés

Július 1-jétől új díjszabás a posta vámügynöki szolgáltatásaiért Cikk

A Magyar Posta megújítja vámügynöki szolgáltatásának díjazását július 1-jétől, amikortól megszűnik az Európai Unión kívülről rendelt, 22 eurónál kisebb értékű termékek áfamentessége, és vámeljárás, valamint áfafizetési kötelezettség lép fel – közölte a társaság.

Brexit előtt beszállított anyag vámolása Kérdés

Importáfa utólagos módosítása melyik bevallásba kerüljön? Kérdés

Számlázás Angliába, kiszállítás az EU-ba Cikk

Hogyan kell kiállítani a számlát, ha angol cég termékét Németországba adja el egy magyar vállalkozás? – kérdezte az Adózóna olvasója. Gombás Otilia szakértő válaszolt.

Tájékoztató a NAV-tól a kiviteli vámeljárásokat érintő üzemszüneti eljárás rendjéről Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kiviteli vámeljárásokat érintő üzemszüneti eljárás rendjéről.

Itt a legújabb NAV-útmutató Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette honlapján a 3010/2016. útmutatót a szabad forgalomba bocsátás vámeljáráskor az áfatörvény 95. és 96. §-aiban szabályozott adómentesség alkalmazásáról.

NAV: a koronavírussal szembeni védekezéshez felhasználható áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás Vám Főosztálya főosztályvezetője által kiadott 7005/2020. felhívás a koronavírussal szembeni védekezéshez felhasználható áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről.

Kiüti a brit autóipart, ha nem lesz kereskedelmi megállapodás az EU-val Cikk

„Kiüti” a brit autóipart, ha a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után nem sikerül szabadkereskedelmi megállapodást kötni az Európai Unióval – áll a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) szerdán Londonban bemutatott éves szektorjelentésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1