20 találat a(z) számlakibocsátás cimkére

Egyéni vállalkozás szüneteltetése alatt számlát bocsátott ki Kérdés

Frissítette a NAV a számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályairól szóló információs füzetét Cikk

A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályairól szóló információs füzetét frissítette tegnapi dátummal a NAV.

Számlaérvénytelenítés Kérdés

Egyházi szervezet számlakibocsátása Kérdés

Hogyan tudnak számlát adni és arról adatot szolgáltatni az adóhatóság felé a színházak? Cikk

Hogyan tudnak számlát adni és arról adatot szolgáltatni az adóhatóság felé a színházak? – teszi fel honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, majd ugyanott meg is válaszolja azt.

Időszakos elszámolás Kérdés

Számlakibocsátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számla kibocsátási határideje 2020. 07. 01-jétől csökken 15 napról 8 napra? Előre is köszönöm válaszát!

Áfa regisztrált számlázása 2. Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Az alábbi kérdésekre szeretnénk Önöktől segítő választ kérni: Az olaszországi illetőséggel bíró és székhellyel rendelkező anyacégünk áfa-regisztrált Magyarországon, és a társaságunkat pénzügyi képviselettel bízta meg. A pénzügyi képviselő, azaz társaságunk számlát nem állított ki az anyacég helyett vagy nevében. Az anyacég magyarországi adóalany részére termékértékesítést nem végzett. 2. Az anyacég saját termékét értékesítette németországi partnerének, azaz az áfa-regisztrált magyar adószámáról kiszállította a németországi partner adószámára a saját tulajdonú termékét A termék mozgását és az értékesítést jelentette a pénzügyi képviselet által a magyar adóhatóság részére, az ügyletről számlát bocsátott ki. Kérdéseink a fentiekkel kapcsolatban: 1. Kötelező-e az ügylet esetében a áfatörvény 169. § előírásait alkalmaznia az áfa-regisztrált anyacégünknek a kibocsátott számláiban? 2. Kötelező-e az ügylet esetében az áfatörvény 169. § r) pontjában hivatkozott adatokat feltüntetnie az áfa-regisztrált anyacégünknek a kibocsátott számláiban? Előre is köszönjük a segítségüket és a válaszaikat! Várjuk melőbbi válaszaikat az ügy sürgősségére tekintettel. Üdvözlettel, Lovász Anna

Áfa regisztrált számlázása 1. Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Az alábbi kérdésekre szeretnénk Önöktől segítő választ kérni: Az olaszországi illetőséggel bíró és székhellyel rendelkező anyacégünk áfa-regisztrált Magyarországon, és a társaságunkat pénzügyi képviselettel bízta meg. A pénzügyi képviselő, azaz társaságunk számlát nem állított ki az anyacég helyett vagy nevében. Az anyacég magyarországi adóalany részére termékértékesítést nem végzett. 1. Az anyacég saját termékét mozgatta a tagállamok között, azaz az áfa-regisztrált magyar adószámáról kiszállította az olaszországi székhelye adószámára a saját tulajdonú termékét. A termék mozgását és az értékesítést jelentette a pénzügyi képviselete által a magyar adóhatóság részére, az ügyletről úgymond technikai számlát bocsátott ki saját maga részére, a szállítási adatok és áru érték megállapítására. Kérdéseink a fentiekkel kapcsolatban: 1. Kötelező-e az ügylet esetében a áfatörvény 169. § előírásait alkamaznia az áfa-regisztrált anyacégünknek a kibocsátott számláiban? 2. Kötelező-e az ügylet esetében az áfatörvény 169. § r) pontjában hivatkozott adatokat feltüntetnie az áfa-regisztrált anyacégünknek a kibocsátott számláiban? Előre is köszönjük a segítségüket és a válaszaikat! Várjuk melőbbi válaszaikat az ügy sürgősségére tekintettel. Üdvözlettel, Lovász Anna

Kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017-ben kezdő katás, nyugdíjas, alanyi adómentes vállalkozó online pénztárgép-köteles tevékenységet kíván végezni. A pénztárgépet számlakibocsátással helyettesítené. Attól, hogy katás és alanyi mentes, köteles a NAV felé havonta a számlákról adatszolgáltatást benyújtani? Köszönettel: V. Gabriella

Három tévhit a számlakibocsátás időpontjáról Cikk

A számlakibocsátási kötelezettség időpontját illetően a közfelfogásban helytelenül elterjedt három prekoncepciót cáfolunk. A számlakibocsátási kötelezettség időpontja mellett az ügylet teljesítési időpontjával való összefüggésekre koncentrálunk.

Amit a számlázás átadásáról tudni kell Cikk

Az adóalany átadhatja másnak – akár egy másik állam adóalanyának is – számlakibocsátási kötelezettségét. Hogyan van erre lehetőség, hogyan és kinek kell bejelentenie a működtetett számlázóprogramot? Ismertetjük.

Időszakos elszámolás Kérdés

A cégnek keletkezik mellékterméke (trágya), amelyet értékesít. Megköthető-e a szerződés úgy, hogy évente csak egyszer történik számla kibocsátása, például év végén, de többször történik szállítás, különböző hónapokban? A cég havi áfabevalló, ezért nem szükséges havonta kiállítani a számlát?

Számlázó program Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő lenne: mi a helyes eljárás abban az esetben, ha egy kiskereskedelmet folytató üzletben olyan kereskedelmi rendszert használnak, ami nyugta és számla kibocsátására egyszerre alkalmas, azonban nyugtát igen, de számlát még nem állítottak ki. Ebben az esetben a számlázó program használatbavétel kelte az első kiállított nyugta, vagy az első kiállított számla dátuma? Válaszát előre is köszönöm!

Szolgáltatásnyújtás közösségi adóalanynak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi cég szolgáltatást nyújt egy dán vállalatnak, de mivel a dán cég erősködik, hogy nekik nincs közösségi adószámuk, csak EAN (cégjegyzékszámuk), nem tudja kiállítani a számlát. Illetve ugyanez a szituáció egy "egyéni vállalkozás" fogalmába tartozó dán vállalkozóval is. Kérdés, hogy ilyenkor milyen DK.... azonosítóval számlázzon a magyar cég, hogy ne kelljen magyar áfás számlát kiállítania, hanem rendes közösségen belüli szolgáltatásnak minősüljön a teljesítés? Köszönöm válaszát, Attila

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close