50 találat a(z) pénz cimkére

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Öröklés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két kérdésem van a témával kapcsolatban: 1.) Magánszemély pénzt örökölt a testvérétől. Ez után kell-e adót fizetni? 2.) Az örökös nevére pót hagyatéki tárgyalás során került egy ingatlan 2018-ban. Az örökhagyó már több mint 5 éve elhunyt. Kell-e szja-t fizetnie az örökösnek, ha 2019-ben eladja az ingatlant? Válaszát köszönöm: Némethné T. K.

Illeték Kérdés

Kérdésem: kell-e illetéket fizetni testvértől örökölt pénzösszeg után?

Pénz- és banktörténeti múzeum nyílik a Széll Kálmán téren Cikk

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi tudatosság növelése és a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében pénz- és banktörténeti múzeumot és a gazdasági ismeretek megértését segítő modern látogatóközpontot hoz létre a Széll Kálmán tér ikonikus épületében – írja honlapján az MNB.

Micsoda újítás! Műanyagból lesz a pénz Macedóniában is Cikk

Műanyag bankjegyeket vezet be a papírpénz helyett Macedónia, keddtől kezdik használni a 10 és 50 dénáros polimer bankjegyeket.

Gyorshajtásra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni Cikk

A szokatlan kezdetű hívószámokról érkező telefonos megkeresésekhez semmi köze sincs a MABISZ-nak – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Agyő, boldog nyugdíjaskor! Cikk

A magyarok 22 százaléka úgy gondolja, hogy nyugdíjasként a jelenleginél kevesebb ideje marad majd olyan tevékenységekre, amit szeret – derült ki az OTP Öngondoskodási Indexéből. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt 11 százalékról a duplájára emelkedett azok aránya, akik nem számítanak boldog nyugdíjas korra. Az OTP Nyugdíjpénztár szerint ez a bizonytalanság is közre játszik abban, hogy egyre többen igyekeznek saját maguk gondoskodni időskori anyagi biztonságukról.

Uniós pénzekre pályáznak a kisvállalkozások Cikk

A következő egy évben a hazai mikrovállalkozások közel negyede, a kisvállalkozásoknak pedig 41 százaléka tervezi, hogy uniós forrásokra pályázik – derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megbízásából készült, 500 vállalkozás megkérdezésén alapuló kutatásból.

Milliárdokat érő, kivonásra váró papírpénz a lakosság kezében Cikk

Több tízmillió darab, milliárdokat érő kivonásra váró papírpénz van a lakosság kezében – írja pénteki számában a Magyar Idők a jegybanktól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Hamis bankókkal akartak fizetni, elkapták őket Cikk

Előzetes letartóztatásba került Zalaegerszegen három férfi, aki több százezer forint összegű hamis pénzzel próbált út menti árusoknál fizetni – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Pénzzel válthatja ki Messi a börtönt Cikk

Az illetékes barcelonai bíróság pénteken jelentette be, hogy hozzájárult Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal való kiváltásához.

Pénz a falból: ötven éve működnek a bankjegykiadó automaták Cikk

Ötven éve, 1967. június 27-én helyezték üzembe Londonban az első bankjegykiadó automatát, a banki szolgáltatásokat forradalmasító ATM elődjét. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumából származik a következő összeállítás:

Juttatott pénzösszeg 1.1 Kérdés

Tisztel Szakértő! Hivatkozva http://adozona.hu/kerdesek/2017_5_25_Juttatott_penzosszeg_uqn kérdésemre, még azt szeretném kérdezni, ha év közben új belépő dolgozó van, vagy épp kilépő, akkor vehetem a 96 000 forintot arányosítás alapjául? Köszönöm válaszát.

Osztalék kifizetése szgk. átadással. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, szíves válaszát az alábbi kérdésre. Kft. osztalékot szeretni kifizetni, az egyik tulajdonos pénz helyett elfogadná a cég tulajdonában lévő személygépkocsit, osztalék kifizetés címen. Mi a módja, hogy a cég szabályszerúen járjon el? Köszönettel. P Sándor

Pénzt fogadtak el a rokkantosításhoz szükséges orvosi véleményért, büntetés a vége Cikk

Egy esetben enyhítette, a többi vádlott esetében helybenhagyta a volt egri orvosszakértőkre és ügyfeleikre első fokon kiszabott ítéleteket szerdán a Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa – közölte a jogerős másodfokú ítélet kihirdetése után a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close