26 találat a(z) munkaszerződés módosítása cimkére

Munkaszerződés: kötelező, ajánlott és tiltott módosítások Cikk

A munkaszerződés csak a munkáltató és a munkavállaló közös megegyezésével módosítható. És ha mégsem? Lássuk, mikor kell a munkavállaló beleegyezése és mikor nem, mikor kötelező és mikor kizárt a módosítás.

Kinevezés módosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyoldalú kinevezés-módosítással 40 órás munkaidőmet 20 órára csökkentette a munkáltatóm. A munkaügyi bírósághoz keresetet nyújtottam be. Az a kérdésem, amíg a bírósági ügy le nem zárul, várhatóan a munkáltatóm módosíthatja-e a kinevezésemet, új munkakörbe áttehet-e, esetleg valamillyen címen megszüntetheti-e a munkaviszonyomat? Egyáltalán mire számíthatok? Eddig még semmilyen bírósági ügyem nem volt. Amíg a bírósági ügy le nem zárul, beadhatom-e a felmondásomat időközben, ha esetleg találnék egy olyan munkahelyet, ahol több lenne a fizetésem? A nók 40 éves szolgálati idejével szeretnék hamarosan (kevesebb mint két év)nyugdíjba menni. Nagyon fontos most nekem a szolgálati idő és a magasbb fizetés is. Válaszát előre is köszönöm.

Munkaszerződés-módosítással kapcsolatos kérdések Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakra szeretnék szakértői véleményt kérni: Cégünknél munkaszerződés-módosításokkal kapcsolatban felmerült egy kérdés, ez pedig a munkavégzés helyszíne. Az új Mt. szerint nem kötelező feltüntetni a munkaszerződésben a munkavégzés helyét, és megszűnt a változó munkahely fogalma is. Vannak olyan munkatársak, akik a munkaidejük kb. 80 százalékát a székhelyen töltik, 20 százalékban pedig budapesti helyszíneken vagy vidéken dolgoznak. Van, aki kifejezetten külső helyszínen való szerviztevékenységet lát el, nagyjából 70 százalékában a munkaidejének. Eddig minden munkaszerződésben ez szerepel: a munkáltató székhelye, illetve igény szerint további telephelyei. Véleménye szerint módosítsunk-e ezen? Számomra eléggé zavaros a rendelkezés, mivel ugyan a változó munkahely megnevezés helyett fel lehet tüntetni pl. megye szinten a mv. helyét. A munkavégzés helyszínének kérdése a munkáltatói felelősségbiztosítás kapcsán nagyon fontos, szeretnénk körültekintőek lenni. Köszönettel várjuk tanácsait.

Lazsál a dolgozója? Így fizethet ki kevesebb munkaidőt Cikk

Hogyan lehet jogszerűen csökkenteni a munkaidőt a munkaközi szünettel, hogyan kell módosítani a munkaszerződéseket és eleget tenni a bejelentési kötelezettségnek? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Munkáltatói jogok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál változik a munkáltatói jogok gyakorlójának személye. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben elég egy tájékoztatót írni a munkavállalók felé, hogy melyik naptól, ki az új munkáltatói jogok gyakorlója, vagy munkaszerződés-módosításokat kell készíteni minden munkavállalóra? Köszönöm válaszukat.

Minimálbér 2015 Kérdés

Tisztelt Adózóna! Garantált bérminimum 2015-ös változása esetén szükséges-e a munkaszerződés-módosítás? Előre is köszönöm válaszukat.

Munkaszerződés-módosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyedről-gyesről visszajött munkavállaló jelenleg fizetett szabadságát tölti, a munkaszerződése közös megegyezéssel módosítható-e a szabadság alatt, vagy csak a szabadság letelte után? Napi 8 órásról napi 4 órásra szeretnénk módosítani. Köszönöm szépen a válaszát! Matkóné

Tgyás és gyed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Többes jogviszonnyal kapcsolatban lenne kérdésem. Munkavállaló heti 40 órás munkaviszonyban dolgozik. Mellette egyéni vállalkozó és egyszemélyes kft. ügyvezető tulajdonosa. A társas vállalkozásból jövedelmet nem vesz fel, járulékfizetés nem történik (társas vállalkozás munkaviszony mellett), egyéni vállalkozásban katás, havi 25 ezer forintot fizet. 2015-ben felkérték a munkavállalót még egy állás betöltésére. Közben kiderült, hogy várandós, így a törvényt olvasva, a csecsemő-gondozási díjra 180 naptári napot néznek vissza. Tehát ez azért fontos, mert a jelenlegi munkaviszonyát semmi esetre ne szakítsa meg, mert az új munkaviszonyban nem lesz meg neki a 180 napja a szülésig. – Ha a jelenlegi 8 órás munkaviszony mellett 4 órás munkaviszonyt létesítene, akkor a csecsemő-gondozási díjba beleszámít, de a gyedbe már nem, mert ott az előző év jövedelmeit nézik? – Az ügyvezetői feladatokat társaságiszerződés-módosítással megszüntetni feltétlenül szükséges, hiszen a csecsemőgondozási díj és a gyed alatt személyes közreműködés nem történhet? Kérem szíves válaszukat! Köszönettel: Szabó Anita

Munkaszerződés módosítása munkáltató névváltozása miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a munkáltató névváltozása esetén kell-e módosítanunk a munkaszerződéseket? Ha a társaság székhelye, a munkavégzés helye (telephely) és a munkáltatói jogkör gyakorlójának személye változik, elég-e a tájékoztatót újra kiadni? Köszönöm válaszát.

Felmondás nyugdíj előtt álló dolgozónak Cikk

Felmondhat védett korban lévő alkalmazottjának a munkáltató, illetve munkaszerződés-módosítással csökkentheti-e a munkaidejét? – tudakolta az Adózóna olvasója. Kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Gyesről visszatért dolgozó járandósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 1996. 05. 23-ától alkalmaz egy anyukát, határozatlan idejű munkaszerződéssel. 2000-ben született a második, 2006-ban a harmadik gyermeke. Dolgozónk ténylegesen 1996-2000. között végzett munkát, 2000. 02. 27-étől, második gyermeke születésétől 2014. 03. 25-éig otthon volt, a gyermekek 3 éves kora után beteg gyermekre tekintettel gyest kapott. Kérdéseink: – Amennyiben a munkáltató mond fel, a ténylegesen ledolgozott 4 év vagy a belépése óta eltelt 18 év után illeti meg a végkielégítés? – A felmondási idő hány nap? – Mennyi szabadság jár neki? Gyermekenként a szülési szabadságra és az azt követő 1 évre vagy az azt követő fél évre kell számolni? Elképzelhető a közös megegyezés. Ebben az esetben a dolgozó nem szabadságmegváltást, hanem fizetett szabadságot kér, ennek lejártakor szűnne meg a munkaviszonya. – Ebben az esetben megteheti a munkáltató, hogy a fizetett szabadság kezdetekor átmódosítja a munkaszerződést határozott idejűvé? A megszűnés dátuma a fizetett szabadság utolsó napja lenne. Vagy elegendő most kötni egy megállapodást a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről, amelynek dátuma szintén a fizetett szabadság utolsó napja lenne? Köszönettel: Reményiné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Járulékfizetés 2021-ben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Gyod mellett társas vállalkozó ügyvezető

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Alanyi mentes küszöbérték túllépése

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close