• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Bezáró telephely munkavállalóinak áthelyezése

Tisztelt Szakértő! 2017.10.31-ei dátummal bezárunk egy telephelyünket. Az ott dolgozó munkavállalóknak felajánlottuk a szomszéd településen lévő telephelyen való munkavégzést. A korábbi telephely vezetőjének ezáltal megszűnne a pozíciója. Az új telephelyen (mivel az nagyobb) új munkakört tudunk neki felajánlani, a jelenlegi bérének megtartásával. Az új telephely tömegközlekedéssel maximum 15 perc alatt elérhető, és az útiköltséget fizetjük. Véleményem szerint ez nem jár számára aránytalan sérelemmel. Az áthelyezési tájékoztatás szóban több mint egy hónapja megtörtént, illetve a zárt információs rendszerünkben is látható volt, hogy a telephelyet bezárjuk. Kérdésem a következő: milyen jogi dokumentumokat kell átadnom a részére (munkaszerződés-módosítás, munkaköri leírás)? Illetve milyen jogi eszköz áll a munkáltató részére, ha a munkavállaló nem hajlandó felvenni a munkát az új telephelyen? Sérelmezheti-e a munkavállaló az új telephelyet és munkakört? A munkavállalóra szükségünk van a szakmai tapasztalata és tudása alapján. Ha nem írja alá a munkaszerződés módosítását, illetve nem veszi fel a munkát, azonnali hatályú felmondással megszüntethetjük-e a munkaviszonyát? Vannak-e ennek a folyamatnak meghatározott jogi lépései? Köszönettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close