• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ekho választása külföldiek esetén

Tisztelt Szakértő! Szeretnék érdeklődni, hogy van-e annak akadálya, hogy EU-s vagy 3. országbeli állampolgár válassza az ekho adózást, amennyiben a törvényi feltételeknek egyébként megfelel? Vagyis a törvényben felsorolt foglalkozási körben lévő tevékenységet végzi (és tevékenyen is részt vesz az alkotó folyamatban), a minimálbér után megfizeti Magyarországon az adókat és járulékokat, van érvényes munkavállalási engedélye, ha szükséges, magyar forintban kapja a jövedelmét. lletve ha valaki eddig a jövedelmét teljes egészében bérként kapta, akkor választhatja-e az ekho szerinti adózást a jövőre nézve ugyanannál a munkáltatónál év közben, ha a minimálbér erejéig továbbra is levonják tőle az adókat és járulékokat az általános szabályoknak megfelelően? Ha lehetséges a választás, akkor kell-e módosítani a dolgozó munkaszerződését? Segítségét előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close