155 találat a(z) munkaerő-kölcsönzés cimkére

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. diákmunkát vesz igénybe munkaerő-közvetítő cégen (iskolaszövetkezet) keresztül. A kft.-nek a kölcsönbe vett diákokat is jelenteni kell a 15TMUNKA nyomtatványon?

Munkaerő-kölcsönzés igénybevételének bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Most hallottuk, hogy annak a cégnek, amely munkaerőt kölcsönöz, bejelentési kötelezettsége van. Arra vonatkozóan nincs információnk, hogy melyik nyomtatványon, és milyen törvény hatálya alatt kell ezt megtenni, ha egyáltalán van ilyen kötelezettség. (Bújtuk az áfabevallást és a 201T bevallást, de nem találtunk erre utaló jelet.) Válaszukat előre is megköszönjük!

Munkaerő-kölcsönző cég Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyik ügyfelünk munkaerő-kölcsönző céget szeretne indítani. 1.) Milyen engedélyekre van ehhez szükség? 2.) Milyen plusz nyomtatványokat kell kitölteni a NAV részére? 3.) A számlázás különös szabályai? 4.) Kell-e valamire különösen odafigyelni? 5.) Tevékenységi kör TEÁOR-száma? 6.) SZJ-száma a szolgáltatásnak? 7.) Az áfa fordított, ezzel kapcsolatban van-e valamilyen külön követelmény? Nagyon jól akarja ügyfelünk csinálni, s ezért járatja ennyire körbe a témát. Előre is köszönöm szíves válaszukat, üdvözlettel, Kálmán Csaba.

Gépkocsivezető-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két fuvarozással foglalkozó cég milyen feltételekkel adhatja kölcsön a dolgozóit a másiknak igény szerint egy-egy fuvarra? Milyen szerződés, dokumentumok szükségesek hozzá?

Adócsalás munkaerő-kölcsönzéssel Cikk

Újabb bűnszervezetet számolt fel a NAV az észak-alföldi régióban. Jól prosperáló vállalkozások vették igénybe munkaerő-kölcsönzésre szakosodott stróman cégek szolgáltatásait, hogy így csökkentsék adó- és járulékfizetési kötelezettségüket. A bűnszervezetet irányító nyíregyházi férfit és négy társát a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Milliárdokat spóroltak a dolgozókon és csaltak áfában Cikk

Őrzésvédelmi, és vagyonőri feladatok ellátására szerződött az a munkaerő-kölcsönző bűnszervezet, amelynek irányítóit Budapesten őrizetbe vették a NAV pénzügyi nyomozói. Eddigi adatok szerint mintegy két és félmilliárd forintot spóroltak a kiszolgáltatott munkavállalókon, és több mint egymilliárd forint áfát csaltak el.

Kirendelés két munkáltató között Kérdés

Tisztelt Szakértők! Két cég között, amelyek nem állnak kapcsolt viszonyban, tehát nem azonos az ügyvezető, illetve nem leány-anya kapcsolatban állnak, lehet-e kirendelési megállapodás alapján munkát végeztetni? A két teljesen idegen cég szerződés alapján foglalkoztatja az összes dolgozót, kirendelési megállapodással, határozatlan időtartamra, hosszú távon, minden hónapban kiszámlázzák az ügyletet, melynek mögöttes dokumentuma a bérfeladás, a számla tartalma: költségtérítés szerződés szerint. A kérdésem arra irányul, hogy a munka törvénykönyve alapján ez az ügylet megengedett-e, illetve, mivel 27 százalékos áfával számláznak, az levonható-e? (Számomra ez rejtett munkaerő-kölcsönzésnek tűnik, amely fordított adós lenne az áfatörvény alapján.) Egyáltalán ez miben különbözik a munkaerő-kölcsönzés intézményétől? Köszönettel várva válaszukat,

Csaló céghálóra csapott le a NAV Cikk

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy éven belül a második munkaerő-kölcsönző cégláncolatot számolták fel.

Kiküldetés továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó kft. A munkaerőt kölcsönbevevő vállalat a munkaerőt külföldre szeretné kiküldeni. Ilyen esetben lehet-e a kölcsönbe adó cég a kiküldő? A munkaerő-kölcsönzés 2015. 01. 01-től fordítottan adózik. Amennyiben a kiküldő a munkaerő-kölcsönző cég, így a munkavállaló napidíjának és egyéb, a kiküldetéssel összefüggő költségének kiszámlázása is fordítottan adózik? Vagy ilyen esetben szét kell választani a közvetített szolgáltatásokat (szállás, taxi, repülőjegy), és azokat áfásan kiszámlázni? Válaszát előre is köszönöm!

Munkaerő-közvetítés EU-ba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy Magyarországon bejegyzett társaság belföldi magánszemély tulajdonosa Ausztriában létrehozott egy céget, amely munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozik. A magyar kft. toborozza és közvetíti ki a magyar dolgozókat az osztrák céghez, amely majd az ottani szabályoknak megfelelően munkaviszonyt köt az osztrák céggel. Kérdésként merült fel, hogy a magyar cég által a munkaerő-közvetítés, mint szolgáltatás, teljesítési helyének mi számít, avagy áfás vagy mentes ügylet lesz-e?

Erzsébet utalvány mértéke Kérdés

Tisztel Szakértő! Cégünk munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozik. Felmerült partnerünknél egy 6 hónapos határozott munkaidejű igény munkavállalókra. Cégünk Erzsébet utalványt szeretne a munkavállalók részére biztosítani a jogviszony végén egy összegben visszamenőleg. Kérdésünk lenne, hogy mi adhatjuk az utalványokat kedvezményes adózással 1 évre visszamenőleg 96 000 forint értékben? Tisztelettel GZS

Munkaerő-kölcsönzés számlájának tartalma Kérdés

Iskolaszövetkezet különböző munkákra (IT, csomagolás, adminisztráció, stb.) közvetiti tagjait. A szolgáltatás kiszámlázásakor a számlára a konkrét szolgáltatásokat, vagy a munkaerő-kölcsönzés szöveget kell írni?

Munkaerő-kölcsönzés költségelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy megvalósítható-e az, hogy a kölcsönzött munkaerő a kölcsönbe vevő nevére kiállított számlát elszámoljon? Adhat-e a kölcsönbe vevő elszámolási előleget a kölcsönzött munkaerőnek? Vagy csak a kölcsönbeadón keresztül? Válaszát előre is köszönöm!

Munkaerő-kölcsönzés és fordított áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2015. évtől fordított adózás alá esik a munkaerő-kölcsönzés. A kérdésem az lenne, hogy a munkaerő-kölcsönzés mellett a kölcsönbe vevő cafetéria-térítés jogcímen is fizet a kölcsönbe adónak, és ez a mellékszolgáltatás osztja a főtevékenység áfa "sorsát" és fordítottan adózik, vagy pedig rendes 27 százalékos áfás tétel? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

Kölcsönzött munkaerő átvétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két vállalkozás munkaerő-kölcsönzési keretszerződésében kiköti, hogy amennyiben a kikölcsönzött dolgozó a szerződésben kikötött feltételeknek megfelel, ezt a munkájával bizonyította, akkor a kölcsönvevő saját állományba veszi a kölcsönzött munkaerőt. Amennyiben az átvétel megtörténik, a korábbi kölcsönvevő szerződésben meghatározott mértékű átvételi díjat köteles fizetni a korábbi kölcsönbeadónak. Fenti esetben, az átvételi díj számlázásakor, helyesen a szolgáltatási jegyzék mely kategóriájába sorolandó az átvételi díj jogcímen számlázott egyszeri díj? Alkalmazható-e a 74. 87.14 SZJ kategória ebben az esetben? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Apai gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close