125 találat a(z) megállapodás cimkére

Tanulmányi szerződés közszférában Kérdés

Életbe léphet az EU és Kína közötti, földrajzi árujelzők védelméről szóló megállapodás Cikk

Az Európai Unió Tanácsának jóváhagyásával 2021 elejétől életbe léphet az a megállapodás, amely száz európai földrajzi árujelzőnek (a termék földrajzi származásának feltüntetésére használt földrajzi jelzés és eredetmegjelölés) Kínában, illetve száz kínai földrajzi árujelzőnek az unióban biztosít védelmet azok jogtalan használatával, termékutánzatokkal szemben – közölte az uniós tanács hétfőn.

Otthoni munkavégzés: meg kell téríteni a dolgozó költségét, írásos megállapodás szükséges Cikk

Bár a múlt heti kormányrendelet nem írja elő, a távmunka feltételeiről írásban kell megállapodnia a munkáltatónak és a munkavállalónak. Bár a rendelet nem szól róla, de a munka törvénykönyvének rendelkezéseiből levezethető, hogy a munkavégzéssel kapcsolatos indokolt költségeket a munkáltatónak meg kell fizetnie – vélik a PwC szakértői.

Távmunka Kérdés

Önkormányzat áfaproblémái Kérdés

Megállapodás az EU és Kína között az európai földrajzi árujelzők védelméről Cikk

Megállapodást írt alá az Európai Unió és Kína azzal a céllal, hogy száz európai földrajzi árujelzőnek (a termék földrajzi származásának feltüntetésére használt földrajzi jelzés és eredetmegjelölés) Kínában, illetve száz kínai földrajzi árujelzőnek az unióban védelmet biztosítson azok jogtalan használatával és a termékutánzatokkal szemben – közölte az Európai Bizottság.

Brexit: október közepe vízválasztó az EU és Nagy-Britannia kapcsolatában Cikk

Londonnak október közepéig egyezségre kell jutnia az Európai Unióval a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeiről, mivel annál későbbi időpontban már nem lenne esély arra, hogy az új egyezmény életbe léphessen a december végéig tartó átmeneti időszak lejárta előtt – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök.

Vámtarifák csökkentésében állapodott meg az EU és az USA Cikk

Több mint két évtizede először vámtarifák csökkentésében állapodott meg az Európai Unió és az Egyesült Államok.

Közüzemi díj továbbszámlázása Kérdés

EU-csúcs: megvan a megállapodás, fontos a jogállamiság Cikk

Múlt pénteken délelőtt 10-kor kezdődött és kedd reggel 6 óra előtt ért véget az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója, amelyen a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet miatti helyreállítási alapról, valamint a 2021-2027-es keretköltségvetés részleteiről, feltételeiről tárgyaltak.

Időszakos elszámolás vagy gyűjtőszámla Kérdés

Nyugdíjra jogosító szolgálati idő vásárlása július elseje után Cikk

A nyugdíjra jogosító szolgálati idő vásárlásának lehetősége nem újkeletű, de az új Tbj. július elsejei hatályba lépésével ennek feltételrendszere is változik. Cikkünk az új Tbj. alapján megköthető megállapodásokat foglalja össze.

Szerződéskötés elektronikus levélen keresztül: miként lesz jogszerű? Cikk

A hazai jogrendszer mind a mai napig hallgat arról, hogyan kell tekinteni az e-mailen kötött szerződésekre. Egy, a vírushelyzet kapcsán elfogadott jogszabály azonban most kifejezetten megengedi a társaság és a magánszemély tagok közötti e-mailes kommunikációt, olvasható a Jalsovszky Ügyvédi Iroda közleményében. Lehet, hogy ez az első lépés az e-mailek szélesebb körű jogi elfogadottságához?

Fizetési határidő Kérdés

Időszakos elszámolású ügylet 2. Kérdés

Tisztelt Bartha László! https://adozona.hu/kerdesek/2020_4_7_Idoszakos_elszamolasu_ugylet_tup Fenti válaszával kapcsolatban szeretnék feltenni pár kérdést. Mivel az áfatörvény 58. §-ában a felek közötti megállapodásához köti az időszaki elszámolás alkalmazását, ezért ennek hiányában alkalmaztuk a főszabály szerinti számlázást, nem a 58. § szerintit. Hónap végével, 15 napos fizetési határidővel állítottuk ki számláinkat. Az előző kérdésünkben leírt szöveg szerepel a megállapodásban, nincs más utalás benne. Ön szerint helyesen jártunk el? Köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó szünetelése

Szipszer Tamás

adószakértő

Átalányadózásra áttérő 2358-as bevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs