12 találat a(z) média cimkére

NMHH: körzeti rádiót bírságolt meg a médiatanács Cikk

Bírságot rótt egy körzeti rádió szolgáltatójára a médiatanács a szerződésben rögzített vállalásoktól eltérő műsorstruktúra miatt – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

NMHH: a hagyományos rádiózásra az online tartalomfogyasztás korában is van igény Cikk

A hagyományos rádiózásra az online tartalomfogyasztás korában is van igény, a rádiókat ma is milliók hallgatják – írta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az NMHH, illetve szakmai partnerei megbízásából végzett kutatások alapján.

NMHH: nem maradhat egy kézben a két budapesti rádió Cikk

Döntést hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Klasszik Rádió és a 90,9 Jazzy Rádió szolgáltatóinak jogsértő tulajdonosi helyzete ügyében: nem maradhat egy kézben a két budapesti rádió – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Elon Musk átvette a Twitter irányítását, azonnal menesztett több felsővezetőt Cikk

Elon Musk csütörtök éjjel átvette a Twitter irányítását, és azonnal menesztette a vállalat vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és jogi vezetőjét – jelentették hírügynökségek pénteken a közösségi médium eladását ismerő belső forrásokra hivatkozva, közölte az MTI.

Kibővíti nemzetközi kutatói csoportját és elérhető adatbázisait a Twitter a félretájékoztatás elleni védekezés jegyében Cikk

A Twitter több adatot fog azon külsős kutatók részére bocsátani, akik az online dezinformációt és annak kezelését tanulmányozzák a cég által alapított nemzetközi szakmai csoporton keresztül. Az adatbázisok mellett magát a kutatócsoportot is kibővítik, elősegítve ezzel a mikroblogok megosztására alkalmas közösségi médiafelület átláthatóságát – jelentették be a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján a Twitter képviselői, közölte az MTI.

9 televíziónál és három rádiónál tárt fel jogsértést a médiatanács Cikk

Az öt évnél nem régebbi műsorok és magyar gyártású műsorszámok megjelenítését vizsgálta a médiatanács, kilenc televíziónál és három rádiónál jogsértést tárt fel és bírságot szabott ki – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-t.

A Kéklótusz apáca kalandjai miatt büntetett a médiatanács Cikk

Jogsértések miatt figyelmeztette a Hír TV és az FM 103.9 – A ROCK rádió szolgáltatóit a médiatanács, a Kossuth rádió médiaszolgáltatóját pedig bírsággal sújtotta – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

61/2020. kormányrendelet – ellentmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 61/2020. kormányrendelet alapján nem világos, hogy a rendelet (10) bekezdésében felsorolt tevékenységi körök folytatói – hasonlóan a (8) bekezdésben felsoroltakhoz – is mentesülnek a kata megfizetése alól március-június intervallumra, vagy esetükben a (2) bekezdésben megfogalmazott módon, erre az időszakra is fizetni kell a jövedelemalap 4%-át, de legfeljebb 7710 forintot szociális hozzájárulásként? (Utóbbi esetben, alkalmazottat nem foglalkoztató egyéni vállalkozóként mi minősül jövedelemnek, ami a 4% alapjául szolgál? Ha például március hónapban nem volt bevételem, akkor automatikusan a 7710 forintot kell befizetnem?) Az egészségügyi hozzájárulás befizetését ugyanolyan ütemben vagyunk-e kötelesek teljesíteni, tehát minden tárgyhót követő hónap 12. napjáig ugyanarra a NAV számlára, amire normál esetben a teljes katát? Egyszerűbben: meglátása szerint milyen változások vonatkoznak a rendelet (10) pontjában felsorolt tevékenységeket, mint tényleges főtevékenységet folytató egyéni vállalkozókra? Továbbá: ha a tevékenységi köreim között szerepel olyan (de nem főtevékenység, és a bevételeim többsége sem ebből érkezik), amely fel van sorolva a (8) pontban, akkor ez alapján mentesülök-e a katafizetési kötelezettség alól? A (8) pont tudniillik nem köti ki, hogy az ott felsorolt tevékenységeket főtevékenységként kell folytatni, vagy hogy a bevételek többsége ebből kell, hogy származzon. Köszönettel, Csizmadia D. egyéni vállalkozó filmes (főtev.), konferencia & ker.bemutató szervező (melléktev.)

Sajtócégek összefonódását vizsgálja a GVH Cikk

A tranzakcióról szóló bejelentés 2018. november 28-án érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH).

Elfogadhatatlan sarcnak tartja a médiapiac a reklámadót Cikk

A TV2, az RTL Klub és a médiapiac tiltakozik a hétfőn L. Simon László fideszes képviselő által az Országgyűlés elé terjesztett reklámadó-tervezet ellen. A televíziós csatorna arra kéri a kormánypártokat, hogy álljanak el a reklámadó bevezetésétől.

Új adóval indul az új Orbán-kormány Cikk

Tavaly a kormány lemondott a hazai médiapiac megadóztatásáról, hétfőn azonban a Fidesz-KDNP újra napirendre tűzi a reklámadót – tudta meg az atv.hu. A reklámadóval a kereskedelmi tévéket, a napi- és hetilapokat, a az internetes portálokat, a szabadtéri reklámhordozókat és a járműreklámokat sújtanák.

Jön a Google-adó? Cikk

A spanyol kormány az eddiginél jobban védené a szellemi tulajdont és ezért új adóval sújtaná a keresőket üzemeltető cégeket - írja az sg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön – nem kapcsolt vállalkozás

Nagy Norbert

adószakértő

Telefon-szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs