hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kibővíti nemzetközi kutatói csoportját és elérhető adatbázisait a Twitter a félretájékoztatás elleni védekezés jegyében

  • MTI

A Twitter több adatot fog azon külsős kutatók részére bocsátani, akik az online dezinformációt és annak kezelését tanulmányozzák a cég által alapított nemzetközi szakmai csoporton keresztül. Az adatbázisok mellett magát a kutatócsoportot is kibővítik, elősegítve ezzel a mikroblogok megosztására alkalmas közösségi médiafelület átláthatóságát – jelentették be a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján a Twitter képviselői, közölte az MTI.

Yoel Roth, a vállalat biztonságért és integritásért felelős vezetője a saját oldalán azt írta, hogy a tartalomkezelési kutatással foglalkozó nemzetközi, zárt szakmai csoport, a Twitter Moderation Research Consortium (TMRC) idei megalapítása óta "kutatók tízezrei 52 adatbázishoz kaptak hozzáférést, melyek kilenc terabájtnyi médiatartalmat és több mint 220 millió tweetet (Twitter-bejegyzést) ölelnek föl".

A cég reményei szerint a kibővített adatbázisokkal közvetlenül segíteni tudják az online tartalmakat vizsgáló kutatók munkáját. Ezzel új típusú tanulmányok jöhetnek létre a szándékos félretájékoztatás leküzdésére alkalmas módszerekről.

Jóllehet kutatók eddig is sokat foglalkoztak a közösségi felületeken terjedő erőszakos és ártalmas tartalmakkal, a kutatómunka mégis gyakran az érintett platformok közreműködése nélkül zajlik. A mostani bejelentés szerint a tudományos, a civil és az újságírói szférában dolgozók számára nyitják meg a jelentkezést a TMRC-be.

A Twitter az átláthatóság nevében 2018-ban tett először elérhetővé adatbázist: ez az állomány a cég és a külföldi országok kormányai között az információk manipulálása ellen folyó, összehangolt munkáról tartalmazott adatokat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1