Kibővíti nemzetközi kutatói csoportját és elérhető adatbázisait a Twitter a félretájékoztatás elleni védekezés jegyében

  • MTI

A Twitter több adatot fog azon külsős kutatók részére bocsátani, akik az online dezinformációt és annak kezelését tanulmányozzák a cég által alapított nemzetközi szakmai csoporton keresztül. Az adatbázisok mellett magát a kutatócsoportot is kibővítik, elősegítve ezzel a mikroblogok megosztására alkalmas közösségi médiafelület átláthatóságát – jelentették be a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján a Twitter képviselői, közölte az MTI.

Yoel Roth, a vállalat biztonságért és integritásért felelős vezetője a saját oldalán azt írta, hogy a tartalomkezelési kutatással foglalkozó nemzetközi, zárt szakmai csoport, a Twitter Moderation Research Consortium (TMRC) idei megalapítása óta "kutatók tízezrei 52 adatbázishoz kaptak hozzáférést, melyek kilenc terabájtnyi médiatartalmat és több mint 220 millió tweetet (Twitter-bejegyzést) ölelnek föl".

A cég reményei szerint a kibővített adatbázisokkal közvetlenül segíteni tudják az online tartalmakat vizsgáló kutatók munkáját. Ezzel új típusú tanulmányok jöhetnek létre a szándékos félretájékoztatás leküzdésére alkalmas módszerekről.

Jóllehet kutatók eddig is sokat foglalkoztak a közösségi felületeken terjedő erőszakos és ártalmas tartalmakkal, a kutatómunka mégis gyakran az érintett platformok közreműködése nélkül zajlik. A mostani bejelentés szerint a tudományos, a civil és az újságírói szférában dolgozók számára nyitják meg a jelentkezést a TMRC-be.

A Twitter az átláthatóság nevében 2018-ban tett először elérhetővé adatbázist: ez az állomány a cég és a külföldi országok kormányai között az információk manipulálása ellen folyó, összehangolt munkáról tartalmazott adatokat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezető tb jogviszonya

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Bezárt szolárium

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs