11 találat a(z) létszámcsökkentés cimkére

Nyugdíj előtt mondtak fel neki – perelt a dolgozó Cikk

A következetes ítélkezési gyakorlat szerint, ha a felmondás a felmondási korlátra utalást sem tartalmaz, önmagában emiatt nem lesz jogellenes – mondta ki a Kúria.

Óriási létszámcsökkentést tervez a Mercedes gyártója Cikk

Az eredetileg tervezettnél jóval nagyobb leépítésre, húszezer munkahely megszüntetésére készülnek a Daimler német autógyártó társaságánál a Handelsblatt című üzleti lap mai jelentése szerint.

Több mint nyolcszáz fővel csökkenti dolgozói létszámát a Bosch hatvani gyára Cikk

Két lépcsőben több mint 800 munkavállalójával bont szerződést a Bosch hatvani gyára – közölte a magyarországi vállalatcsoport és az Adria régió kommunikációs igazgatója az MTI-vel pénteken.

Drágulást okozott a minimálbér emelése Németországban Cikk

Áremeléssel reagál a német vállalatok legnagyobb része a minimálbér törvényben előírt emelésére – mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.

Óriási leépítés lesz a Ford európai gyárainál Cikk

Az amerikai Ford csütörtökön bejelentette, hogy 12 ezer európai munkavállalójától válik meg a jövő év végéig.

Létszámcsökkentés jön a közszférában? Cikk

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) visszautasítja a létszámcsökkentés lehetőségét a közszférában – közölte a szakszervezeti konföderáció kedden.

Létszámcsökkentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pár napja kaptam kézhez a felmondásomat. Ez alapján létszámcsökkentésre hivatkozva mondott fel a kft. A helyettesem munkaköre megszűnik, és ő lép a helyembe A létszám tényleg csökken, de nem az én munkaköröm szűnik meg. Jogosan tette a kft. amit tett? Köszönöm.

Állami vezetők csomagolhatnak, a maradók pénze V4-es lesz Cikk

Mintegy tíz háttérintézmény sorsáról zajlik még az egyeztetés a minisztériumokkal a megszüntetendő 73 hivatal közül – mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Közszolgák figyelem! Most menjen, ki merre lát – önként 5-10 millióval Cikk

Lázár János a 2017-es költségvetésben a bürokráciacsökkentés jegyében 15 százalékos létszámkorrekcióra tesz javaslatot a központi államigazgatási szerveknél. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy az állami szolgálatból történő önkéntes kilépési programra is javaslatot tesz majd.

Létszámcsökkenés miatt igénybevehető-e a szocho kedvezmény? Kérdés

2012-ben igénybevettük a szocho kedvezményt a 2011-es nettó bér megtartása okán. Idén áprilisban egy dolgozónk közös megegyezéssel elment, igy az átlagos létszám csökkent, amit nem is kivánunk pótolni. Kérdés, hogy helyesen jártunk-e el, amikor a továbbiakban is igénybevettük a szocho kedvezményt a többi dolgozóra nézve? Szives válaszukat köszönöm Acsainé

A csoportos elbocsátás nem lehet üzleti titok Cikk

A csoportos elbocsátás adatai nem kezelhetők üzleti titokként, de a regionális foglalkoztatási központoknak az ilyen típusú adatközléssel kapcsolatban egyeztetniük kell a foglalkoztatási hivatallal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ösztöndíj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs