76 találat a(z) kisvállalati adó cimkére

Kisvállalati adó - ki választhatja? Kérdés

A kisvállalati adó alapja a pénzforgalmi eremény és a személyi jellegű kifizetések. Társas vállalkozó személyesen közreműködő tagja, tagsági jogviszonyban veszi ki jövedelmét. Az összevont adóalapba tartozó egyéb jövedelem nem tartozik a járulékalap fogalmába. ( nem a Tbj szerinti járulékalapot képező jövedelem )A kérdés az, hogy az olyan Kft ahol nincs alkalmazott csak tagsági jogviszonyban dolgozik az ügyvezető, választhatja-e ezen adózási formát, illetve az általa felvett jövedelem az járulékalapot képező jövedelem-e?Köszönettel Kiss Gábor

Kisvállalati adó - 2013 Kérdés

Évi 40.000.000 Ft bruttó bevétellel rendelkező egyéni vállalkozó vagyok, nincs alkalmazottam, de van négy gyermekem.Érdeklődöm, a jövő évben milyen adózási formát érdemes választanom? Esetleg cégként jobban járnék? Ha van jövőre valamilyen jobb ötlet, akkor van-e mód arra, hogy az idén felmerülő osztalékterhek (10+16%) a jövő évre átvihetők legyenek, és kedvezőbben adózzam le? Köszönöm.

Megszavazta a parlament a tételes adót és a kisvállalati adót Cikk

A kisvállalkozások a jövő évtől két új, egyszerű adónem közül választhatnak a tételes adóról és a kisvállalati adóról szóló törvény szerint, amelyet hétfőn 236 igen szavazattal, 32 nem és 54 tartózkodás mellett fogadott el az Országgyűlés. A kormánypártok igennel, az MSZP képviselői nemmel szavaztak, a Jobbik- és az LMP-frakció tartózkodott.

Ez várhat a kisadózókra jövőre Cikk

Költségelszámolhatóság a kisadózók tételes adójában, új beruházásösztönző elemek a kisvállalati adóban és szélesebb körű munkáltatói adókedvezmények - egyebek mellett erről döntött a parlament hétfőn a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítványok sorában - ismerteti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi közleménye.

Még vonzóbb lett a tételes kisadózás Cikk

A tételes kisadózással kapcsolatosan több kisebb előremutató változtatás történt. Így a kisadózótól befogadott számla költségelszámolása, a keresőképtelenség, az iparűzési adó és az adminisztráció egyszerűsítés kérdésében. A jogalkotó megpróbálta megoldani a munkaviszony vállalkozási jogviszonyba kiszervezésének kérdését is, de véleményem szerint Alaptörvény-ellenes megfogalmazás került a törvényjavaslatba azáltal, hogy a szerződő félnek kell bizonyítania, hogy nem színlelt a szerződése. Ez lehetőséget ad az Alkotmánybíróság által számtalanszor kifogásolt adóhatósági önkényes jogértelmezésre.

Munkahelyvédelmi program: kit hogyan érint az újabb változat? Cikk

A kormány júliusban nyújtotta be a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvénymódosításokat, amelyekkel kapcsolatosan az utóbbi napokban újabb módosítási javaslatok láttak a napvilágot. A következőkben vizsgáljuk, hogy az egyes adózási módosítások milyen hatással járhatnak? Mi várhatunk tőlük?

Kisadózó vállalkozások tételes adója: a költségvetési bizottság módosítana a feltételeken Cikk

Eltörölné az Országgyűlés költségvetési bizottsága a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvénynek azt a bekezdését, amely szerint a kisadózó vállalkozások tételes adóját választó adózónak be kell jelentenie az adhatósághoz, ha a bevétele a 6 millió forintot meghaladja, és hosszabb időt biztosítanának a bevallás elkészítésére is.

Matolcsy a munkahelyvédelmi akciótervről: a 300 milliárdot "odateszik" a program mögé Cikk

A munkahelyvédelmi akcióterv 1,5 millió munkahely megvédését és több száz ezer új munkahely létesítését eredményezheti - emelte ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló előterjesztés kedden megkezdődött országgyűlési vitájában.

Hétfőn kezdődik az őszi ülésszak: Matolcsy Györgyé lesz a főszerep Cikk

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdi meg az őszi politikai szezont az Országgyűlés, a kormányfő arról fog beszélni, mi az, ami "elfogadhatatlan" Magyarország számára az IMF-től. Kedden aztán Matolcsy Györgyé lesz a főszerep: napirendre kerül a munkahelyvédelmi akcióterv, a kisvállalkozási adó, és újra megnyitják a jövő évi költségvetés vitáját.

Feszített tempó szeptemberben: a kisadózó vállalkozásokkal és a kisvállalati adóval kezd a parlament Cikk

Erős törvényhozási kezdés várható az Országgyűlés szeptember 10-én induló őszi ülésszakán, amelynek napirendjén kiemelt helyen szerepel a munkahelyvédelmi akcióterv és a kapcsolódó szabályozások megtárgyalása - mondta el Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára.

Kisvállalati adó és társasági adó: hasonlóságok és különbségek Cikk

A jövő hónapban tárgyalja a Parlament a kormány által júliusban beterjesztett törvényjavaslatot, ami egy új összevont adónemet ígér a kisvállalatok számára. A következőkben a kisvállalati adó alapját vezetjük le a jelenlegi információk birtokában, (ettől eltér a másik új adónem a tételes adó, amire külön visszatérünk). A gyakorlatában több hasonlóságot mutat a társasági adóval, mégis alapjában eltérő adóról van szó.

Ezek a tételek csökkentenék a kisvállalati adó alapját Cikk

A jövő hónapban tárgyalja a Parlament a kormány által júliusban beterjesztett törvényjavaslatot, ami egy új összevont adónemet ígér a kisvállalatok számára. A következőkben a kisvállalati adó alapját vezetjük le a jelenlegi információk birtokában, (ettől eltér a másik új adónem a tételes adó, amire külön visszatérünk). A gyakorlatában több hasonlóságot mutat a társasági adóval, mégis alapjában eltérő adóról van szó.

Vállalkozói adók összehasonlítása 2013 - használati útmutató Cikk

A kalkulátorban összehasonlítjuk az egyes adózási fajtáknál fizetendő adókat, költségeket. Természetesen a kalkulátor csak egy közelítő számítást végez, hogy el tudjuk dönteni, melyik adózási módot célszerű alkalmazni egy adott vállalkozásnál.

Kiszámoltuk, kinek éri meg a tételes adó és a tervezett kisvállalati adó Cikk

A kormány a Parlamentnek T/7954 számon beterjesztette a „Kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról” szóló törvényjavaslat. Évek óta folyik a vita az eva esetleges kiváltásáról, megszüntetéséről. A kormány először az eva mértékének emelésével próbálkozott 2011-ben. Most megpróbál alternatívákat nyújtani az eva helyett. Kisadózók adója lehet egyedül életképes a beterjesztett javaslatok közül. Kiválthatja az evát, az ekhót és a fekete foglalkoztatású munkaviszonyt. De miért életképtelen a kisvállalatok adója?

Ők lehetnek a tételes adó nyertesei Cikk

A Parlament elé T/7954 számon beterjesztette a kormány a „Kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról” szóló törvényjavaslatot. Kik lehetnek a kisadózó vállalkozások által fizetendő tételes adó nyertesei?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Versenyautózás adózása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Közterhek felhasználási szerződésnél

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close