122 találat a(z) kiküldetési rendelvény cimkére

Vonaljegy – kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2015_10_6_Kozlekedesi_jegy_tbc kérdés-válasszal kapcsolatban lenne még egy kiegészítő kérdésem: Kiküldetés keretében kifizethető-e a vonaljegy ára a munkavállalónak, ha nem kért róla számlát, de a kiküldetési rendelvény mellékletét képezi az érvényesített vonaljegy? Válaszát előre is köszönöm!

Éves autópálya-matrica elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elszámolható-e a kft.-ben adómentesen az éves autópálya matrica, ha a dolgozó a saját autóját használja munkába járásra, illetve a cég érdekében megtett utakra kiküldetési rendelvény is kerül elszámolásra. Ha nem, akkor milyen adóterheket kell fizetnie a cégnek? Köszönettel!

Kiküldetés – tömegközlekedés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkatársaink általában személygépkocsival járnak ki a partnerekhez szerelési munkákat végezni. Erről kiküldetési rendelvény készül. Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki tömegközlekedéssel (busz, vonat) jut el a cég üzleti partneréhez, akkor is kötelező a kiküldetési rendelvény? A tömegközlekedésről a cég nevére kérnek számlát, illetve az utazási jegyeket is leadják, ezek ellenértékét a bérrel egyidejűleg kapják meg. Válaszát előre is köszönöm!

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk zárt végű lízinggel és a nagycsaládosok járműszerzési támogatásával vásárolt személygépkocsit. A forgalmi engedélyben a MÁK nevére szóló elidegenítési tilalom van bejegyezve. A lízing futamideje 5 év. Ilyen esetben számolhatunk-e el a részére kiküldetési rendelvényben szereplő utat? Az Szja tv. 3. sz. melléklet IV. 9. pontja alapján be kellene tudni mutatni a törzskönyvet, ami jelen esetben nincs nála. Mi fogadható el helyette igazolás gyanánt? Esetleg a lízingszerződés? Válaszukat előre is köszönöm.

Utazási költségtérités magánszemély Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van lehetőség arra, hogy más cég által foglalkoztatott fellépő mint magánszemély számunkra nyújtsa be az utazási költségszámláját, egy belföldi kiküldetési rendelvényen, mely szigorú számadású bizonylat? Befogadható a számla, ha a magánszeméllyel közvetlenül nincs szerződésünk, csak a partnercéggel?

Kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő, abban szeretném a segítségét kérni, hogy milyen megoldás lehet arra az esetre, ha a munkavállaló otthonról indul és úgy végzi a feladatát saját gépkocsival. Feladata újabb rendelések felkutatása, meglévő projektek ellenőrzése. Amennyiben a cég székhelye a munkavégzés helye, akkor gondolom a kiküldetési rendelvény nem megoldás, mivel a kiküldetés napjai korlátozva vannak. A munkavállaló heti 4 napot tölt "piackutatással" és 1 napon dolgozik az irodában. Amennyiben az otthona lenne a munkavégzés helye, akkor az távmunkának minősül, és több kritériumnak is meg kell felelni? Olyan megoldást keresek, amikor a munkavállalónak törvényes módon meg tudjuk fizetni a saját gépkocsival történő munkavégzés költségeit. Mivel a céghez történő utazás 200 km, így sokkal logikusabb és gazdaságosabb, ha adott munkavállaló az otthonából indul és érkezik. Kérdésem még az lenne, hogy a költségeit kizárólag kiküldetési rendelvénnyel tudjuk elszámolni?

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem szíves véleményét, hogy egy állatorvosi szolgáltatást nyújtó társaságnál kiküldetési rendelvény kiállításával az asszisztenseknek és az orvosoknak téríthető-e a saját tulajdonú gépkocsijuk vállalkozási célra történő használata. A kft.-nek nincs gépjárműve, így minden hivatalos ügyet a dolgozók gépkocsijaival oldanak meg. Például az orvos házhoz menetele, gyógyszer szállítása, bankba, hivatalokba járás. Köszönettel

Részben hibrid autó II. Kérdés

Hivatkozva a https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_2_reszben_hibrid_auto_ejm kérdés-válaszra, azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben a számla szerinti ár alapján kívánjuk elszámolni a kiküldetési rendelvényen az üzemanyagot, hogyan kell az árat megállapítani? Melyik számlán szereplő árat kell figyelemve venni? Csatolni kell a számlát a kiküldetési rendelvényhez? A korábbi kérdésemre adott válasz gyakorlati megvalósítására lennék kíváncsi.

Munkába járás, kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkába járás, kiküldetés meghatározásában kérnék segítséget. Építőiparban tevékenykedő cég alkalmazottja saját személygépkocsival jár naponta dolgozni. Munkaszerződésében a munkavégzés helye változó, az irányítást, utasítást a cég székhelyéről látják el, telephellyel nem rendelkezik. Munkába járásnak vagy belföldi kiküldetésnek minősül a dolgozó munkába járása, hiszen igaz, nem napi szinten, de változó munkahelyeket keres fel a munkáknak megfelelően. A munkavégzés nem a munkaszerződéstől eltérő, mert ott változó munkavégzési hely szerepel. Ha kiküldetés, akkor minden egyes esetben kiküldetési rendelvényt szükséges kiállítani?

Kiküldetési rendelvény folytatás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_7_5_Kikuldetesi_rendelveny_uux Tisztelt Szakértő! A korábbi kérdésemnél lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen. Arra szeretnék választ kapni, hogy kell-e a kiküldetési rendelvényen egy másik aláírás, aki elrendeli az utazást, vagy a tag vagy ügyvezető saját maga is elrendelheti magának az utazást? Alá kell-e írnia az utakat, vagy elég a törvényben előírt adatok megléte? Köszönettel.

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a magánszemély saját tulajdonú gépkocsiját használja hivatali célra, akkor ez a magánszemély jogviszonyától függetlenül kifizethető kiküldetési rendelvényen? A kiküldetési rendelvényt valakinek igazolnia kell, mindenféleképpen kell olyan személy, aki az adott magánszemélyt kiküldi, elrendeli az utazást? Ha a gazdasági társaságnak csak az egyik tagja dolgozik – tagi vagy munkaviszonyban –, akkor ebben az esetben nem lehetséges a kiküldetés, vagy a másik tag, aki nem dolgozik, az elrendelheti az utazást? Ha egyszemélyes társaságról van szó, akkor saját magát is kiküldheti? Segítségüket előre is köszönöm. Üdvözlettel.

Szigorú számadású nyomtatvány Kérdés

Kérdezném, hogy a kiküldetési rendelvényt (25*2 lapos) szigorú számadású nyomtatványként kell-e kezelni? Egy példány a dolgozóé és egy példány a könyvelésé. A tömbben nem marad példány. Mennyi ideig kell megőrizni? Köszönettel:. Ács Zoltánné

Gyűjtő menetjegy elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonában tárgyi eszközök között található két darab személyautó, állományi létszáma 4 fő, ebből csak háromnak van jogosítványa. Mivel nem minden esetben utaznak autóval, néha a jogosítvánnyal nem rendelkező személyt is el kell küldeni hivatalos ügyben. Elszámolható-e a helyi menetjegy, ha azt bizonyos időközönként 10 darabos gyűjtőjegy formában vásárolják meg? Abban az esetben, ha elszámolható, az áfatartalmát levonásba lehet-e helyezni, illetve felhasználása esetén szükséges-e kiküldetési rendelvényt írni a felhasznált menetjegyhez? Válaszát előre is köszönöm.

Személyautó-költség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vagyok. A vállalkozásom székhelye és a telephelye, ahol a tevékenységemet végzem 50 kilométerre van egymástól, ahova személyautóval járok. A munkába járáshoz használt autó nem a saját tulajdonom, hanem egyik családtagomé, szívességi használóként használom. A következő kérdéseim lennének: a) Ebben az esetben elszámolhatóm az autóra az üzemanyag- és amortizációs költséget? b) Ha bérelném az autót, akkor elszámolhatom az üzemanyag, amortizációs és javítási költséget? c) Ha én lennék az autó üzembentartója (nem tulajdonos), akkor miben lenne más költségelszámolási lehetőségem vagy csak tulajdonosként tudok költséget elszámolni? d) Ha a havi 500 kilométernél több lenne a költségelszámolásom, akkor ha jól tudom cégautóadót kellene fizetni. A fenti esetekben kinek? e) Kiküldetési rendelvényt magam után is vezetnem kell? Előre is köszönöm válaszukat!

Saját gépkocsi útiköltség-térítése alkalmi munkásnak Cikk

Milyen módon téríthető meg az utazási költség az alkalmi munkavállalónak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nonprofit kft. áfa levonhatósága II.

Nagy Norbert

adószakértő

Beruházás bérelt ingatlanon

Nagy Norbert

adószakértő

Éttermi kiszállítás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close