139 találat a(z) költségvetés cimkére

Matolcsy: a cigi, az alkohol és a játék drágulása 10 milliárdot hoz a konyhára Cikk

Októberben és novemberben összesen négy százalékponttal, a GDP 77 százalékáról 73-ra csökkenti a kormány az államadósságot, a vártnál alacsonyabb gazdasági növekedés miatt az idei költségvetésben keletkezett 100 milliárd forintos lyukat pedig négy tétellel "foltozná be". Az MTI által megkérdezett elemzők szerint nem okoztak meglepetést a kormányzati bejelentések.

Áfavisszaigénylés: mennyit veszít a költségvetés? Cikk

Az Európai Bíróság döntését követően rögtön megindult a találgatás: mekkora a költségvetési kihatása a döntésnek, melyik évre hat és mikortól? Felesleges találgatni!. Áfa- visszaigénylés esetén ugyanis az áfa- bevallásban meg kell adni a „85. Pénzügyileg nem rendezett beszerzésekre jutó adó összege”-t.

Devizahitelesek: kiszámoltuk, hogy mit jelent a kormány javaslata Cikk

A kormány hiányolta a hatástanulmányt az Adózóna devizahitelesek megsegítésére adott javaslata mögül. Előállt egy másik alternatívával. Kiszámoltuk, hogy mit jelent a kormányzati szándék a gyakorlatban és hogyan lenne megvalósítható az Adózóna javaslata.

Milyen pénzből fedeznék a devizahitelesek megmentését? Cikk

A Napi Gazdaság szerint nem kizárt, hogy más szociális kiadások csökkentéséből finanszírozza a kormány a devizahitelesek megmentését, ami így a költségvetésnek nem okozna többletkiadást.

Végkielégítések különadója: százszoros adóbevétel folyhat be a költségvetésbe? Cikk

Januárban mégcsak összesen 64 millió forintnyi végkielégítés-adót fizettek be a valaha elbocsátott, felmondott, szabadságot megváltó közszolgálati alkalmazottak, de március végéig már ennek több, mint a tízszerese folyt be a költségvetésbe. Csaknem 600 szervezet jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), hogy 98 százalékos különadó alá eső végkielégítést fizetett ki, a NAV adatai alapján összesen 667 millió forintot. Bár a kormány nagyjából 1 milliárd forintot vár az adóból, nem kizárt, hogy ennek közel százszorosával is gyarapodhat az államkasszá. Számoltunk.

Óriási adóbevételtől esett el az állam a szabad pálinkafőzés miatt Cikk

Milliárdokat bukott a tavaly évközben bevezetett adómentességen az állami költségvetés.Töredékére esett vissza ugyanis a bérfőzésből származó bevétel. Az ágazati érdekszövetség lobbizása eredményeként idén nem emelkedik a szeszes italok jövedéki adója.

Eddig 182 milliárd forint bankadó folyt be a költségvetésbe Cikk

A pénzügyi szervezetek befizették a bankadó második részletét is a költségvetésbe - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A múlt hét pénteki teljesítési határidőig 88,8 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, így az idei évben a banki különadó összesen 181,8 milliárd forintnyi bevételt jelentett a büdzsé számára.

KIhúzták a törvényből a járulékkedvezményt - bankadónyit spórol az állam Cikk

A kormány meggondolta magát, mégsem vezet be járulékkedvezményt a magasabb jövedelmekre. A tb-plafon visszavonásával legalább 160 milliárd forintot spórol a büdzsének.

Kiszivárogtatott adótervek: végül mennyi az annyi? Cikk

Sorra szivárognak ki a 2011-re tervezett adóváltozások részletei. A látszólag kedvező hírek mögött viszont nem látni a számokat. Összeszámoltuk a tervezett és a már megszavazott változások becsült költségvetési kihatását.

Plusz forrásra lenne szükség a különadó bevezetéséhez Cikk

Az elmúlt hetekben ugyan több fideszes politikus is beszélt arról, hogy a bankadó mintájára az energiaipari és a távközlési társaságokra is plusz adót vetnének ki már 2011-ben, de egyelőre csak politikusi felvetésekről van szó arra az esetre, ha a költségvetés egyensúlyának biztosításhoz a büdzsének többletforrásokra lenne szüksége - írják az energiainfo.hu-n.

Az adóváltozások idén 80 milliárddal javítják az elsődleges egyenleget Cikk

A bejelentett adóváltozások, köztük a bankadó kivetése a társasági adó csökkentése mellett az idén 80 milliárd forinttal javítja a központi költségvetés elsődleges egyenlegét a Költségvetési Tanács szerint, amely megjegyzi: mivel a következő évek bankadójáról nem született törvényjavaslat,.

Oszkó cáfolja, hogy brutálisan nőhet a hiány Cikk

Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszter hamisítványnak nevezi és cáfolja a Napi Gazdaságban a gazdasági napilap értesülését, miszerint a Pénzügyminisztérium a magyar államháztartás esetében a hiány brutális növekedésével számol.

A pénzügyminiszter szerint 5 százalékra csökkenhet a távhő áfája Cikk

A távhő áfája 5 százalékra csökkenhet, ha a jövő évi költségvetés tervezetében meglévő pénzügyi kereteket a szavazás során tartani lehet, és így erre megfelelő tartalék marad - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Mennyivel kerülne többe a gáz és a villany? Cikk

A jövő évi költségvetési javaslathoz benyújtott, mintegy 800 módosító közül több mint 700-at támogatott az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága szerdai ülésén, azokat, amelyeket a kormány is támogatott.

AZ MSZP és az MDF is megadóztatná a költségtérítést Cikk

Az MSZP és az MDF, más-más módon ugyan, de egyaránt megadóztatná az országgyűlési képviselők költségtérítését; erről módosító indítványokat nyújtottak be a 2009-es adótörvényekhez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Másodállású egyéni vállalkozás gyed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Csed rokkantellátással rendelkezők számára

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Gyed alatt munkahelyváltás

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close