224 találat a(z) költségvetés cimkére

Stagnál az áfabevétel – Hol a pénz? Befuccsolt a kormány adópolitikája az infláció miatt Cikk

Egyre nagyobb bajban van a költségvetés az áfabevétel stagnálása miatt. A cégek mind több adót igényelnek vissza, a kisebb vállalkozóknál erősödhet az adóelkerülés, miközben a lakossági fogyasztás látványosan zuhan – írja a hvg.hu.

Az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetést Cikk

„Háborús időkben védelmi költségvetés készült, ami megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. A 2024-es költségvetésben több forrás jut a védelmi kiadásokra, így megerősödik a Honvédelmi Alap. Megújul a családtámogatási rendszer, megmaradnak a családi adókedvezmények és biztosítottak a Rezsivédelmi Alap forrásai is. A kormány a nyugdíjasoknak tett ígéretéhez híven, háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását” – írja sajtóközleményében a Pénzügyminisztérium.

Kormányszóvivői: beszámoló az Európai Tanács üléséről, jelentős átcsoportosítás a költségvetésben Cikk

Az Európai Tanács álláspontja migrációs és többletbefizetések dolgában ellentétes Magyarország érdekeivel – idézte a mai kormányszóvivőin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Orbán Viktor miniszterelnök beszámolóját.

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetés főösszegeit Cikk

Az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetés főösszegeit 123 igen szavazattal 51 ellenében.

Rendkívüli ülésszak várható a jövő héten az Országgyűlésben Cikk

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a július 3. és július 7. közötti időszakra Kövér László házelnöknél Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Hatalmas időzített bombán ül a költségvetés Cikk

A napokban több nyilatkozat is megjelent azzal kapcsolatban, hogy kezdi a kormány is komolyan venni a jegybank várható veszteségét. Menekülnének ugyanis abból a helyzetből, hogy a költségvetésnek kelljen megtérítenie a tőkevesztést, ami több százmilliárd forintos kiadást égetne be évekre a büdzsébe. A megoldást valószínűleg az jelentheti, ha a jegybanki veszteségtérítési szabályt tovább lazítaná a kormány, egy ilyen irány akár a jegybank keddi megszólalásából is kiolvasható – írja a portfolio.hu.

Folytatódik a költségvetés vitája a parlamentben Cikk

Folytatódik a 2024-es költségvetési törvényjavaslat általános vitája szerdán az Országgyűlésben.

Varga Mihály a 2024. évi költségvetésről – elkezdődött a parlamenti vita Cikk

A kormány elkötelezett amellett, hogy az idei év végére egyszámjegyűre csökkentse az inflációt, ami 2024-ben pedig 6 százalék lehet, ezzel együtt megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét, garantálja a teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását, valamint biztosítja a közszférában dolgozók anyagi megbecsülését – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024. évi költségvetési törvényjavaslat ma kezdődött parlamenti vitájában előadott expozéjában.

Terítéken a 2024. évi költségvetés – szavaz a parlament a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásának szabályairól Cikk

Közel húsz előterjesztésről szavaz ma a parlament, és elkezdi a 2024-es költségvetés vitáját is. A szavazások eredményeképpen visszakerülhet a magyar jogrendszerbe az építményi jog, nem kell engedélyeztetni a jövőben az ötven méternél nem mélyebb háztartási kutakat.

Saját ígéretét cáfolja a kormány, több mint 2600 fős létszámleépítést rendelt el a közigazgatásban Cikk

A köztisztviselők eltávolítása már meg is kezdődött. A kormány egy titkos, úgynevezett 4000-es kormányhatározatban a minisztériumoknál és háttérintézményeiknél összesen 2614 álláshely megszüntetését rendelte el – derül ki az Országgyűlés előtt levő jövő évi költségvetéshez pénteken benyújtott úgynevezett fejezeti indokolásokból, írja a nepszava.hu.

Megszavazta az államadósság emeléséről szóló törvényt az amerikai képviselőház Cikk

Megszavazta az államadósság emeléséről és költségvetési kiadások csökkentéséről szóló törvényt az amerikai képviselőház szerdán késő este, amivel elkerülhetővé válhat az ország fizetésképtelensége.

Eltúlzottnak tartja a Mabisz a biztosítási adó 2024. évi előirányzatát Cikk

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) arra kéri a kormányt, hogy vizsgálja felül az ágazat jövő évi, az ideihez képest megemelt befizetési előirányzatát, továbbá vonja be az egyeztetésbe a szektor szereplőit – írja mai közleményében a szövetség.

Pénzügyminisztérium: a kormány átadta a 2024-es költségvetést a Költségvetési Tanácsnak Cikk

A kormány a tervezetet pénteken átadta a Költségvetési Tanácsnak – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel pénteken.

Négy új rendelet a tegnap esti Magyar Közlönyben Cikk

Egyebek közt a 2023. évi költségvetési törvényre, a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatására és a rozsdaövezeti akcióterületekre vonatkozó előírások is módosulnak a Magyar Közlöny 2023/74. számában tegnap közölt rendeletek alapján.

Kormányinfó: 2,9 százalékos hiány a 2024. évi költségvetésben, marad a kamatstop Cikk

Tegnapi ülésén egyebek között a 2024. évi költségvetés tervezetéről tárgyalt a kormány, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31