22 találat a(z) iratőrzés cimkére

Munkaviszony adatainak megőrzési ideje Kérdés

Végelszámolás lezárásakor iratőrzés helye lehet-e külföld? Kérdés

Az ajánlat és a teljesítési igazolások megőrzési határideje Kérdés

Könyvelőnél felejtett könyvelési anyag Kérdés

Könyvelőként meddig kell őrizni az ügyfelek könyvelési anyagát? Kérdés

Iratőrzési gondok nyugdíj előtt Kérdés

Iratőrzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk a könyvelése kiszervezése alatt áll indiai szolgáltatónak. Kérdésem az iratok őrzésével kapcsolatos. Számláink nagy része pdf-ben érkezik, azokat továbbítjuk Indiába e-mail-en, illetve közös tárhelyre mentjük, innen kerül feldolgozásra. A papír alapú számlákat scanneljük, és szintén továbbítjuk kinti kollégáiknak, ahol a könyvelés megtörténik. A számla könyvelés után, az integrált rendszerünkbe is becsatolásra kerül a könyvelési dokumentum mellé, onnan bármikor előkereshető. Kérdésem a következő: megfelel-e a követelményeknek az iratőrzés ezen módja, vagy szükséges a számlákat nyomtatnunk és fűznünk is manuálisan? A vámhatározatok esetében is ugyanígy járunk el. Egy esetleges ellenőrzés esetében elégséges-e, ha a bizonylatokat pdf-ben tudjuk előállítani? Ha elégséges elektronikusan tárolni a bizonylatokat, azokra a 8 év megőrzési idő vonatkozik? Válaszukat köszönöm!

Könyvelő iratmegőrzési kötelezettsége szerződésbontás után Cikk

Egy cég úgy dönt, felbontja a szerződést a könyvelőjével, akit arra kér, hogy miután átadta a könyvelési bizonylatokat, beszámolókat, minden egyéb iratot, ami a céggel kapcsolatos, törölje a könyvelőprogramból a céget és annak adatait. Megteheti a könyvelő, hogy törli a távozó cég adatait, vagy azok közül vannak, amelyeket köteles megőrizni? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Új előírás: akár 50 évig is őrizni kell a munkavállalók papírjait! Cikk

Tavaly december 23-án hatályba lépett a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) módosítása, melynek egyik sarkalatos pontja szerint az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követő öt évig kötelesek megőrizni a társadalombiztosítási nyilvántartás vezetésére kötelezett vállalkozások a szolgálati időről vagy a nyugellátás megállapítása során figyelembevételre kerülő keresetről, jövedelemről adatot tartalmazó munkaügyi iratokat.

Így kell megőrizni a munkaügyi iratokat Cikk

A munkaügyi iratok őrzésére nézve a jogszabályok nem tartalmaznak egyértelmű rendelkezést. Ez nem kis problémát jelent, hiszen számos cég számára visszatérő kérdés és nagy dilemmát okoz a helykapacitás, ugyanakkor a pontos szabályozás az adatvédelmi kötelezettségek betartása szempontjából is lényeges lenne.

Iratőrzés Kérdés

Mi az utolsó év, amit még tárolnunk kell a számviteli, illetve a munkaügyi iratok közül? Várjuk szíves válaszukat.

Székhelyszolgáltatás, iratőrzés helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőiroda székhelyszolgáltatást nyújt egyik ügyfelének. A könyvelőiroda az iratmegőrzésre egy erre a tevékenységre szakosodott szolgáltatóval szerződést kötött és a könyvelési anyagát, iratait ott tárolja. Kérdésem, hogy a könyvelőirodánál székhelyszolgáltatást igénybe vevő cég könyvelési anyagának tárolására elegendő-e, ha csak a könyvelőirodának van szerződése az iratokat tároló céggel (a székhelyszolgáltatást igénybe vevő céggel nincs külön szerződés). A könyvelőiroda által az irattárolásra beküldött dobozok részletező jegyzékébe pontosan beírható, hogy milyen dokumentumokat tárol, tehát abból látható, hogy melyik cég dokumentumait tárolják. A fentiek ismeretében a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cég iratőrzési helye lehet-e a székhelyszolgáltatást igénybe vevő NAV-hoz bejelentett címén, ami a székhelyszolgáltató könyvelő kft. székhelye? Előre is köszönöm a választ.

Katás vállalkozó iratanyag megőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó kereskedelmi tevékenységet folytat. Az áru eredetének igazolása érdekében a beszerzési számlákat megőrzi. Meddig szükséges vagy köteles-e megőrizni a kiadási bizonylatait? Erre is vonatkozik az ötéves elévülési idő? (Legyen kedves jogszabályi hivatkozást is írni!) Köszönöm válaszukat

könyvelési iratanyag, bizonylatok megőrzési határideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 169. §-a változott 2012. 01.01-től. 8 évre csökkent 10 évről a megőrzési kötelezettség. Kérdésem, hogy e 8 év visszamenőleg is érvényes-e, vagy csak első ízben a hatálybalépést követően leadott beszámolókra vonatkozik? Tehát például a 2006. évi beszámoló megőrzési ideje 2017. 12. 31. vagy 2015.12.31.? Ehhez kapcsolódó másik kérdésem, hogy valamennyi alapbizonylatra (bejövő számla, bankkivonat, pénztárbizonylat stb) vonatkozik a 8 (vagy 10) éves megőrzési idő, függetlenül az Art. szerinti 5 éves elévülési időtől? Köszönettel.

Jelenléti ívek iratmegőrzési határideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társasági adó hatálya alá tartozó cégnek mennyi ideig kell megőrizni a munkavállalók munkaidőbeosztását, jelenléti ívét?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. végelszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkaviszony létesítése hajléktalan személlyel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs