51 találat a(z) hozam cimkére

Doppingolt gazdaság kötőféken – Heti PénzPiac – 2023. 46. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. összefoglalja az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Tovább javultak a nyugdíjpénztári hozamok, egyre népszerűbbek az egészségpénztárak Cikk

Az idei harmadik negyedévben folytatódott a hozamok növekedése és ezzel párhuzamosan az önkéntes nyugdíjpénztárakban kezelt tagi megtakarítások emelkedése, az egészség- és nyugdíjkasszák összesített taglétszáma pedig 2,06 millió fő fölé nőtt. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) várakozásai szerint az év egészét tekintve a nyugdíjpénztárakba beérkező új megtakarítások meghaladhatják a 126 milliárd forintot a tavalyi 120 milliárdot követően, az egészségpénztári befizetések összértéke pedig 71 milliárd forint fölé gyarapodhat a 2022-es 59,3 milliárdról – derül ki az ÖPOSZ friss szektorelemzéséből.

Napelemrendszer által termelt áram Kérdés

Nem jött el a bankbetétek alkonya – az állampapírral versenyeznek Cikk

A szocho bevezetése ellenére augusztusban már ötödével több pénzt kötöttek le bankbetétben a lakossági ügyfelek, mint egy hónappal korábban, ráadásul a legújabb ajánlatok már infláció feletti kamatozást ígérnek, sőt az állampapírhozamokkal is versenyre kelnek – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

Kiszorítási hatás – Heti PénzPiac – 2023. 31. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit mutatja be, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Vállalati betétek: már rövid távra is jócskán megéri lekötni a pénzt Cikk

Elképesztő összegeket dobnak ki a vállalkozások az ablakon akkor, ha nem gondoskodnak a csak pár napig vagy hétig szabad pénzeszközeik lekötéséről. Ennek a legegyszerűbb – és egyben gyakorlatilag költségmentes módja – a vállalati betét. Ezekre a bankok jelenleg bőven kétszámjegyű kamatot fizetnek, ami a Bankmonitor vállalati hitelezési szakértői szerint éves szinten milliós bevételt jelenthet egy vállalkozásnak.

Bamosz: 7,9 százalékkal nőtt, 11 350 milliárd forint a befektetési alapokban kezelt vagyon Cikk

Júniusban 7,9 százalékkal, 11 351 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken az MTI-vel.

Elhunyt értékpapírszámlán lévő befektetésének hozama Kérdés

A kamat ereje – Heti PénzPiac 2023. 22. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Gyorsabban, magasabbra, erősebben! – Heti PénzPiac – 2023. 10. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Bevétel igazolása magánalapítványból Kérdés

Megjelent a rendelet a banki betétek hozamplafonjáról Cikk

A hitelintézetnél 2023. március 31. napjáig kötött, forintban elhelyezett látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétszerződés alapján a betét összegére fizetett kamat nem haladhatja meg az Államadósság Kezelő Központ Zrt. hivatalos honlapján utoljára közzétett 3 hónapos hátralévő futamidővel forgalomba hozott diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékét – szögezi le a 190. számú Magyar Közlönyben kihirdetett 471/2022. számú kormányrendelet.

11 százalék fölött a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama Cikk

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Piramisjáték-gyanús MLM-termék jelent meg Hyperverse néven Cikk

A piramisjáték egyes jegyeit hordozó multi level marketing terméket reklámoznak a közösségi médiában HyperVerse néven, mely a korábbi HyperFund rendszer újragondolása. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem felügyeli a kriptovalutákhoz kötődő kereskedelmi ügyleteket. Ezen eszközök árfolyama kiszámíthatatlan, hiányoznak a károsultakat védő garanciaintézmények, és bűncselekmények elkövetésére is felhasználhatják őket. A jegybank figyelmeztetést adott ki az mnb.hu portálon, kérve a fogyasztókat: kellő körültekintéssel járjanak el e termékeknél.

Csökken az eurós lakossági állampapír kamata június 9-től Cikk

A Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) feltételein változtat a Magyar Államkincstár 2022. június 9-étől. Mérséklik az állampapírra fizetett kamatprémium nagyságát, vagyis csökken a konstrukción elérhető hozam – tette közzé a Bankmonitor.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban tőkeemelés illetékkérdése

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

EPR-díj könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3