56 találat a(z) hozam cimkére

Hozamszámítás Kérdés

Bizalmi vagyokezelés „hozam előleg” kiadás Kérdés

Növelte hozamát a norvég állami nyugdíjalap Cikk

A norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb, 1600 milliárd dolláros szuverén pénzügyi alapja 1200 milliárd norvég korona (109 milliárd dollár) hozamot termelt befektetéseivel az idei első negyedévben – áll a vagyonkezelő, a Norges Bank Investment Management csütörtöki közleményében.

A nyugdíjpénztárak kiugró hozamot értek el tavaly Cikk

Az önkéntes nyugdíjpénztárak tavaly mintegy 21 százalékos nettó átlaghozamot értek el – közölte szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Rövid távon megelőzték a bankbetétek az állampapírokat Cikk

Sokáig úgy tűnt, az állampapírok legyőzhetetlenekké váltak a kockázatmentes befektetések piacán, mert nincs, ami megelőzze őket. Ehhez képest a csökkenő infláció alaposan átrendezte a viszonyokat. A befektetők számára a már legyőzöttnek hitt bankbetétek újra alternatívává váltak – vélik a BiztosDöntés.hu szakértői.

Doppingolt gazdaság kötőféken – Heti PénzPiac – 2023. 46. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. összefoglalja az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Tovább javultak a nyugdíjpénztári hozamok, egyre népszerűbbek az egészségpénztárak Cikk

Az idei harmadik negyedévben folytatódott a hozamok növekedése és ezzel párhuzamosan az önkéntes nyugdíjpénztárakban kezelt tagi megtakarítások emelkedése, az egészség- és nyugdíjkasszák összesített taglétszáma pedig 2,06 millió fő fölé nőtt. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) várakozásai szerint az év egészét tekintve a nyugdíjpénztárakba beérkező új megtakarítások meghaladhatják a 126 milliárd forintot a tavalyi 120 milliárdot követően, az egészségpénztári befizetések összértéke pedig 71 milliárd forint fölé gyarapodhat a 2022-es 59,3 milliárdról – derül ki az ÖPOSZ friss szektorelemzéséből.

Napelemrendszer által termelt áram Kérdés

Nem jött el a bankbetétek alkonya – az állampapírral versenyeznek Cikk

A szocho bevezetése ellenére augusztusban már ötödével több pénzt kötöttek le bankbetétben a lakossági ügyfelek, mint egy hónappal korábban, ráadásul a legújabb ajánlatok már infláció feletti kamatozást ígérnek, sőt az állampapírhozamokkal is versenyre kelnek – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

Kiszorítási hatás – Heti PénzPiac – 2023. 31. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit mutatja be, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Vállalati betétek: már rövid távra is jócskán megéri lekötni a pénzt Cikk

Elképesztő összegeket dobnak ki a vállalkozások az ablakon akkor, ha nem gondoskodnak a csak pár napig vagy hétig szabad pénzeszközeik lekötéséről. Ennek a legegyszerűbb – és egyben gyakorlatilag költségmentes módja – a vállalati betét. Ezekre a bankok jelenleg bőven kétszámjegyű kamatot fizetnek, ami a Bankmonitor vállalati hitelezési szakértői szerint éves szinten milliós bevételt jelenthet egy vállalkozásnak.

Bamosz: 7,9 százalékkal nőtt, 11 350 milliárd forint a befektetési alapokban kezelt vagyon Cikk

Júniusban 7,9 százalékkal, 11 351 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken az MTI-vel.

Elhunyt értékpapírszámlán lévő befektetésének hozama Kérdés

A kamat ereje – Heti PénzPiac 2023. 22. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Gyorsabban, magasabbra, erősebben! – Heti PénzPiac – 2023. 10. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ingyenes szolgáltatás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink