57 találat a(z) háború cimkére

A háborús helyzetről, az ukrán gabona exportról és az online árfigyelésről tárgyalt a kormány Cikk

A kormány szerdai ülésén értékelte az augusztus 20-ai rendezvények és az atlétikai világbajnokság színvonalát, mindegyik rendkívül színvonalas volt – hangsúlyozta a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormányülésen téma volt a háborús helyzet, az ukrán gabona export és az online árfigyelés is.

Ősszel igényelhetik az ukrán gabonaimport miatti uniós kompenzációt a gazdák Cikk

Ősszel igényelhetik az ukrán gabonaimport miatti uniós kompenzációt a gazdák, az agrártárca a célzott felhasználás figyelembevételével határozza meg a Brüsszel által az ukrán gabonaimport okozta piaci nehézségek kezelésére megítélt, jelképes összegű, 15,9 millió eurós kompenzáció igénybevételi feltételeit – közölte az Agrárminisztérium (AM).

Orosz-ukrán háború: nem alkalmazhatók tovább a szankciók alól mentesített szállításokra vonatkozó igazoláskódok Cikk

Nem lehet alkalmazni a vámeljárásoknál azokat az „Y” kezdetű igazoláskódokat, amelyeket a mentesített szállításokhoz alakítottak ki, és a mentesség (átmeneti rendelkezés) határideje lejárt.

Rendőrségi adatok az Ukrajnából érkezőkről Cikk

Magyarország területére 2023. június 28-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7059 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6032 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Háború miatt elúszott előleg Cikk

„Egyik ügyfelem egy ukrán üzleti kapcsolata miatt korábban kb. 30 millió forintnak megfelelő összegű előleget utalt át partnerének. A partner gyára azonban a jelenleg folyó háborúban megsemmisült, így valószínűsíthetően sem az előleget, sem a termékeket nem fogja meg-, illetve visszakapni. Ebben az esetben mi a teendő?” – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Ráfizethetnek a boltok a kötelező akciós rendelet miatt – mutatjuk a részleteket Cikk

Pár napja jelent meg a 162/2023. kormányrendelet a háborús élelmiszerár-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről, azonban számos részlet még nem tisztázott, sok értelmezési kérdés várható ezzel összefüggésben – figyelmeztet a Niveus Consulting Group.

Orbán: nem vezetjük ki az árstopot, ami eddig történt, az kevés Cikk

Élőben adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában, ahol kijelentette: még nem lehet kivezetni az árstopot, az ársapkákat nem tudjuk kivezetni, ami eddig történt, az kevés. A háború eszkalációs kockázatai kapcsán elmondta: egyre borúsabban látja a helyzetet, az eszkaláció nő, a helyzet romlik. Leszögezte, hogy az Egyesült Államok a barátunk, és felhívta a figyelmet arra, Oroszországgal szemben is figyelnünk kell a biztonságunkra – írja a portfolio.hu.

Zuhanórepülés a nyugdíjpénztáraknál, a jövő biztatóbb Cikk

Átlagosan 6,8 százalékot veszítettek értékükből 2022-ben a nyugdíjpénztári befektetések. A beszakadás okai a gyors kamatemelések miatti kötvénypiaci leértékelődés, illetve az energiakrízis és az orosz-ukrán háború miatti részvénypiaci pesszimizmus. A megtakarítók abban bízhatnak, hogy a legtöbb portfólió hosszú távon – a tavalyi veszteségek és az extrém infláció ellenére – képes reálhozamot felmutatni – írja elemzésében a Bankmonitor.hu.

Összesen mintegy tízezren érkeztek tegnap Ukrajnából Cikk

Magyarország területére 2023. február 22-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5156 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4447 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett, közölte az Országos Rendőr-Főkapitányság az MTI-vel.

Orosz-ukrán háború: csaknem kilencezren érkeztek tegnap Magyarországra Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 4754-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4107-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

Elnöki és miniszterelnöki kijelentések az EU-csúcson Cikk

Németország az Európai Unió azon országa, amely a legtöbb pénzügyi és humanitárius támogatást, valamint a legkonkrétabb segítséget nyújtja Ukrajnának akkor is, ha fegyverszállításról van szó – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára érkezve csütörtökön.

Ukrajna GDP-je több mint 30 százalékot esett Cikk

Ukrajna bruttó hazai összterméke (GDP) 30,4 százalékkal esett 2022-ben, a legnagyobb mértékben az elmúlt 30 évben az Oroszországgal vívott háború miatt - jelentette ki az ukrán gazdasági miniszter.

Nehéz év elé néznek a lízingcégek Cikk

A kétszámjegyű kamatkörnyezet, a kamatplafon és különadók miatt kihívásokkal teli év elé néz a lízingpiac – mondta a Magyar Lízingszövetség elnöke csütörtökön, a Budapesten rendezett Lízing Szakmai Napon. Zs. Nagy István szerint 2023-ban a kihelyezett összeg értéke 20 százalékkal eshet az optimista forgatókönyv szerint és folytatódik a finanszírozott eszközök számának csökkenése is.

Leállítja az áramexportot Ukrajna Cikk

Ukrajna leállítja az európai országokba irányuló áramexportját az energetikai létesítmények ellen hétfőn végrehajtott nagyszabású orosz rakétatámadás miatt – közölte az energetikai minisztérium.

Kilencezernél többen érkeztek tegnap Ukrajnából Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 4786-an léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar szakaszon belépők közül pedig 4586-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingóság értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó ingatlanértékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózó webshop

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1