135 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Foglalkoztatás. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alkalmazna magánszemélyt (akinek van 8 órás bejelentett munkahelye) vidéki telephelyére heti 1-2 órai munkára. Milyen formában teheti meg? Köszönöm válaszukat.

Iskolaszövetkezettől kölcsönzött munkaerő bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Iskolaszövetkezeten keresztül diákokat foglalkoztatunk, alkalmi jelleggel, nem rendszeresen. Ebben az esetben van-e a kölcsönzött munkaerő után a NAV felé bejelentési kötelezettségünk? Válaszát előre is köszönöm.

18 év alatti foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan foglalkoztathatok egy 17 és fél éves nappali tagozatos szakközépiskolást délutánonként, iskolaidőszak alatt? Hány órában? Milyen levonások terhelik a bérét? Illetve milyen törvényi előírásra kell figyelni, hogy ő még nem töltötte be a 18. életévét? Válaszát előre is köszönöm. Polyák Márta

Választott tisztségviselő jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lakásszövetkezet felügyelőbizottsági/igazgatósági tagjai mint választott tisztségviselők tevékenységükért kizárólag egyéb munkavégzésre irányuló jogviszony keretében tiszteletdíjat kaphatnak, vagy foglalkoztathatóak megbízási szerződéssel, esetleg a szövetkezet alkalmazottjaként? Válaszát köszönöm!

Munkaidő, pihenőidő Kérdés

Tisztelt Cím! 12-14 órás munkaidővel hány egymást követő napon lehet a munkavállalót dolgoztatni? A munkaidő hajnali 4 óra és hajnali 5 órakor kezdődik felváltva egymás után. Ha munkavállaló 4 órakor kezd és 18 órakor fejezi be a munkát, akkor a következő napon kezdhet-e hajnali 5-kor? Három egymást követő napon ilyen időbeosztással lehet-e dolgozni? Mi a szabályos foglalkoztatás ilyen munkaidő mellett? A munkaszerződés heti 40 órás munkaidővel és egyenlőtlen időbeosztásra kötötték. Az éjszakai pótlékot köteles-e fizetni a munkáltató? Köszönöm a választ: Zsu

Kivás kft.-nek milyen előnnyel jár nyugdíjast nyugdíjas szövetkezeten keresztül foglalkoztatni? Kérdés

Kiva hatálya alá bejelentkezett vállalkozásban nyugdíjas szakmunkásokat foglalkoztatnánk. Megéri-e ezt nyugdíjas szövetkezeten keresztül tenni? Szociális juttatások – mint egészségpénztári befizetés, étkezési hozzájárulás, BKV-bérlet, utazási kedvezmények – adóterheiben van eltérés a normál foglalkoztatáshoz képest? A vállalkozás adja ezeket vagy a szövetkezet? A munkaerő-kölcsönzésre hasonlító a jogszabályi környezet? Ez foglalkoztatásnak minősül például a gazdaságfejlesztési pályázatok esetében?

Ők azok, akik bejelentés nélkül foglalkoztatnak dolgozókat Cikk

Összesen 4078 adózó szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal be nem jelentett foglalkoztatottat foglalkoztatók legfrissebb listáján.

Gyed melletti foglalkoztatás Kérdés

A http://adozona.hu/kerdesek/2017_4_25_GYED_melletti_foglalkoztatas_yhr linken lévő válaszhoz az alábbi kérdést szeretném feltenni: Egyik vállalkozásunknál is felmerült, hogy a jelenleg gyeden lévő kolléganő havi 2-3 hétvégén besegítene a (vendéglátó) kft.-ben, melyre ezek szerint célszerűbb megbízási szerződést kötnünk, mint a jelenlegi fizetés nélküli szabadságot felbontani és a jelenlegi főállású munkaszerződését részmunkaidőssé módosítani. Örök dilemmám viszont a járulékalap meghatározása. Ha folyamatos megbízási szerződést kötünk havi elszámolással, akkor havi szinten kell nézni a biztosítási jogviszony státuszt vagy napi szinten? Nem mindegy, hogy a minimálbér 30 százalékát havi szinten nézem, vagy csak azokra a napokra, melyen dolgozott. Melyik az irányadó számítás?

Nyugdíjasok foglalkoztatása: csökkenhetnek a terhek Cikk

A felnőttképzés ösztönzésével és a foglalkoztatási helyzet javításával foglalkozott a Nemzeti Versenyképességi Tanács, azzal a céllal, hogy a magyar gazdasági szereplők rendelkezésére álljon a szükséges munkaerő – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki a csütörtöki ülésről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Foglalkoztatási program kezdődik Miskolcon Cikk

Hárommilliárd forintos foglalkoztatási program indult Miskolcon – közölte a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatala szerdán az MTI-vel.

GKI-előrejelzés: a pozítív folyamatok az EU-s transzferek nélkül fenntarthatatlanok lennének Cikk

A beruházások második negyedévben is folytatódó látványos bővülése nyomán a GKI 3,5 százalékról 3,8 százalékra emelte idei GDP-prognózisát, s 2018-ra is hasonló ütemű növekedést vár. Ez lényeges gyorsulás a 2016. évi 2 százalékhoz képest, aminek oka az EU-támogatások újrainduló beáramlása és a választások előtti keresletélénkítés. Ugyanakkor a magyar növekedés, bár lényegesen meghaladja az EU átlagát, a régióban csak igen szerény eredmény.

A férfiak foglalkoztatási mutatója jobban nőtt, mint a nőké Cikk

A 2017. június–augusztusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 444 ezer fő volt, 58 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 68,6 százalékra emelkedett. A férfiak foglalkoztatási mutatója nagyobb mértékben javult, mint a nőké – jelentette a KSH.

Lebuktak, mert be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak Cikk

Összesen 4126 adózó szerepel a NAV be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáján.

62 ezer fővel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban Cikk

A 2017. május–júliusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 434 ezer fő volt, 62 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 68,3 százalékra emelkedett. A férfiak foglalkoztatási mutatója nagyobb mértékben javult, mint a nőké – jelentette a KSH.

Foglalkoztatás rokkantsági ellátás mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét. Az a személy, akinek az egészségi állapota mértéke 50% és rokkantsági ellátást kap, foglalkoztatható-e és hány órában, és mennyi bért kaphat havonta? Várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close