107 találat a(z) felmondási idő cimkére

Munkavállaló azonnali hatályú felmondása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló azonnali hatályú felmondást nyújtott be munkáltatójának, amit a munkáltató el is fogadott. A munkavállaló a felmondás átadásának napjától számított 5. munkanapon kéri a járandóságainak kifizetését. Ebben az esetben felmondási időt kell fizetni? És, ha igen, akkor hány napot? Várom mielőbbi válaszát, mert nagyon sürgős! Nagyon köszönöm!

Végkielégítés, felmondási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónknak megszűnik a munkaviszonya. 2016.12.03-án kezdődik a felmondási ideje, ami 45 nap, és 2017. január 16-án ér véget, egyben ez a munkaviszony megszűnésének a dátuma is. Kéthavi végkielégítésre is jogosult. 2016. évi bruttó bére 139 ezer forint. 2017-től a garantált bérminimum 161 ezer forint. A munkáltató a teljes felmondási időre felmenti a munkavégzés alól a munkavállalót. A járandóságát még 2016-ban kell kifizetnünk. Kérdésem az lenne, hogy a felmondási idő 2017-re eső részét, valamint a szabadságmegváltást és a végkielégítést a 2017 évi bérrel kell kifizetni? Várom mielőbbi válaszát és köszönöm!

Munkáltatói felmondás: amikor hibás, mégis jogszerű Cikk

A munkaügyi perek legnagyobb részét a munkaviszony megszüntetésével összefüggésben kezdeményezett eljárások alkotják, melyek keretében a munkavállalók a munkáltatói felmondások jogszerűségét vitatják. Az alábbiakban azon jogszabálysértéseket, illetve jogkövetkezményeiket mutatjuk be, melyek nem okozzák a felmondás jogellenességét.

Munkaviszony megszűnése Kérdés

Az alkalmazott felmondott. A munkáltató és az alkalmazott megegyezett 90 napos felmondási időben. Ezt milyen módon kell bizonylatolni? A munkaszerződése határozatlan időre szól. Mire kell még figyelni? Válaszukat köszönjük.

Végkielégítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk órabére 815 forint. Amennyiben a munkáltató felmondással a mai napon megszünteti a munkavállaló jogviszonyát, hogyan alakul a távolléti díj számítása a végkielégítés szempontjából (17 év folyamatos munkaviszony), és mennyi végkielégítésre jogosult, illetve mikor kell neki kifizetni? Jelen esetben a felmondási idő 30+30 nap. Megteheti-e a munkáltató, hogy eltekint a felmondási időtől? Ilyenkor meg kell-e fizetni a munkavállaló részére a felmondási időre járó távolléti díjat? Végkielégítés az én számításom szerint: 815*8*22 munkanap (szeptember hónap)*4= bruttó 573 760 forint. Jól számoltam-e? Köszönöm válaszát.

Munkavállalói rendes felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk dolgozója munkavállalói rendes felmondással akarja megszüntetni a munkaviszonyát. Kérte a felmondási idő teljes idejére a munkavégzés alóli felmentését. Ha a munkáltató ezt elfogadja, akkor a munkaviszony megszűnésének napja a felmondási idő utolsó napja vagy a felmondás napja? Ez a felmondás a Mt. szerint még munkavállalói rendes felmondásnak minősül, vagy esetleg már közös megegyezés?

Nyugdíjas dolgozó milyen módon szüntetheti meg a munkaviszonyát? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjas, részmunkaidős munkavállaló, ha már nem akar tovább dolgozni, milyen módon szüntetheti meg a munkaviszonyát? Szükséges a felmondási idő? Válaszát előre is köszönöm.

Munkavállalói felmondás számfejtése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló 07. 04-én munkakezdéskor átadja felettesének a felmondását, amelyben kéri, hogy a teljes felmondási idő letöltésétől tekintsen el a munkáltató. A munkáltató beleegyezik. Ebben az esetben melyik nappal szűnik meg a munkavállaló munkaviszonya: 07. 03-ával, mivel 4-én nem vette fel a munkát, vagy a 30 napos felmondási idő elteltével, amelyet jelen esetben nem kellett ledolgoznia a munkavállalónak? Ha az utóbbi, akkor mikor kezdődik a 30 nap? Köszönettel: Reményiné

Végkielégités Kérdés

Egy orvosi bt. beltagja meghalt. Az önkormányzat veszi vissza a praxis üzemeltetését. Az asszisztens munkaviszonyát hogyan és ki fogja megszüntetni? Az orvos halálának napjával rendküli megszűnés esetén a dolgozót megilleti felmondási idő, illetve végkielégítés? Ha igen, ez a gyakorlatban mit jelent? köszönöm

Felmondási idő Kérdés

Munkaszerződésemben 2 hónap felmondási idő szerepel. Ha új munkahelyre mennék el, kötelező-e kitöltenem a felmondási időt? MI a következménye, ha mégis inkább az új munkahelyet és az azonnali kilépést választom?

Munkavállaló elhelyezkedése felmondási időben Kérdés

Egy vállalkozás 2016. július 31-ével megszűnik, az üzlet, amelyben egy munkavállaló dolgozott, bezár. A munkavállalónak július 1-jével felmondtak. Munkaviszonya alapján részére 4 havi felmondási idő jár, melyből egy hónapot (a júliust) le kell dolgoznia, a további három hónapra felmentették a munkavégzés alól. Kérdésem az, hogy ebben az esetben a munkavállaló a felmentés ideje alatt elhelyezkedhet-e másik munkáltatónál augusztus 1-jétől?

Behívásos munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendelési állománya igen hullámzó. A változó igényeknek megfelelő munkaerő-szükségletet eddig alkalmi munkavállalók alkalmazásával hidaltuk át. Ez azonban időben és létszámban is korlátozta a lehetőségeinket. Most hallottam a behívásos munkaviszonyról. Amit eddig olvastam róla, az segítene megoldani az alkalmi munkavállalók alkalmazásával járó többletadminisztrációt. De az alábbi kérdésekre még nem találtam meg a megnyugtató választ. Kell-e állásidőre bért adnom nekik, ha nem végeznek munkát? Szabadságot hogyan számolok el nekik? Jár-e nekik betegszabadság, felmondási idő? Mi van akkor, ha egy hónapban egy napot sem dolgoznak? Szünetel a biztosításuk? Köszönettel: Bleier Györgyi

Nyugdíjas munkavállaló munkaviszonyának megszüntetése Kérdés

Érdeklődöm, hogy a nyugdíjas munkavállaló munkaviszonyát milyen módon lehet megszüntetni? Jár-e felmondási idő vagy végkielégítés a munkaviszony megszűnésekor?

Nyugdíjra jogosító idő Kérdés

2009. 03. 31-én megszűnt a munkaviszonyom, a felmondási idő 07. 28-án telt le (a nyugdíjjárulékot vonták), 04. 01-én az új munkahelyemen munkába álltam. Kérdésem: mennyi időt számitanak ebből az időszakból a nyugdíjjogosultsághoz (40 év), tehát a körülbelül 4 hónap itt duplán számít? Köszönöm a választ!

Felmondási idő azonnali hatályú felmondás esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony esetében a dolgozó élhet-e az azonnali hatályú felmondással, vagy a munkáltató kötelezheti felmondási idő letöltésére? Ha a munkáltató kötelezi a felmondási időre, akkor 18 év jogviszony után mennyi a maximálisan letöltendő felmondási idő? Válaszukat köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close