106 találat a(z) felmondási idő cimkére

Végkielégítés, felmondási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónknak megszűnik a munkaviszonya. 2016.12.03-án kezdődik a felmondási ideje, ami 45 nap, és 2017. január 16-án ér véget, egyben ez a munkaviszony megszűnésének a dátuma is. Kéthavi végkielégítésre is jogosult. 2016. évi bruttó bére 139 ezer forint. 2017-től a garantált bérminimum 161 ezer forint. A munkáltató a teljes felmondási időre felmenti a munkavégzés alól a munkavállalót. A járandóságát még 2016-ban kell kifizetnünk. Kérdésem az lenne, hogy a felmondási idő 2017-re eső részét, valamint a szabadságmegváltást és a végkielégítést a 2017 évi bérrel kell kifizetni? Várom mielőbbi válaszát és köszönöm!

Munkáltatói felmondás: amikor hibás, mégis jogszerű Cikk

A munkaügyi perek legnagyobb részét a munkaviszony megszüntetésével összefüggésben kezdeményezett eljárások alkotják, melyek keretében a munkavállalók a munkáltatói felmondások jogszerűségét vitatják. Az alábbiakban azon jogszabálysértéseket, illetve jogkövetkezményeiket mutatjuk be, melyek nem okozzák a felmondás jogellenességét.

Munkaviszony megszűnése Kérdés

Az alkalmazott felmondott. A munkáltató és az alkalmazott megegyezett 90 napos felmondási időben. Ezt milyen módon kell bizonylatolni? A munkaszerződése határozatlan időre szól. Mire kell még figyelni? Válaszukat köszönjük.

Végkielégítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk órabére 815 forint. Amennyiben a munkáltató felmondással a mai napon megszünteti a munkavállaló jogviszonyát, hogyan alakul a távolléti díj számítása a végkielégítés szempontjából (17 év folyamatos munkaviszony), és mennyi végkielégítésre jogosult, illetve mikor kell neki kifizetni? Jelen esetben a felmondási idő 30+30 nap. Megteheti-e a munkáltató, hogy eltekint a felmondási időtől? Ilyenkor meg kell-e fizetni a munkavállaló részére a felmondási időre járó távolléti díjat? Végkielégítés az én számításom szerint: 815*8*22 munkanap (szeptember hónap)*4= bruttó 573 760 forint. Jól számoltam-e? Köszönöm válaszát.

Munkavállalói rendes felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk dolgozója munkavállalói rendes felmondással akarja megszüntetni a munkaviszonyát. Kérte a felmondási idő teljes idejére a munkavégzés alóli felmentését. Ha a munkáltató ezt elfogadja, akkor a munkaviszony megszűnésének napja a felmondási idő utolsó napja vagy a felmondás napja? Ez a felmondás a Mt. szerint még munkavállalói rendes felmondásnak minősül, vagy esetleg már közös megegyezés?

Nyugdíjas dolgozó milyen módon szüntetheti meg a munkaviszonyát? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjas, részmunkaidős munkavállaló, ha már nem akar tovább dolgozni, milyen módon szüntetheti meg a munkaviszonyát? Szükséges a felmondási idő? Válaszát előre is köszönöm.

Munkavállalói felmondás számfejtése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló 07. 04-én munkakezdéskor átadja felettesének a felmondását, amelyben kéri, hogy a teljes felmondási idő letöltésétől tekintsen el a munkáltató. A munkáltató beleegyezik. Ebben az esetben melyik nappal szűnik meg a munkavállaló munkaviszonya: 07. 03-ával, mivel 4-én nem vette fel a munkát, vagy a 30 napos felmondási idő elteltével, amelyet jelen esetben nem kellett ledolgoznia a munkavállalónak? Ha az utóbbi, akkor mikor kezdődik a 30 nap? Köszönettel: Reményiné

Végkielégités Kérdés

Egy orvosi bt. beltagja meghalt. Az önkormányzat veszi vissza a praxis üzemeltetését. Az asszisztens munkaviszonyát hogyan és ki fogja megszüntetni? Az orvos halálának napjával rendküli megszűnés esetén a dolgozót megilleti felmondási idő, illetve végkielégítés? Ha igen, ez a gyakorlatban mit jelent? köszönöm

Felmondási idő Kérdés

Munkaszerződésemben 2 hónap felmondási idő szerepel. Ha új munkahelyre mennék el, kötelező-e kitöltenem a felmondási időt? MI a következménye, ha mégis inkább az új munkahelyet és az azonnali kilépést választom?

Munkavállaló elhelyezkedése felmondási időben Kérdés

Egy vállalkozás 2016. július 31-ével megszűnik, az üzlet, amelyben egy munkavállaló dolgozott, bezár. A munkavállalónak július 1-jével felmondtak. Munkaviszonya alapján részére 4 havi felmondási idő jár, melyből egy hónapot (a júliust) le kell dolgoznia, a további három hónapra felmentették a munkavégzés alól. Kérdésem az, hogy ebben az esetben a munkavállaló a felmentés ideje alatt elhelyezkedhet-e másik munkáltatónál augusztus 1-jétől?

Behívásos munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendelési állománya igen hullámzó. A változó igényeknek megfelelő munkaerő-szükségletet eddig alkalmi munkavállalók alkalmazásával hidaltuk át. Ez azonban időben és létszámban is korlátozta a lehetőségeinket. Most hallottam a behívásos munkaviszonyról. Amit eddig olvastam róla, az segítene megoldani az alkalmi munkavállalók alkalmazásával járó többletadminisztrációt. De az alábbi kérdésekre még nem találtam meg a megnyugtató választ. Kell-e állásidőre bért adnom nekik, ha nem végeznek munkát? Szabadságot hogyan számolok el nekik? Jár-e nekik betegszabadság, felmondási idő? Mi van akkor, ha egy hónapban egy napot sem dolgoznak? Szünetel a biztosításuk? Köszönettel: Bleier Györgyi

Nyugdíjas munkavállaló munkaviszonyának megszüntetése Kérdés

Érdeklődöm, hogy a nyugdíjas munkavállaló munkaviszonyát milyen módon lehet megszüntetni? Jár-e felmondási idő vagy végkielégítés a munkaviszony megszűnésekor?

Nyugdíjra jogosító idő Kérdés

2009. 03. 31-én megszűnt a munkaviszonyom, a felmondási idő 07. 28-án telt le (a nyugdíjjárulékot vonták), 04. 01-én az új munkahelyemen munkába álltam. Kérdésem: mennyi időt számitanak ebből az időszakból a nyugdíjjogosultsághoz (40 év), tehát a körülbelül 4 hónap itt duplán számít? Köszönöm a választ!

Felmondási idő azonnali hatályú felmondás esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony esetében a dolgozó élhet-e az azonnali hatályú felmondással, vagy a munkáltató kötelezheti felmondási idő letöltésére? Ha a munkáltató kötelezi a felmondási időre, akkor 18 év jogviszony után mennyi a maximálisan letöltendő felmondási idő? Válaszukat köszönöm!

Munkavállaló nem dolgozza le a felmondását Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik munkavállaló felmondott a munkáltatónál, aki tudomásul vette a felmondást. Ugyanakkor a 30 napos felmondási időt nem hajlandó ledolgozni, a munkahelyén nem jelenik meg, telefonban azt mondja, hogy már nem megy be dolgozni. Mit tehet ilyenkor a munkáltató? Megszűntetheti azonnali hatállyal a dolgozó munkaviszonyát úgy, hogy a megszűntetés módja továbbra is felmondás a munkavállaló részéről, de nem a felmondást követő 30.napra, hanem az utolsó munkában töltött nappal? Vagy csak akkor szűntetheti meg az utolsó munkában töltött nappal, ha közös megegyezés a megszűntetés módja? Hogyan kerülhető el törvényesen, hogy a fenti esetben még 30 napig járulékokat és bért kelljen fizetni a dolgozó után, ha nem hajlandó a felmondási idejét ledolgozni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close