39 találat a(z) felmentés cimkére

Közszolgálati jogviszony létesítése Kérdés

Munkahelyi felmondás után vagy kormánytisztviselő lemondása vagy felmentése után a történő munkavállalás esetén létesíthet-e újból közszolgálati viszonyt a munkavállaló, és ha igen, hány éven belül. Ugyanez a szabály vonatkozik-e a munkavállalóra, ha jelenleg kormánytisztviselő és a kormányzati szervnél létszámleépítés kapcsán szűnik meg a jogviszonya?

Felmentés alatti táppénz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállalónknak rendes felmondással megszüntettük a munkaviszonyát. A felmondási idő 30 nap. Az utolsó munkában töltött napot a felmondás átadásának napjában állapítottuk meg, ezt követően kiadtuk az időarányos szabadságát, és az utolsó munkában töltött napjától számított 5 napon belül kifizettük neki a fennmaradó munkabérét. Most jelentkezett a munkavállaló, és jelezte, hogy az általunk már elszámolt felmentési időszakban táppénzes állományba került. Érinti-e ezen táppénz bármilyen módon a már kifizetett felmentési időszakot?

Vállalkozás közalkalmazotti jogviszony mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: Az a másodállásos egyéni vállalkozó, akit közalkalmazotti jogviszonyában felmentettek a munkavégzési kötelezettség alól, dolgozhat-e a saját vállalkozásában? Ha igen, szükséges-e a munkáltatójának bejelentenie és írásbeli hozzájárulást kérnie? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Léderer Györgyné

Szabadság kiadása és munkaviszony megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaviszonyomat a munkáltatómmal közös megegyezéssel szüntettük meg (még tart). Ebben az állt, hogy munkaviszonyom december 31-ével szűnik meg, s utolsó munkában töltött napom október 20. A szöveg szerint a ki nem adott szabadságomat a munkáltatóm pénzben megváltja. Pénteken megkaptam a kilépő papírokat és az összeget is. Meglepődve tapasztaltam, hogy erre az időre kiadottnak tekintették egyrészt az eddig ki nem vett (10 munkanap), illetve a december 31-éig majd "keletkező" szabadságnapokat is. A 2 ünnep között már korábban kértem, hogy adják ki szabadságomat (akkor még nem tudtam, hogy már nem lesz aktuális), de most arra számítottam, hogy ezzel az nem kiadott lesz, hiszen felmentettek a munkavégzés alól. Tévedtem. A munkáltatómnak Ön szerint ezek alapján ezekhez volt joga? Milyen lehetőségeim vannak, ha vannak? Köszönettel.

Kúria: a felmentett kormánytisztviselő elmaradt illetményéről újból határoznia kell a bíróságnak Cikk

Felperes kormánytisztviselői jogviszonyát megszüntette az alperes. A Kúriánál landolt jogi vitában egyebek között az eljárás jogszerűségéről és a felperes kártérítéséről folyt a vita.

Munkaviszony megszűnése végelszámolás alatt? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk (kft.) a közeljövőben végelszámolását tervezi. Mikor kell (lehet) a dolgozók munkaviszonyának megszűnését kezdeményezni? Addig a kft. végelszámolása nem érhet véget, míg a dolgozók felmondási (felmentési ) ideje le nem telik? A 60 évet betöltő dolgozók milyen szociális ellátásban bízhatnak, ha nem sikerül munkahelyet találniuk?

Táncművészeti életjáradék Kérdés

T. Címzett! Szeretném megkérdezni, hogy egy táncművész közalkalmazott esetében, aki elérte a táncművészeti életjáradék megállapításához szükséges szolgálati időt, milyen módon lehet jogszerűen megszüntetni a közalkalmazotti jogviszonyt? Hogyan kell értelmezni az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény 43/B §-ában foglaltakat a Kjt. felmentési szabályai tekintetében? A munkáltató élhet-e Kjt. 30. § (1) bek. d) pontjában megjelölt felmentési indokkal? Vagy csak közös megegyezéssel, illetve lemondással lehet megszüntetni a jogviszonyt?

Felmondási idő munkáltató rendes felmondás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A dolgozónak 13 év után munkáltatói rendes felmondással megszűnt a munkaviszonya. Az erről szóló értesítés tartalmazza, hogy 3 havi végkielégítés illeti meg, illetve 55 nap felmondási idő, aminek fele alól felmentik, a másik felének ledolgozására kötelezik. A dolgozó kérte, hogy először a 28 nap felmentett időt szeretné letölteni, majd utána a 27 napot. Ezt a felmondás tartalmazza is. A munkavállaló hamar talált munkát, illetve egyéb okokból sem szeretné majd a felmondási idő második felét ledolgozni. A felmondási idő letöltésétől kizárt, hogy eltekintene közös megállapodás alapján. Az interneten talált leírás alapján: "A munkáltató rendes felmondása esetén, ha a munkavállaló a felmondási idő alatt munkaviszonyának megszüntetését a munkavégzés alóli felmentése előtti időpontra kéri, a munkáltató köteles a munkaviszonyt a munkavállaló által megjelölt időpontban megszüntetni. A felmondási időből még hátralévő időre a munkavállaló munkabért nem kap." Egy másik picit másképp fogalmaz: „A felmondási időt a felek közös megegyezéssel, utólag megrövidíthetik. Ha ezt a munkavállaló kéri (munkáltató rendes felmondás esetén), a munkáltató köteles a munkaviszonyt a kért korábbi időpontban megszüntetni. A „kieső” időre ilyenkor nem jár járandóság.” Igaz ez? Ha igen, melyik jogszabályban találom meg? Ha kéri a felmondási idő alatti munkaviszony megszűntetést, akkor a végkielégítés kifizetését ez nem veszélyezteti? Segítő válaszát előre is köszönöm.

Indoklás nélküli kirúgás, egyenlő bánásmód – iránymutató ítélet a Kúriától Cikk

Betegsége miatt nem tudta ellátni a rá osztott feladatot, ezért bocsátották el – állította egy munkavállaló a Kúriának beterjesztett felülvizsgálati kérelmében. Az ítélet támpontot jelenthet abban, kinek, mit kell bizonyítania, hogy megfelel vagy sem a munkáltató eljárása az egyenlő bánásmódra vonatkozó rendelkezéseknek.

Munkavállaló elhelyezkedése felmondási időben Kérdés

Egy vállalkozás 2016. július 31-ével megszűnik, az üzlet, amelyben egy munkavállaló dolgozott, bezár. A munkavállalónak július 1-jével felmondtak. Munkaviszonya alapján részére 4 havi felmondási idő jár, melyből egy hónapot (a júliust) le kell dolgoznia, a további három hónapra felmentették a munkavégzés alól. Kérdésem az, hogy ebben az esetben a munkavállaló a felmentés ideje alatt elhelyezkedhet-e másik munkáltatónál augusztus 1-jétől?

14 évig járt a bíróságra, így döntött a Kúria Cikk

Tizennégy évig húzódott egy helyettes államtitkár bírósági ügye, amit azért kezdeményezett, mert állítása szerint, amikor felmentették a tisztségéből, nem a jogszabályoknak megfelelően ajánlottak fel neki másik álláshelyet.

Vezetői megbízás visszavonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakat szeretném megkérdezi: 1. Helyi önkormányzat által fenntartott közgyűjteményi intézmény igazgatójának tekintetében a polgármester élhet-e a kinevezési joggal, vezetői megbízással, vezetői megbízás visszavonásának jogával, illetve a felmentési joggal, vagy csak a képviselő-testületnek van ilyen joga? 2. Ugyanezen intézmény igazgató-helyettese tekintetében ki gyakorolhatja a fentiekben említett jogköröket (képviselő-testület vagy az igazgató)?

Közalkalmazotti felmentési idő szabadságszámítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állami szférában közalkalmazotti jogviszonyban lévő hölgy 40 éves korkedvezményes nyugdíjba vonulásának engedélyét kérelmezte. 28 éves jogviszonyának köszönhetően 7 hónap felmentési időt állapítottak meg, melynek felére munkavégzésre kötelezték. Ugyanakkor az arányosan járó éves szabadság kiszámításakor a munkáltató a felmentési időnek csak a munkavégzéssel töltött időszakát vette számításba. A munkavégzés alóli időszakot nem tekinti beszámíthatónak, mondván azt az időszakot beszámíthatják, de nem kötelezik rá őket törvényileg?! Kicsit utánakerestem törvényeknek, és az alábbiakra bukkantam: Mt. 115. § (1) bekezdés szerint szabadság jár a munkában töltött idő esetén. Mt. 115. § (2) bekezdés a) pontja szerint munkaidőnek minősül a munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés. Mt. 55. § (1) bekezdése taglalja ezt a fogalmat. Talán a k) pontban lévő, „munkaviszonyra vonatkozó szabályban meghatározott időtartamra” megfogalmazást lehetne beleilleszteni az adott esetre. Válaszát előre is köszönöm!

Zaklató helyett a feljelentő repült: így lehet kirúgni a közalkalmazottakat Cikk

Több cikk jelent meg az elmúlt hetekben egy soroksári középiskolai esetről, amikor egy pedagógus az egyik tanár és több tanuló elmondása szerint szexuálisan zaklatta a diáklányokat. A tanárnőnek, aki ezt nyilvánosságra hozta, néhány nap múlva – pedagógushoz nem méltó viselkedéssel és munkájának elhanyagolásával indokolva – megszüntették a jogviszonyát.

Betegszabadság vagy munkanap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik dolgozónknak június 8-án felmondtunk, június 9. napján kezdődő 35 nap felmondási idővel. Felmondását június 8-án 12.20 -kor átvette, majd ebédidőben elment a háziorvoshoz, és táppénzre vették június 8-ától. Az orvosi igazoláson annyi szerepel, hogy keresőképtelen állományba vették június 8-án. A délelőtt, délután nincs aláhúzva. A bérét június 8-ára betegszabadságként számfejtettük. Ő normál munkaidőben dolgozott, minden nap 8-16 óráig. Most kifogásolja, hogy a számfejtés rossz volt, mert június 8-ára 5 órai teljes munkabért kér, és a 3 órára járna csak a betegszabadság részére. Kérem, amennyiben lehetőségük van rá, szíveskedjenek válaszolni kérdésemre, mert július 26-áig tehetjük ezt meg, utána munkaügyi bírósághoz fordul. Előre is köszönöm a válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close