361 találat a(z) elszámolás cimkére

Adóellenőrzés, rezsielszámolás/tárgyieszköz Kérdés

Felújítás elszámolása Kérdés

Kilépés az átalányadóból, átlépés katába Cikk

Egy, a régi kata törvény hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó 2022.09.01-én (a régi katázás megszűnésekor) az átalányadózást választotta. Megfelel az új kata szabályainak. Mikortól léphet át az új kata alá? Meg kell várnia 2024. szeptember 1-jét, él a 2 éves tiltó szabály? Milyen módon tud kilépni év közben az átalányadó alól és átlépni az új katába? Olvasónk kérdésére szakértőnk válaszolt.

Haszonkölcsön-szerződés ingó tárgyi eszköz Kérdés

Biztosítási adó megállapítása és elszámolási módja – itt a NAV információs füzete Cikk

A biztosítási adó a biztosítási szektort terhelő – forgalmi típusú – különadó, szabályait a biztosítási adóról szóló 2012. évi CII. törvény (Batv.) tartalmazza. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) információs füzetében a biztosítási adó megállapításáról és elszámolásának módjáról nyújt tájékoztatást.

Katás bevétel BOLT taxisnál Kérdés

Kata után autó elszámolása Kérdés

Milyen árfolyamot vegyen alapul az adószámos magánszemély szálláshely-szolgáltatása elszámolásakor? Cikk

Adószámos magánszemély szálláshely-szolgáltatása során a vendég felé euróban számláz. Felmerült benne a kérdés, hogy milyen árfolyamot vegyen alapul az egyes tételek elszámolásánál. Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Kiva-bevallás, elszámolás, lap 11.sor kitöltése Kérdés

Számviteli elszámolás: minden költség indokolt, ami annak tűnik? Cikk

Akár válságban van – a kontinens, az ország, az ágazat vagy – a cég, akár nincs, a költséggazdálkodás jelentősége nem kérdőjelezhető meg: amennyit e terület használni tud, ugyanannyit árthat is, ha a vezetőség olyan költségkalkulációkra támaszkodik, amelyek matematikai pontosságuk ellenére is hamis képet adnak a helyzetről.

Újabb Kúria döntés született a K+F projektek elszámolásáról Cikk

A K+F költségek elszámolása számos vállalat számára kritikus jelentőséggel bír. Ezen költségek elszámolását az adóhatóság is kiemelten vizsgálja. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy sok esetben a cégek nem számolnak el minden költségelemet, amire jogszabályi lehetőségük nyílik – bizonyos esetekben pedig túl sokat számolnak el. Az adóbírság elkerülése és a jogszerű adómegtakarítási lehetőség kiaknázása közötti egyensúlyozásban jelenthet támpontot a Kúria egy friss ítélete – derül ki az EY hírleveléből.

Áthárítható-e a másik félre a hibás teljesítés miatt felmerült költség? Cikk

Olvasónkban felmerült a kérdés, hogy hibás teljesítés miatt felmerült költségeit (szállítás, vámkezelés, tárolás stb.) milyen módon terhelheti át a másik félre, hogyan kell számláznia, elszámolnia az adott tételt. A kérdésre Kocsis Zoltán közgazdász (Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda) válaszolt.

Masszázs fotel elszámolása Kérdés

Üzemanyag elszámolása nyílt végű lízingnél Kérdés

VPPA elszámolás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony szocho fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Fejlesztési tartalék feloldása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3