196 találat a(z) elszámolás cimkére

Megbízásidíj-előleg számfejtése Kérdés

Tartós bérlet Kérdés

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása Kérdés

Fizetés nélküli szabadság a veszélyhelyzet után Kérdés

Egyesületnél pályázati elszámolása Kérdés

Átutalásos számla készpénz fizetése Kérdés

Szemüveg mint munkáltatói juttatás Kérdés

Június 2-áig kell elszámolniuk a civil szervezeteknek a 2018-as 1 százalékos felajánlásokkal Cikk

Hónap végéig kell elszámolniuk a 2018-ban szja 1 százalékos felajánlásokban részesült civil szervezeteknek, hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) a határidőre.

Gyros mozgó árusítása idény jelleggel Kérdés

Kilépés utáni elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő. A munkavállalónak megszünt a jogviszonya, elszámoltunk, kiadtuk a megfelelő dokumentumokat, majd pár héttel később értesültünk róla, hogy az elszámolásából kimaradt egy tétel, amelyet elkészítettünk, és elutaltunk a részére. A kérdésem az lenne hogy ilyen esetben mennyi időnk van a módosított kilépő dokumentumokat elküldeni. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel Somogyi Zoltán

Bérgyártás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves véleményét, útmutatását. Cégünk borsót, csemegekukoricát vásárol meg őstermelőktől, cégektől. A megvásárolt terményt beszállítjuk élelmiszerfeldolgozó üzemekbe, akikkel bérgyártási szerződésünk van. A szerződés szerint az élelmiszer-feldolgozó cég az alapanyagból gyorsfagyasztott zöldborsót és morzsolt/csöves csemegekukorica terméket állít elő. Biztosítja a fagyasztáshoz szükséges csomagolóanyagot (nátronzsák, oktabin, big-bag zsák), ebben az állapotban raktározza őket, és később ezeket a termékeket megvásárolja tőlünk. A bérgyártásról számlát állít ki felénk. Helyesen járunk-e el, ha a bérgyártást is és a kapcsolódó termékbeszerzést (őstermelőktől, cégektől történő megvásárlást) is anyagköltségként könyveljük? Ha nem, mi a fenti folyamat helyes könyvviteli elszámolása? Nem vezetünk a készletekről folyamatos mennyiségi nyilvántartást. Köszönöm szépen.

Társasági adó elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném válaszát kérni. Készülnek a társaságiadó-bevallások. A bevallásban fel kell tüntetni a +/-fizetendő adót. Kérdésem az, hogy a korábbi túlfizetések, az előző években befizetett és bent maradt pénzösszegek, valamint a IV. negyedév után a következő év január 20-áig utalt összegek hogy befolyásolják az elszámolást? Melyek azok a tételek, amelyeket be kell számítani az elszámolásba? Többen többféle választ adtak kérdésemre, ezért szeretném, ha pontosan a dátumokra, befizetésekre is kitérne válaszában. Kérdésre adott válaszát előre is nagyon köszönöm Tisztelettel

Kiemelten közhasznú alapitvány térités mentesen szeretne egyház részére urnafalat épiteni Kérdés

Az alapitvány az egyház tulajdonában álló ravatalozó falába urnafalat épitene az egyház engedélyével, majd a beruházást szeretné ingyenesen átadni az egyháznak, van erre lehetőség? Milyen elszámolási kötelezettsége van az adományozó alapítványnak? Várom megtisztelő válaszát.

Civil közhasznú társaság támogatás, ösztöndíj 4. Kérdés

Kedves Adózóna, Surányi Imréné! Igazán nagyon köszönöm válaszát. Sajnos tudomásul kell vennem az szja-törvény 1. számú mellékletének 3.3. pontja nem vonatkozik a közhasznú civil társasági formára. Esetleg tud abban segíteni, hogy hol és hogyan lehet jogszabály-módosítási javaslatot, indítványt előterjeszteni, mert véleményem szerint ez a kialakult helyzet diszkriminatív. Csak azért, mert egy közhasznú civil szervezet választott formája társaság, de ugyanazzal a céllal jött létre és működik, mint más hasonló alapítvány, nem zárható ki, ezzel a feladatainak teljesítése korlátozottak lesznek. Átalakulással sajnos a helyzet nem orvosolható. Az szja-törvény 1. számú melléklet 3.2.6. pontja sem járható út, mert a társaság nem nonprofit gazdasági társaság. Konkrét eset: a társaság alapcél szerint kiírt pályázat alapján: gyógyszerkutatás területén eredményesen tevékenykedő tagjai részére a konferencia részvételi támogatást nyújt, amely hazai és nemzetközi konferencián, workshop-on, szimpóziumon, tanfolyamon, továbbképzésen, illetve nyári iskolán való részvételre, ezen belül is részvételi díjra, szállásköltségre és utazási költségekre használható fel. Kérdés: A társaság és a magánszemély között nincs csak tagsági viszony. Milyen bizonylattal kell, hogy a magánszemély elszámoljon a társaság felé? Köszönöm jogszabályra hivatkozó részletes válaszát.

Éves autópálya-matrica elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elszámolható-e a kft.-ben adómentesen az éves autópálya matrica, ha a dolgozó a saját autóját használja munkába járásra, illetve a cég érdekében megtett utakra kiküldetési rendelvény is kerül elszámolásra. Ha nem, akkor milyen adóterheket kell fizetnie a cégnek? Köszönettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elveszett nyomdai számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő szochója

Lepsényi Mária

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close