87 találat a(z) egészségbiztosítás cimkére

Generali Private Care egészségbiztosítás elszámolása Kft-nél Kérdés

Kft. Generali Private Care Egészségbiztosítást kötött (a tulajdonos ügyvezető-re). Szerződő a kft, Biztosított az ügyvezető. A díjat költségként elszámolhatja a kft.? Van-e külön egyéb adózási vonzata a magánszemélynél vagy a kft.-nél? A Biztosítási szerződés hatálya 2017. 07. 01., lejárata 2022. 07. 01. Köszönettel: Czigányné Tóth Katalin

Munkáltató által kötött egészségbiztosítás Kérdés

2019. január 1-jétől a cafeteriakereten kívüli egészégbiztosítás, amit a munkáltató kötött a dolgozóira, továbbra is adómentes?

Biztosítási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném a segítségüket kérni: Unokámat felvették a Széchenyi István Egyetem közlekedésmérnöki szakára. Tanulmányait TÁVOKTATÁS keretében folytatja szeptember 1-jétől. Kérdéseim: az egészségbiztosítási jogviszonya milyen formában érvényesíthető a felsőfokú tanulmányi időszakára (7 félév)? Magánszemélyként kell-e a 7320 forint/hó díjat fizetni, vagy egyéb módon érvényesíthető? Milyen dokumentumokat (igazolásokat) kell beszerezni és hová kell benyújtani? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

Egyre többen vesznek igénybe magánorvosi szolgáltatást külön egészségbiztosítással Cikk

Mind a munkavállalók, mind a munkáltatók körében egyre jobban felértékelődnek az egészségbiztosítások. Míg az előbbiek az egyre súlyosbodó munkaerőhiány mellett hatékony ösztönző eszközként tudnak alkalmazni egy ilyen juttatást, addig a munkavállalók számára a gyorsan dráguló egészségbiztosítási szolgáltatások elérésének gyakran egyetlen módja maradt a céges egészségbiztosítás.

Őstermelő biztosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági kistermelő (nincs más jogviszonya, mezőgazdasági őstermelőként biztosított, de nem kezdő), amennyiben a megelőző években nem szerzett bevételt mezőgazdasági tevékenységéből, úgy járulékbevallást sem kell beadnia. Ebben az esetben kell fizetnie a havi 7320 Ft-ot? Amennyiben volt bevétele megelőző évben, de az olyan minimális, hogy a 20%-nak a negyedévre eső járuléka nem éri el az 1000 Ft-ot sem, és ezáltal nincs fizetendő járuléka, úgy biztosított vagy fizetnie kell a havi 7320 Ft-ot?

Így biztosíthatja családtagja egészségét saját cafetériakeretéből Cikk

Finanszírozható-e a munkavállaló cafetériakerete terhére családtag biztosítási díja, és ha igen, kinek, milyen feltételekkel lehet nyújtani (adómentes lesz-e)? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá az egészségbiztosítási törvény módosításairól Cikk

Donald Trump amerikai elnök rendeletet írt alá az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény módosításairól.

23 millió amerikai maradhat egészségbiztosítás nélkül Cikk

Az amerikai Kongresszusi Költségvetési Bizottság (CBO) közzétette számításait Donald Trump egészségbiztosítási terveivel kapcsolatban, s arra jutott, hogy 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.

Így köthet megállapodást társadalombiztosítási ellátásokra Cikk

Kik és hogyan köthetnek nyugellátásra, vagy egészségügyi szolgáltatásra megállapodást, továbbá milyen ellátásokat kaphatnak a megállapodást megkötő személyek illetve a kedvezményezettek?

Német beltag járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását: egy bt. német állampolgárságú beltagja rokkantnyugdíjas Németországban. Jövedelmet nem vesz ki a bt.-ből, nem is tartózkodik Magyarországon, itteni bejelentett lakcíme sincs. Kérdésünk, hogy fizetnie kell-e itt maga után a 7000 Ft összegű egészségbiztosítást? Korábbi állásfoglalás-kérésünknél azt a választ kaptuk, hogy fizetnie kell, most viszont végelszámolás alá kerül a vállalkozás, és mivel nem szeretnénk bírságot fizetni, így megerősítést szeretnénk kapni. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tóth Mária

Jön az újabb adócsomag! Cikk

Az Országgyűlés a 2017. tavaszi ülésszakán a házelnökhöz benyújtott program szerint várhatóan 48 – köztük adózási és társadalombiztosítási – törvényről fog tárgyalni.

Egészségbiztosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem angol állampolgár, rendelkezik magyar lakcímmel, belföldi illetőségű egyszemélyes kft. tagja tagi jogviszonyban, és ügyvezetője is egyben. Elmondása szerint egy egyszerű „az autók kötelező biztosításához hasonló” egészségbiztosítást köt egy angol biztosítónál, a saját nevére. Nincs kötvény, nincs visszavásárlási érték, havi díja nagyjából 105 ezer forint (tehát több, mint a minimálbér 30 százaléka), amit angol fontban egyenlít ki. Ez a díj tartalmazza az Angliában fizetendő adót. Azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy milyen feltételekkel fizetheti ezt a kft. számlájáról? Keletkezik-e adófizetési kötelezettsége Magyarországon? Ha igen, hány százalék? Milyen árfolyamon kell átváltani? Hogyan kell a '08-as bevallásban feltüntetni? Segítségét előre is köszönöm.

Munkáltató által fizetett egészségbiztosítás adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkáltató a munkavállalói, illetve azok családtagjai részére egészségbiztosítási szerződést kötött. Biztosítottak a a munkavállalók, illetve családtagjaik. A havonta fizetett összeg nem haladja meg a minimálbér 30 százalékát. A kérdésem arra irányulna, hogy a családtagok részére fizetett egészségbiztosítási díjakra az szja-törvény 1. számú melléklet 6.3 pontja szerinti adómentesség ugyanúgy fennáll? A társaságiadó-törvény szerint ezen összegek egyértelműen a nem a vállalkozás érdekében felmerült költségek. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel.

Nyugdíjjárulék Kérdés

2016. szeptembertől osztrák ügyvezetője van a cégünknek. Ausztriában fizeti az egészségbiztosítást és ragaszkodik is hozzá, ezért itt nem kap TAJ számot és nem vonunk tőle egészségbiztosítást. Mint ügyvezetőnek megbízási szerződése van. Szívesen fizetne a nyugdíjalapba és le is vonnánk tőle, de a jelenlegi bevalláson ezt nem tudjuk megtenni. Úgy gondoljuk, hogy szochót sem kell fizetni, hanem ehót.Tudnának segíteni abban, hogy helyesen járjunk el? Köszönettel:Welchnerné

Egészségbiztositás Kérdés

Angliában tanuló fiatalnak van Angliában biztosítási jogviszonya. Magyarországon szeretne háziorvosi ellátásban részesülni (nem csak sürgősségi ellátásában). Ehhez elegendő, ha fizeti a 7050 forintot? Hol és hogyan lehet ezt intézni? Köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön kamata munkaviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Külföldi munkavégzés esetén szochokedvezmények alapja

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ügyvezető, aki a cégcsoport másik tagjánál áll munkaviszonyban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink