451 találat a(z) csed cimkére

Ügyvezető cseden, gyeden? Cikk

Jogosult marad-e a csedre, gyedre a cég megbízási jogviszonyban lévő, munkaviszonnyal is rendelkező ügyvezetője, ha díjazást nem vesz fel és személyesen nem működik közre a cégben? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő válaszolt.

Csed, gyed és ügyvezetőség Kérdés

Kedves Adózóna! Megbízási jogviszonyban lévő ügyvezető hölgy kft.-ben többségi tulajdonos, van emellett 36 órát meghaladó munkaviszonya. Jogosult marad-e a csedre, gyedre, ha az ügyvezetőségről nem mond le, díjazást nem vesz fel, a munkavállalói dolgoznak, ő személyesen nem működik közre? Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Növelné a családi adókedvezményt, a csedet, a gyedet, az anyasági támogatást az MNB Cikk

A családi adókedvezmény béremelést követő növelését, a negatív adó engedélyezését, a négy-vagy többgyermekesek adómentességének kiterjesztését a családtagokra vagy akár a háromgyermekes édesanyákra, a 30 éves koruk előtt gyermeket szülő nők családi adókedvezményének emelését javasolja egyebek mellett a ma közzétett versenyképességi programjának családtámogatási fejezetében a Magyar Nemzeti Bank. Növelnék emellett az egyszeri anyasági támogatást, a csed és a gyed felső határát.

Kata, csed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó csedre ment. Amennyiben van alkalmazottja, a csed ellátása mellett az egyéni vállalkozása működhet? Amennyiben nem lépi túl a kedvezményes katás adózási határt, megfizeti az 50 ezer forint kata-átalányt, akkor a csed ellátása is megmaradhat? Válaszukat előre is köszönöm! Üdv.: Simonné

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellett katás egyéni vállalkozó csedre, majd gyedre megy, ezt a 19T101E nyomtatványon be is jelenti, így a 25 ezer forint/hó katát nem kell fizetnie. A vállalkozó nem végez személyesen munkát ez idő alatt a vállalkozásban, de foglalkoztat munkaviszony keretében alkalmazottat, aki "helyette ellátja a feladatokat", és így termelő tevékenységet végez. Kérdésem, hogy ilyen esetben nem kell fizetnie a havi 25 ezer forint katát, illetve működhet tovább alkalmazottal a vállalkozás? Válaszát előre is köszönöm!

Kisadózó – csed Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésben. Egy kisadózó egyéni vállalkozó könyveléssel foglalkozik, hónapokon belül szülni fog. Jelenleg nincs táppénzen. Az lenne a kérdésem, hogy ha elmenne táppénzre, illetve cseden lesz, abban az esetben hogyan folytathatja tovább a vállalkozását, hogy számlaképes maradjon? Megoldás lenne, ha megbízási jogviszonyban bejelentene valakit? Vagy nem igényli a csedet, és fizeti havonta a katát? A gyedet viszont a férj szeretné majd igénybe venni. Köszönöm megtisztelő válaszát!

Csed, gyed utáni szabadság kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk 2012.06.01. és 2019.03.03. időszakban három gyermeket szült és három alkalommal volt cseden, illetve gyeden. Azt tudjuk, hogy jár neki szabadság a csed (régen tgyás) idejére, a gyed első 6 hónapjára. Az lenne a kérdésem, hogy a szabadság mindhárom alkalommal jár neki a csed, illetve a gyed idejére? Köszönettel: Tamásné Oláh Márta

Családi gazdaság tagja – csed, gyed Kérdés

Családi gazdaság tagja csed ideje alatt lehet-e tagja jogszerűen családi gazdaságnak? Végezhet-e keresőtevékenységet? Illetve később a gyed ideje alatt szintén lehet-e jogszerűen a családi gazdaság tagja? Szintén kérdés, hogy végezhet-e keresőtevékenységet? Válaszukat köszönöm. Üdvözlettel: Pné

Foglalkoztatói igazolás csedhez, gyedhez Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nk egyik alkalmazottja, nálunk mellékfoglalkozásban, napi 4 órás munkaidőben dolgozik (dolgozott). Van (volt) főállása is, jelenleg gyesen van, ami 2019. 03.10-ig tart. De még február hónapban újra szülni fog. Kérdésem: ebben az esetben nekünk kell-e foglalkoztatói igazolást kiállítanunk a csed és a gyed igényléséhez, vagy elég, ha ezt csak a főállású munkahelyének munkáltatója teszi meg? Ha nekünk is kell, akkor mi lesz az irányadó időszak, és ez esetben mi lesz az igazolandó jövedelem? Esetleg a jelenleg érvényes minimálbér (bérminimum) arányos része? Köszönettel.

Tevékenység folytatása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Társaságunk végzettséget igénylő tevékenységet folytat úgy, hogy az egyik alkalmazott (aki egyben az ügyvezető felesége) által van rá engedélyünk (például: könyvelés). A hölgy jelenleg gyermeket vár. Kérdés, hogy amíg ő szülési szabadságon lesz, addig ezt a tevékenységet folytathatjuk? Vagy addig szüneteltetnünk kell? Másik kérdés, hogy amíg szülési szabadságon lesz, csedet ne veszítse el elláthatja cégünk könyvelését, vagy azt sem?

Családtámogatás 2019 Kérdés

Kérdésem a csed, illetve a gyed folyósítási feltételeinek pontosítására irányul, konkrétan arra, hogy a szülés időpontjában munkaviszonyban kell-e állnia a kismamának, hogy ezen támogatási formákat folyósítani lehessen részére. A biztosítási jogviszonynak megfelelne, hogy 2 éven belül rendelkezni fog 365 napi biztosítotti idővel, csak félő, hogy a munkahely meg fogja szüntetni a munkaviszonyát a szülés időpontjáig. Ezzel kapcsolatban várom szíves válaszukat.

Jogosultsági kérdés – mérlegképes könyvelő, adótanácsadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésekben. Regisztrált mérlegképes könyvelőként egyedül látom el egy cég könyvelését, így a beszámolóért is én vagyok a felelős. A kérdésem az lenne, hogy ha tartósan passzív állományban vagyok (például csed ideje alatt), és éppen mérlegkészítési időszak van, megadhatja-e a cég a nevemet a beszámolóban, mint regisztrált könyvelőét? Vagy van erre kizáró szabály? A másik kérdésem is ehhez köthető, ugyanis az adótanácsadó vizsgát követően 5 év után lehet kérvényezni az adószakértői minősítést. Érdeklődni szeretnék, hogy a fenti passzív állomány beleszámít-e az 5 évbe? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Táppénz, csed, gyed (passzív jogon) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 2018. 05. 01-től dolgozik nálunk. Munkaviszonya 2019. 01. 31-én megszűnik. Előtte 2018. 01. 01-től gyesen volt (jelenleg is), 2016. 06. 14 - 2017. 12. 24-ig passzív gyeden, 2016. 06. 09 - 2016. 06. 13-ig munkanélküli ellátásban, 2015. 12. 25 - 2016. 06. 08-ig passzív cseden, 2015. 11. 30 - 2015. 12. 24-ig munkanélküli ellátásban részesült. Kérdéseim: 2018. 12. 10-től táppénzt igényelt, hány százalékos táppénzre jogosult? Várhatóan 02.10-től szülni fog. Csedet a szülést megelőző 28 nappal igényelne. Jogosult-e rá? Gyedre jogosult lesz-e? Válaszát előre is köszönöm!

Csed megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ha egy munkavállalónk a 2018-as teljes évben két munkahelyről összesen havi átlag bruttó 84 ezer Ft jövedelemmel rendelkezett, 2019-ben pedig szintén két helyről összesen havi bruttó 235 ezer forinttal, akkor 2020. 03. hónapjában várható szülés esetén kb. mekkora összegű csedre számíthat? Köszönettel: Szentesi Péter, Virtus Kft.

Ügyvezetés és csed 2. Kérdés

Tisztelt Széles Imre! Köszönöm a válaszát. Ami a katát illeti, egyetértek a válaszában megfogalmazottakkal, de én arra gondoltam, hogy társas vállalkozóként áll fenn a biztosítási jogviszonya az ügyvezető tagsága miatt, ez lesz a csed akadálya. Üdv: Pap Attila

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close