161 találat a(z) biztosítási jogviszony cimkére

Nők 40: nyugdíj visszamenőleges megállapítása Cikk

Olvasónk 2020 szeptemberében éri el a nők 40 kedvezményes nyugdíjazásához szükséges szolgálati időt, utódjának betanítása azonban fél évet vesz igénybe. Kérheti majd visszamenőleg a nyugdíj megállapítását? Milyen feltétele van annak, hogy 2021-ben a 13. havi nyugdíjat megkaphassa? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Külföldi magánszemély járulékfizetése Kérdés

Biztosítási jogviszony járulék nem fizetés esetén II. Kérdés

Adószámos magánszemély Kérdés

Biztosítási jogviszony járulék-nemfizetés esetén Kérdés

Megbízási díj Kérdés

Megbízási díj Kérdés

Megszűnő tanulói jogviszony hatása az egyéni vállalkozásra Kérdés

Szakmai gyakorlat, egyetemista Kérdés

Önkéntes munka Kérdés

Biztosítási jogviszony Kérdés

Egyéni vállalkozó 2020 januárjában heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkezett, másodállású egyéni vállalkozóként folytatta a vállalkozást. 2020 februárjában újból főállású egyéni vállalkozó lett. 2020 áprilisában egy kft.-t alapított. 2020 áprilisától lehet főállású társas válallkozó? Válaszukat előre is köszönöm.

Katafizetési mentesség – biztosítotti jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Koronavírus-járvány kapcsán kedvezményezetti körbe tartozó katás főállású vállalkozó a katafizetési mentesség időszak alatt biztosított-e? Köszönettel: GG

Nem tag ügyvezető biztosítási jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben, kérem a segítségét. Egy kft.-nek, amely két saját jogú nyugdíjas taggal rendelkezik, az ügyvezetője évekig a többségi tulajdonnal rendelkező tag volt. Néhány hónappal ezelőtt társaságiszerződés-módosítást hajtottak végre, mely során az ügyvezető lemondott a tisztségéről, és kinevezték ügyvezetőnek a többségi tulajdonos, tagsággal nem rendelkező lányát, aki az ügyvezetést napi 8 órás munkaviszonyban látja el. Sajnos a jelenleg kialakult helyzetben minimálisra csökkent a kft. bevétele, és szeretnék az ügyvezető napi munkaidejét és a munkabérét is csökkenteni. Mivel ő a vezető tisztségviselő, lehetséges-e, hogy a minimálbérnél alacsonyabb összeg után fizessék meg a járulékokat? A két tag munkaviszonyban dolgozott a kft. üzletében, sajnos őket is ki kellett jelentenünk. Velük kapcsolatban ugye nem merül fel az egészségügyiszolgáltatásijárulék-fizetési kötelezettség? Válaszukat előre is köszönöm!

Szüneteltető katás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó szünetelteti a vállalkozását. Jogosult-e álláskeresési járadékra, mint ahogy máshol biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező egyéb egyéni vállalkozó is jogosult? Válaszát köszönöm! Németné T. Krisztina

Külföldi munkavállalás: nehéz betartani a bonyolult adózási és tb-szabályokat Cikk

Nagyon könnyű eltévedni a külföldi munkavégzés személyi jövedelemadójának és járulékainak fizetésére vonatkozó komplex szabályozás útvesztőiben és gyakorlati problémáiban, ami bírságokhoz vezethet, vagy az érintettek elveszíthetik az ellátásokra való jogosultságot – hívta fel a figyelmet dr. Rácz Nóra, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Sztv.-mutatók

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close