53 találat a(z) bankkártya cimkére

Szállító kiegyenlítése bankkártyával Kérdés

PIN-kód használata bankkártyás fizetéseknél – itt van a jegybanki álláspont Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a magyarországi pénzügyi infrastruktúrák megfelelően kezelték a koronavírus-járvány pénz- és értékpapírforgalmi hatásait, és a jelentősen megnövekvő elektronikus fizetési tranzakciókat; a jegybank az érintőkártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó, március 20-ától ötezer forintról 15 ezer forintra emelt értékhatár megtartását javasolja hosszú távon is – mondta Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

SZÉP-kártya és bankkártya elfogadása Kérdés

Mi várható pénzügyi területen 2020-ban? Cikk

Rohamtempóban fejlődik a bankszektor, hatalmas változások jönnek a lakossági szegmensben 2020-ban. A Bank360.hu összegyűjtötte az idei évre szóló várakozásait és azokat az újdonságokat, amelyek nagy hatással lehetnek a lakossági pénzügyek világára.

Egyre több fiatal takarékoskodik Cikk

Tíz év alatt több mint felével nőtt a takarékoskodó fiatalok aránya: a K&H csoport pályakezdők, 19-29 évesek körében végzett felmérése szerint 2012-2019-ben a megtakarításuk átlagos összege 204 ezer forintról 517 ezer forintra emelkedett, a megtakarítással rendelkezők aránya pedig 34 százalékról 57 százalékra nőtt.

Ezzel a bankkártyával már nem lehet adót fizetni Cikk

2019. október 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál American Express típusú bankkártyával nem lehet fizetni – közölte hponlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Bankkártyával fizet? Erre figyeljen hamarosan! Cikk

Nagyot változik egy hónap múlva a bankkártyahasználat: biztonságosabbá válnak a tranzakciók a PSD2 irányelvnek köszönhetően. Az is lehet persze, hogy elhalasztják az egészet – írja a napi.hu.

Bankkártyás díjcsökkentést javasol a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal több javaslatot is megfogalmazott a bankkártya-elfogadás ösztönzése érdekében. Egyebek mellett a kiskereskedőket hátrányosan érintő tranzakciós díjak minimalizálását, illetve megszüntetését javasolja, a bankoknak pedig azt, hogy a jelenleginél gyorsabban írják jóvá a bankkártyás tranzakciók ellenértékét a kereskedőknek. A GVH szerint a kormány kedvezőbb adózással is támogathatná a bankkártya-használat növelését – írja a napi.hu.

Androidos mobiltelefonnal is fizethetnek az Erste ügyfelei Cikk

Május 7-étől az Erste ügyfelei bármely, érintéses fizetésre alkalmas POS terminállal felszerelt üzletben tudják használni androidos mobiltelefonjukat Mastercard és Maestro bankkártyaként. Majd – Magyarországon először – júniustól már Visa kártyájukat is integrálhatják a készülékükbe.

Egyre több a bankkártyás csalás Cikk

Több mint 37 százalékkal növekedett a tavalyi harmadik negyedévben a bankkártyás visszaélésekkel okozott kár – írja a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva.

E-matrica, e-útdíj: új azonosítási rendszer április 1-jétől Cikk

Kétszintű ügyfélazonosítást alkalmaz a bankkártyával végzett e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlásoknál a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) hétfőtől weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve hu-go.hu).

A NAV soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat! Cikk

Naponta több bejelentés is érkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetéhez (NBSZ NKI), miszerint a közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat. A csalók repertoárja egyre szélesebb, már nemcsak e-mailben, hanem sms-ben, sőt, élő telefonhívással is próbálkoznak – figyelmeztet a NAV.

Pénztárgépszalag könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy húsboltban eladáskor fizetnek készpénzzel, utalvánnyal és bankkártyával. Hogyan kontírozom a bankkártyást és az utalványt? A pénztárgépszalagon leolvasható, hogy mennyi a bankkártyás fizetés és az utalvánnyal való fizetés.

Bankkártyás árbevétel vendéglátásban Kérdés

Kisvendéglőben a helyben fogyasztás esetében a vendég (általában cég, magánszemély is) bankkártyával fizet. Pénztárgépen kívül van bankkártyaleolvasó és külön modul alapján számlázó program. A vendég számlát kér a fogyasztásról. Ez rögzítésre kerül a kártyaleolvasóban. Az online pénztárgépbe viszont nem, nyugta nem kerül kibocsátásra, mert a vendég számlát kér. 1./ A leírt eljárás megfelel a törvényi előírásoknak? Nem okozhat problémát, hogy az online pénztárgépbe nem kerül rögzítésre a bankkártyás bevétel ? 2./ A vendéglátó egyéni vállalkozó, egyszeres könyvvitelt vezet. A leírt bankkártyás árbevételt milyen módon és milyen időpontban köteles a naplófőkönyvben szjaalapot képező árbevételként és fizetendő áfaként könyvelni ? 3./ Az éttermi szolgáltatás számla szerinti értéke 19 000 Ft, a vendég (aki a számlát is kéri) bankkártyával 20 000 Ft-ot fizet. A vendéglőben nincs szervízdíj, a borravalót a pincérek kapják "ajándékba" a vendégektől. Hogyan kell ebben az esetben az 1000 Ft borravalót könyvelni ? 4./ A vendéglátóipari szolgáltatásról kiállított számlán hogyan kell szerepeltetni az 5 százalékos áfakulcsba tartozó ételt, alkoholt nem tartalmazó saját készítésű italt, süteményt, desszertet, kávét, illetve a 27 százalékos italokat? A számlában soronként tételesen kell felsorolni, vagy mint éttermi szolgáltatás, összesíteni gyűjtősorokban? Például: ételforgalom 5% 4 fő 12 000 Ft, saját készítésű ital 5%, 4 fő 4000 Ft, egyéb ital 27% 3 fő 3000 Ft, összesen 19 000 Ft? A szíves válaszadását köszönöm.

Karbantartás lesz az OTP Banknál Cikk

Karbantartás lesz az OTP Bank kártyarendszerével, ami az internetes fizetési szolgáltatást is érinti – olvasható a NAV honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház egyszeres

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close