68 találat a(z) bankkártya cimkére

Rekordot döntöttek a kártyás vásárlások Cikk

Tavaly a harmadik negyedévben negyvenmillióval több kártyás tranzakciót bonyolítottak le Magyarországon, mint a megelőző negyedévben – ismerteti mai számában a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

Legyen körültekintő! Ne dőljön be a Posta nevében küldött adathalász üzeneteknek! Cikk

Ismét adathalász leveleket és SMS-eket küldenek a Magyar Posta nevében. Vigyázat: bankkártyája adatai és a bankszámláján lévő pénz kerül veszélybe, ha a káros e-mail hivatkozására kattint vagy adatokat ad meg! – figyelmeztet a Magyar Posta a honlapján

Januártól ismét fizethetnek osztalékot a bankok Cikk

Javaslatokat készít elő az MNB a készpénzhasználat visszaszorítása, az azonnali és a QR-kódos fizetés további térnyerése érdekében. Az infláció letörése van elsődlegesen a jegybank "célkeresztjében", de mivel a pénzügyi rendszer stabil, ezért a bankok januártól ismét fizethetnek osztalékot – mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a napi.hu-n pénteken megjelent interjúban.

Új okosórás fizetési lehetőség a K&H-nál Cikk

Szeptember végétől a Garmin Pay okosórás fizetési megoldást is elérhetővé teszi – első hazai pénzintézetként – a K&H. A Garmin okosórákba a legismertebb – Mastercard, Maestro – kártyákat lehet digitalizálni, ezt követően a telefonra telepített Garmin Connecttel használhatók NFC-s fizetésre, azonban fizetéshez elegendő az óra, a telefonnak nem kell a felhasználónál lennie.

Amerikai bankkártya-adatokkal többmilliós kárt okozott a csaló Cikk

Elfogtak egy ukrán állampolgárságú férfit Budapesten, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektronikai eszközöket, így többmilliós kárt okozott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Újítás az OTP Banktól Cikk

Nagymértékben, 85,5 százalékban újrahasznosított műanyagból készült környezetbarát bankkártyát tett elérhetővé az OTP Bank ügyfelei számára, teszt jelleggel – közölte a pénzintézet.

Kézi nyugta pénzügyi rendezése bankkártyával Kérdés

Bankkártyás készpénzfelvétel könyvelési időpontja Kérdés

Ne dőljön be a csalóknak, ne telepítsen telefonhívásra alkalmazást a mobiljára! Cikk

Az elmúlt napokban az OTP Bank ügyfélszolgálatára számos bejelentés érkezett, miszerint ismeretlenek telefonon új módszerrel próbálják megszerezni az ügyfelek megtakarításait, az ügyben OTP Bank feljelentést tett – közölte a pénzintézet szerdán az MTI-vel.

Bankkártyás fizetés a NAV-nál. Amit lehet, és amit nem Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a legtöbb esetben bankkártyával1 is lehet fizetni. A fizetéshez a NAV ügyfélszolgálatain POS-terminálok, vagyis bankkártya-leolvasók állnak rendelkezésre, és a NAV internetes felületein pedig lehetőség van internetes bankkártyás fizetésre, úgynevezett VPOS, virtuális POS-terminál használatára, emlékeztet információs füzetében a NAV.

Bankkártya-elfogadás: kétszázezerhez közelít a terminálok száma Cikk

Már kétszázezerhez közelít a bankkártya-elfogadó (POS-) készülékek száma, az idei évtől további ugrást mutathatnak majd az adatok, mivel januártól a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a külföldi szolgáltatóknak is rendszeres adatszolgáltatást rendelt el – írja mai számában a Világgazdaság a jegybank közlésére hivatkozva.

Euro-ban, bankkártyával fizető magánszemélynek kell-e számlát kiállítani? Kérdés

Kötelező bankkártya-elfogadás Kérdés

Bankkártyaterminál Kérdés

Elektronikus fizetés: van más lehetőség is, mint a bankkártyaterminál Cikk

Több megoldás közül is választhatnak az online kasszát használó kereskedők, hogy megfeleljenek a törvényi előírásoknak, miszerint a következő évtől biztosítaniuk kell az elektronikus fizetés lehetőségét – reagált a Pénzügyminisztérium közleményében Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége felvetésére, amellyel a január elsejei határidő módosítását kezdeményezik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs