12 találat a(z) büntetőeljárás cimkére

Hálapénz elfogadása miatt büntetőeljárás két orvos ellen Cikk

Két orvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében – közölte a vármegyei rendőr-kapitányság a police.hu oldalon szerdán.

Már 32 gyanúsítottja van a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek Cikk

A KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyben most a győri rendőrök fogtak el négy személyt: két orvost, egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Közülük egy főt a bíróság letartóztatott, a többiek szabadlábon védekeznek. Az országban több mint hetven nyomozó dolgozik ezen az ügycsoporton – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Hálapénz elfogadása miatt fogták el a nagykanizsai kórház egyik főorvosát Cikk

Vesztegetés elfogadása miatt indult büntetőeljárás a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa ellen – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) pénteken a police.hu oldalon, tájékoztatott az MTI.

Halvédelmi hatósági és büntetőeljárás: alaptörvény-ellenességet idézett elő az Országgyűlés az Ab szerint Cikk

Az Alkotmánybíróság 18/2022. AB határozatában megállapította, hogy az Országgyűlés mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet idézett elő azáltal, hogy nem az Alaptörvény elveinek összehangolt értelmezéséből fakadó követelményeknek megfelelően szabályozta a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény szerinti halvédelmi hatósági eljárást és a büntető törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (Btk.) 246. §-ában foglalt orvhalászat miatt folytatható büntetőeljárást. Ezért az Alkotmánybíróság felhívta az Országgyűlést, hogy jogalkotói feladatának 2022. szeptember hó 30. napjáig tegyen eleget – olvasható az alkotmanybirosag.hu-n.

Áramlopással biztosították a marihuána-ültetvényhez a villamos energiát Cikk

A drogtermesztő és egyben dílerként is „dolgozó” párost a KR NNI miskolci nyomozói egy hete fogták el, s azóta már letartóztatásuk mellett folyik velük szemben a büntetőeljárás – írja a police.hu.

Az Oltalom Karitatív Egyesületnél házkutatást végzett a NAV Cikk

A NAV Központi Nyomozó Főosztály 2020. január 20. napján nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy, az adóigazgatási szakterülettől érkező bűnügyi tájékoztatás alapján – közölte az adóhatóság az MTI-vel hétfőn.

Büntetőeljárás indult ellene, ezért felmondtak a dolgozónak Cikk

A munkajogi szabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a munkáltató pusztán a büntetőeljárás megindításának ténye alapján azonnali hatállyal számolja fel a jogviszonyt, mely munkajogi jogkövetkezmény az Alkotmánybíróság több határozata szerint nem sérti az ártatlanság vélelmét. Ha ilyen jogszabályi felhatalmazás nincs, a vádiratba foglalt bizonyítékok ügyészi értékelésén alapuló tényállásszerű leírás alkalmas lehet a fegyelmi eljárás lefolytatására és a munkajogi következmények alkalmazására – mondta ki a Kúria.

Mindenki gyanús lehet az új büntetőeljárási törvény szerint Cikk

Július 1-jétől eljárást lehet indítani titokban bárkivel szemben, aki bűncselekmény gyanúsítottjaként szóba jöhet. Ehhez elég lehet egy első körben megalapozatlannak minősített feljelentés, illetve a hatóságok birtokába jutott, jogsértésre utaló bizonytalan információ is – írja blogján Magyar György ügyvéd.

Gyorsulhatnak a bírósági eljárások jövőre Cikk

Várhatóan gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek az eljárások a jövő év elején, illetve közepén életbe lépő új polgári és büntetőeljárási törvény nyomán – közölték a Fővárosi Ítélőtábla elnökhelyettese és a büntető kollégium vezetője mai közös sajtótájékoztatójukon.

Nadályokat fogtak a pénzügyőrök, a büntetőeljárás elkezdődött Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 7000 példány lópiócát találtak egy szerb rendszámú gépjárműben Röszkén. Az állatokat lefoglalták, a járművet vezető szerb férfi ellen büntetőeljárást indítottak.

Vagyonosodási vizsgálathoz büntetőeljárás is jár Cikk

A vagyonosodási vizsgálattal úgy jártunk, mint a Jereváni Rádióval (nem osztogatnak, hanem fosztogatnak): nem enyhül, hanem szigorodik. Annak pedig fele sem tréfa, hogy „jár” hozzá a büntetőeljárás is.

Kihallgatás ügyvéd nélkül: mikor muszáj beszélni? Cikk

Az Országgyűlés 2011 július 11-ei ülésén elfogadott törvénymódosítás megváltoztatta a büntető-eljárásjog eddigi rendszerét és beiktatta az úgynevezett kiemelt ügyekkel kapcsolatos eljárásokat. Mi változott a gyakorlatban?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink