783 találat a(z) bírság cimkére

Két televíziót és egy rádiót bírságolt meg a médiatanács Cikk

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára, amiért a Tényekben egy sportmárkával kapcsolatban említett információkkal burkolt reklámot vetített, valamint a Szentes TV és a Karc FM 88,3 szolgáltatóira, amiért eltértek szerződéses vállalásaiktól.

Ügyfelei érdekei megsértése miatt bírságot kell fizetnie a QUANTIS Consulting biztosításközvetítőnek Cikk

Az MNB újabb jelentős, 50 millió forint bírsággal sújtotta a QUANTIS Consulting Zrt.-t a feltárt jogsértések miatt, különösen az összeférhetetlenségi és ösztönzőkre vonatkozó szabályok megsértése alapján. A többes ügynök biztosításközvetítő jutalékrendszerével előnyben részesítette a tulajdonosi körben átfedéseket mutató NOVIS Biztosító termékeit, valamint belső szabályzatai sem tárták fel és kezelték megfelelően az érdekkonfliktust. A QUANTIS Consulting Zrt gyakorlata súlyosan sértette az ügyfelek érdekeit.

Dízelbotrány: több százmillió eurós bírság a Daimlernek Cikk

Több százmillió eurós bírság megfizetésére kötelezte a németországi Stuttgart ügyészsége ma a Daimler járműgyártó társaságot a versenytárs Volkswagen (VW) csoport dízelbotrányához hasonló szabálytalanság miatt.

Gigabírság az Uniqa biztosítónak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 108 millió forintra bírságolta az Uniqa Biztosító Zrt.-t a nem megfelelő állománykezelés, a gyenge belső kontrollrendszer és egyéb hiányosságok miatt – közölte a jegybank, hozzátéve, hogy a hiányosságok alapvetően nem érintik a biztosító jövőbeni megbízható működését.

Újabb bírság a Hársfa Gold Kft.-re jogosulatlan széfszolgáltatás miatt Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedély nélküli széfszolgáltatás miatt újabb, 15 millió forintos bírságot szabott ki a fővárosi Hársfa Gold Szolgáltató Kft.-re, és ismételten eltiltotta a tevékenység végzésétől – közölte pénteken a MNB honlapján.

Milliós bírság Rubint Réka cégének és a The Body Shop termékek forgalmazójának Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot rótt ki Rubint Réka cégére, az Alakreform Kft.-re és 2 millió forintot a The Body Shop termékeket forgalmazó Avanzo-Trade Kft.-re, mivel azok nem teljesítették maradéktalanul online médiamegjelenéseikkel kapcsolatban korábban vállalt kötelezettségeiket – közölte a hivatal.

Összesen 29,2 millió forint bírság a K&H bankcsoport három intézményének Cikk

Az MNB összességében 29,2 millió forint bírságot szabott ki a K&H bankcsoport három intézményével szemben számos, alapvetően a folyamatok nem megfelelő szabályozottságára visszavezethető, ámde kis súlyú jogsértés miatt. A feltárt hiányosságok nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését – írja az mnb.hu.

Bírságolható, ha nincs regisztrációs szám az étel- és italautomatákon Cikk

Az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor a NAV ellenőrei többször tapasztalták, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken, olvasható az adóhatóság honlapján.

Befektetési szolgáltatót bírságolt meg az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 29,5 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra a belső működés szabályozottságának hiányosságai, az informatikai területen feltárt problémák, valamint a pénzmosással és terrorizmusfinanszírozással szembeni gyenge védelmi rendszer miatt – közölte a jegybank.

Banánpálinkát is találtak a sufniban az adóellenőrök Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal baranyai munkatársai egy családi ház melléképületében működő pálinkafőzőket találtak, amelyekben éppen párlat készült. A berendezések űrtartalma jelentősen meghaladta a magánfőzéshez engedélyezett mennyiséget.

Bírságot kell fizetnie a Google-nak Cikk

Egy peren kívüli egyezség keretében 170 millió dollár (50 milliárd forint) pénzbírságot kell fizetnie a Google-nak, mert a tulajdonában lévő YouTube videómegosztó portál állítólag gyerekek személyes adatait gyűjtötte reklám célokra szüleik belegyezése nélkül – közölte szerdán az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC).

Megbuherálták a menetírót a kamionosok, ennyi pénzük bánja Cikk

Öt román teherautó vezetőjére fejenként 800 ezer, összesen négymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki egyetlen nap alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Ártándnál.

Ötezernél több munkáltatónál találtak szabálytalanságot a munkavédelmisek Cikk

Az első fél évben munkavédelmi szabálytalanságok miatt a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztálya 224 esetben, összesen 100,59 millió forint munkavédelmi bírságot szabott ki..

Bírság fenyegeti azokat, akik a NAV általi blokkolás ellenére üzemeltetik az élelmiszer-automatákat Cikk

Blokkolja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak az élelmiszer-automatáknak az automata felügyeleti egységét (AFE), amelyek felügyeleti szolgáltatását a Magyar Posta Zrt. megszünteti.

Bérbeadott autók utáni bírság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy autókereskedő cég személygépkocsik bérbe adásával is foglalkozik. A bérleti szerződés alapján a bérbe vevőt terhelő, de a bérbe adó nevére érkezett bírságokat a cég minden esetben átszámlázza a bérbe vevő vállalkozásnak vagy magánszemélynek. Kérdésünk: a bérbe adó cégnél a nevére szóló (de minden esetben szerződés alapján továbbszámlázott) hatósági bírságot lehet-e átmenő tételként 36-os számlacsoportba könyvelni, vagy kötelező egyéb ráfordításként kezelni? (A bevételi oldala ennek megfelelően K36 vagy egyéb bevétel.) Ha egyéb ráfordításként számoljuk el, adóalapot növel a Tao. előírásai szerint, noha megtéríti a bérbevevő a bírságokat. Van-e különbség a számviteli elszámolásban, az adóalap megállapításában, ha cégautó után kivetett bírságot téríttet meg a vállalkozás a saját dolgozójával, vagy a bérbe adott autó után megfizetett bírságot hárítja át a bérbe vevőre? Válaszát tisztelettel megköszönöm: B. Ilona

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Befektetési óra, ékszer könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Elfekvő készlet

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs