363 találat a(z) bér cimkére

Bér vagy jövedelem II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábbi kérdés: Köszönöm a válaszát, teljesen érthető. Egy kérdés merült még fel, hogy erről adóigazolást kell kiállítanunk a volt munkavállalónak? Abban az esetben is, ha értékpapírt kap? Köszönöm!

Felrúgta a bérmegállapodást, sztrájk lesz Cikk

Leállnak a buszok és a villamosok, sztrájkolni fognak a közlekedési dolgozók Miskolcon, miután a városi fenntartó nem teljesítette korábbi béremelési ígéretét – írta keddi számában a Népszabadság.

Bér vagy egyéb jövedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen jövedelemnek minősül, ha egy munkáltató jogtalanul felmond a munkavállalónak, és a munkavállaló pert indít a munkáltató ellen, de a per megkezdése előtt peren kívül megegyeznek abban, hogy a munkavállalót nem veszik vissza, azonban 1 millió forintot kifizet az okozott kellemetlenségért. A kifizetett összeg milyen jövedelemnek minősül, illetve ez után kinek milyen adót és járulékot kell fizetni? Bér vagy egyéb jövedelem? Ha esetleg a munkáltató nem rendelkezik ennyi készpénzzel, és tárgyi formában vagy esetleg befektetési jegy formájában tesz eleget a kötelezettségének, akkor változtat-e ez valamit az adózáson? Köszönöm!

Nem csak a munkabér nő tovább – most jó lenni katonának Cikk

Január 1-jétől újabb 5 százalékkal nő a honvédségnél dolgozók bére, és emelkednek a béren kívüli juttatások is – jelentette be a honvédelmi miniszter a honvéd érdekvédelmi szervezetekkel kötött együttműködési megállapodás aláírása előtt hétfőn Budapesten.

Itt dolgozzon, ha sokat akar keresni Cikk

Közel négyszeres a különbség a legjobban és a legrosszabbul fizető ágazatok között a bérezési statisztikában – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből. A legjövedelmezőbb állások az energiaszolgáltatásban, az infokommunikációban, a pénzügyi szektorban és a tanácsadásban vannak. A lista végén a vendéglátás áll.

Cégek, vállalkozók figyelem: jönnek az ellenőrzések! Cikk

Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkabérre, a munkaerő-kölcsönzésre és a szabadságra vonatkozó szabályok betartását – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016-os ellenőrzési tervéből.

Költségek átterhelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy üzletkötő (német), aki más testvérvállalatunknál (Hollandia) van alkalmazásban DE mind az utazási költségeit, mind a bérét átszámlázzák nekünk (megállapodás alapján). Ezt hogyan kell kezelnünk? Milyen adózás (például áfa, tao stb.) alá esik? Esetlegesen milyen adóvonzata van? Hogyan, mi módon tudjuk ezeket az átszámlázott költségeket a könyveinkben szerepeltetni? Várom válaszukat.

Gazdasági növekedés, bérek: fékeződés várható Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog. Az I. negyedévi 3,6 százalékos növekedést a II. negyedévben csak 2,7 százalékos dinamika követte, s a nyári adatok további fékeződésre utalnak. A tavalyi 3,6 százalék után idén a GDP 2,7 százalékos, jövőre 2 százalék körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások idei stagnálása, jövő évi visszaesése következtében. A belső és külső egyensúly viszont kedvezően alakul.

Elképesztő bérkülönbségek Magyarországon Cikk

Továbbra is huszonnyolcszoros az eltérés a legmagasabb és a legalacsonyabb szintű munkakörök összjövedelmeinek átlaga között Magyarországon – derült ki a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég és szakmai partnere, a Simconsult szervezésében lezajlott felmérésből.

Csődegyezség alatt lemondhat-e béréről a dolgozó? Cikk

Egy csődegyezség alatt lévő cégben a munkavállaló lemondhat-e a neki járó fizetéséről, és ha igen, akkor is kell-e utána fizetni a járulékokat? Olvasói kérdésre dr. Verbai Tamás jogász, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Hol, hány évet kell dolgozni egy lakásért? Cikk

A csehek és a lengyelek előbb tudnak új lakást venni, mint a magyarok, ugyanis míg Csehországban átlagosan 7,1 év bruttó átlagjövedelmére van szükség egy új, 70 négyzetméteres lakás vásárlásához, addig Lengyelországban 7,2, Magyarországon pedig 7,8 év – derül ki a Deloitte negyedik alkalommal publikált 17 országra vonatkozó lakáspiaci tanulmányából.

Diákmunka: legalább ennyit kellene fizetni Cikk

Matematikai képlettel határozták meg törvényjavaslatukban fideszes képviselők a diák munkavállalóknak, illetve az iskolaszövetkezetnek fizetendő minimális bér, illetve szolgáltatási díj összegét.

Német telephely bér Kérdés

Egy magyar székhelyű vállalkozás német telephelyén tartós kiküldetésben levő dolgozók német bérét kell-e szerepeltetni a 1508-M lap 461 sorában és a 1508A fedőlapon kell-e jelölni a német telephely adószámát? Az szja-t a német telephely Németországban vallja be és fizeti meg. Magyarországon a minimálbér után járulékokat fizetünk, amit a 1508 m bevallás megfelelő sorában bevallunk. Köszönöm.

Elégedetlenek a bérükkel a windsori kastély alkalmazottai Cikk

Munkajogi akcióra készülnek a brit uralkodó első számú rezidenciájának alkalmazottai, akik elégedetlenek bérezésükkel és munkakörülményeikkel.

Szakadék a nők és a férfiak bére között Cikk

A férfi keresetéhez képest akár 60 ezer forinttal is kevesebbet vihet haza egy női munkavállaló havonta. És bár egy friss felmérésből kiderül: a nők egyre inkább úgy érzik, egyre jobbak az előmeneteli lehetőségeik, még mindig elkeserítő a bérszakadék a férfi és női munkavállalók között – írja penzcentrum.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi szolgáltatási járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Bejelentett részesedés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close