482 találat a(z) bér cimkére

Járulékszabályok a munkaviszony megszűnése utáni kifizetéseknél Cikk

Gyakran előfordul, hogy volt munkavállaló számára – tehát a biztosítási jogviszony megszűnését követően – kell a munkáltatónak valamilyen juttatást vagy elmaradt bért kifizetnie. Az ezekhez kapcsolódó közterhek megállapítása és bevallása során könnyen el lehet bizonytalanodni; különösen igaz ez az egyéni járulékokra, amelyekhez ellátás is kötődik.

Szakmai gyakorlat díjazása Kérdés

Az Nftv., valamint a kapcsolódó 230/2012. Korm. rendelet előírása alapján hallgatói munkaszerződéssel egyetemi hallgatók nyári gyakorlatukat töltik társaságunknál, mely gyakorlat a 6 hét egybefüggő időtartamot meghaladja, ezért arra kötelezően díjazás jár. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy ebben az esetben jár-e az első 6 hétre is a díjazás, vagy csak a hatodik hét letelte után kell díjazást fizetni (minimuma hetente a minimálbér 15%-a)?

Nyugdíj- és béremelés lesz Szerbiában Cikk

Jövőre öt százalékkal emelkednek a nyugdíjak, míg a közalkalmazottak bérét 5-10 százalékkal növelik – jelentette be Ana Brnabic szerb kormányfő a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnap reggeli híradójának beszámolója szerint.

10 százalék fölött emeli a béreket az Auchan Cikk

Átlagosan 13,6 százalékkal emeli az áruházi alkalmazotti munkakörben foglalkoztatottak bérét az Auchan november 1-jén, és a cég létszámbővítést is tervez a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével folytatott tárgyalásokat követően.

Közösségen belüli számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Belföldi székhelyű társaság és munkavállalója, valamint többségű tulajdonos külföldi társaság (a továbbiakban: anyavállalat) között, hármas megállapodás jött létre a munkavállaló kirendeléséről. A munkavállaló mint üzletfejlesztési igazgató, Közép- és Kelet-Európa területén végez piackutatásokat, elemzéseket, vállalkozási, beruházási javaslatokat készit. Csakis az anyavállalat felé tartozik beszámolási kötelezettséggel. A munkavállaló munkavégzési helyét (kivéve utazások) jogosult maga is megválasztani akár otthoni munkavégzéssel is (Magyarország). Az anyavállalat havonta, számla ellenében megtéríti a munkavállalóval kapcsolatban felmerűlt költségeket (bér+járulék, személygépkocsi bérlése, telefonköltség). Legyen kedves segíteni a kiállítandó számla áfatartalmával kapcsolatban! (Gondolom, a gépkocsi bérlése és telefonköltség áfás, a bér és a járulék?)

Egy magyar átlagosan nettó 840 euróval keres kevesebbet, mint német kollégája Cikk

A Magyar Szakszervezeti Szövetség azt követeli, minden munkavállaló kapjon tisztességes fizetést és méltányos foglalkoztatási feltételeket bárhol is éljen az Európai Unióban.

Nagy a bérkülönbség az ország nyugati és keleti fele között Cikk

Több tekintetben is csökkent az ország nyugati és keleti fele közötti különbség, a jövedelmek terén azonban továbbra is hatalmas a szakadék – írja szombati lapszámában a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

Kinek a bére nőtt a legjobban? Cikk

A legrosszabbul fizetett és a legnagyobb hiánnyal küzdő területeken volt idén a legmagasabb a bérnövekedés az elmúlt évekhez képest, de a fizetések még mindig messze elmaradnak a húzóágazatoktól – derült ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu online kutatásából.

Diplomásbér-minimumot követel a szakszervezet Cikk

A minimálbér és a szakmunkás bérminimum mellé diplomásbér-minimumot követel a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöksége. Javaslatuk szerint a minimálbérnél 30 százalékkal kellene nagyobb legyen a szakmunkás bérminimum, s ennek további 35 százalékát kellene hozzátenni a diplomásbér-minimumhoz.

Alkalmi fuvarozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nemzetközi fuvarozás során egy-egy fuvarhoz sofőrt alkalmaznánk. Egy fuvar kb. 6-7 napot vesz igénybe a vezetési és a pihenőidők betartása mellett. Kérdésem, hogy milyen szerződéssel tudjuk alkalmazni a dolgozót? Határozott idejű, egyszerűsített foglalkoztatás, megbízásos jogviszony? Bérként a minimálbért, a pótlékokat plusz a külföldi napidíjat kell adni? Segítségét köszönöm.

Bónuszt ajánl a Ryanair a pilótáknak a szabadság átütemezéséért Cikk

Tizenkétezer eurós bónuszt és 10 ezer eurós fizetésemelést ajánlott a Ryanair ír fapados légitársaság azon pilótáinak, akik hajlandóak átütemezni szabadságukat.

Sztrájkbizottság alakult a Dunaferrnél Cikk

Sztrájkbizottságot alakított a Dunaferrnél a Mozdonyvezetők Szakszervezete helyi tagcsoportja. Az érdekképviselet az alacsony bérek, az ennek következtében létrejött munkaerőhiány, és a megmaradt dolgozókra háruló megnövekedett igénybevétel miatt kezdeményezett augusztusban kollektív munkaügyi vitát, de a munkáltató eddig még tárgyalóasztalhoz ülni sem volt hajlandó. Forró ősz következik?

Egyszerűsített foglalkoztatás – bérkifizetés módja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatás keretében szeretnénk alkalmazni munkavállalókat, akik a hónap több napján dolgoznának. Mivel ismertek a munkanapok – kb. 10 nap/hó, így előre be is jelentjük őket. Ezek a napok általában nem egymás után következnek, hanem az adott hónap során egyenletesen elosztva. Szeretném kérdezni, hogy helyes-e az a gyakorlat, ha a bért viszont egyösszegben, hó végén utaljuk át nekik, vagy pedig minden egyes ledolgozott nap után számfejteni kell és ki kell fizetni? Ez utóbbi megoldás ugyanis elég nagy adminisztrációs teherrel járna. Előre is köszönöm a választ

Veszélyben a karácsonyi szezon a kereskedelemben Cikk

Alááshatja a karácsony előtt várható jelentős forgalmat az áruházakban, hogy egyre több láncnál kiderül, a más ágazatokhoz képest alacsony bérek miatt súlyos a létszámhiány – írta a Magyar Idők.

Három volt női alkalmazott pert indított a Google ellen, mert a férfiakénál alacsonyabb bért kaptak Cikk

Három volt női alkalmazott pert indított a Google óriáscég ellen, mert ugyanazért a munkáért a férfiakénál kevesebb bért kaptak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Társasházak beszámolási kötelezettsége

Pölöskei Pálné

adószakértő

Lekötött betét kamata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pótbefizetés II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink