28 találat a(z) anyasági támogatás cimkére

Induló vállalkozó – anyasági támogatások Kérdés

Várandós uniós munkavállaló – ilyen ellátásokra jogosult Magyarországon Cikk

Ma már nem ritka, leginkább multinacionális vállalatoknál, hogy külföldi, elsősorban EU-s országból érkező munkaerőt foglalkoztatnak. Függetlenül attól, hogy a munkavállaló több éven keresztül szándékozik-e Magyarországon maradni vagy sem, könnyen előfordulhat, hogy várandós lesz, és gyermekét hazánkban hozza világra, itteni munkaviszonyából megy el szülési szabadságra, itt él a családjával, és itt igényli az ellátásokat. Cikkünkben azt nézzük meg, hogy egy külföldi, EU-s munkavállalónak milyen juttatásokra nyílik lehetősége ilyen helyzetben.

Anyasági támogatás, családi pótlék, gyes: kerülje el az igénylési buktatókat! Cikk

Gyermek születése után a legtöbb család anyasági támogatásban, családi pótlékban, gyermekgondozást segítő ellátás, vagyis gyesben részesülhet. Ismertetjük, hogyan igényelhetők ezek az ellátások, illetve milyen buktatókra kell figyelni.

Milyen ellátásokra tarthat igényt az apa az anya halála esetén? Cikk

A gyermekszületés öröm, azonban előfordulhat (szerencsére nem gyakran), hogy a szülés során komplikációk merülnek fel és az édesanya elhalálozik. Azt vesszük most végig, hogy egy ilyen szomorú esetben az apa milyen ellátásokra lesz jogosult gyermeke után.

Gyermekek utáni ellátások visszamenőleg: meddig lehet igényelni? Cikk

Számos olyan nehézség merülhet el gyermek születésekor, amely megakadályozza az ellátások időben történő igénylését, illetve igénybevételét. Cikkünkben sorra vesszük, hogy meddig visszamenőleg tudják igényelni a szülők a családtámogatási ellátásokat.

Főállású anyaság melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő. Főállású anyasági ellátás (gyet) mellett lehet-e valaki katás egyéni vállalkozó, részmunkaidősként, heti 2-3 órában? Vagy kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó? Ha igen, milyen járulékterhekkel? Köszönettel.

Ukrán állampolgár magyarországi szülése Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Ukrán állampolgárságú pár Magyarországon dolgozik folyamatosan, s most családalapítási terveik vannak. Hogyan, milyen feltételekkel lehetnek jogosultak a gyermek születése kapcsán folyósítható csedre, gyedre, illetve az anyasági támogatásra, családi pótlékra Magyarországon? Amennyiben a gyermekük itt születik, a gyermek milyen állampolgárságot fog kapni? Előre is köszönöm válaszukat! Annamária

Igénybe vehető szochokedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmazottunk után 2014-ben anyasági ellátást követően cégünk 8 hónapig igénybe vette a szochokedvezményt (2014.05-12. hó). 2015. januárban megszületett a harmadik gyermeke, és újabb 3 évig – 2018. januárig – ismételten anyasági ellátásban részesült. 2018.02.01-től napi 6 órában gyet mellett foglalkoztatjuk. Kérdés: 2018.02.01-től cégünk ismételten igénybe veheti-e a szochokedvezvényt , és ha igen, meddig?

Új támogatások határon túli magyaroknak Cikk

Elkezdődött a határon túl élő családokat segítő Köldökzsinór program. A támogatásokkal a kormány anyagilag is el akarja ismerni azokat a magyarokat, akik gyermeket vállalnak a világ bármely pontján – idézte pénteki számában a Magyar Idők Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát.

Katás egyéni vállalkozás anyasági támogatás mellett Kérdés

Katás egyéni vállalkozó anyasági támogatásban részesül. A kérdés az, hogy katásként 25 ezer vagy 50 ezer forintot kell fizetnie?

Módosulnak a gyermekvállaláshoz kapcsolódó ellátások Cikk

2017 decemberében két olyan jogszabályt is kihirdettek, amely az anyasági támogatással, a csecsemőgondozási díjjal, a gyermekgondozási díjjal kapcsolatos szabályokat módosította. Az alábbiakban a fenti ellátásokra vonatkozó fontosabb változásokat ismertetjük.

Időskori támogatás a gyermeküket tartósan ápolóknak Cikk

Új támogatási formát vezet be a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápolók számára a családtámogatási törvény módosítása, amelyet 173 igen szavazattal, egyhangúlag fogadott el az Országgyűlés.

Anyasági támogatást kapnak januártól a külhoni magyarok is Cikk

Jövő januártól indul az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési kezdeményezés, a Köldökzsinór program – mondta Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke az M1-en.

Anyasági támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem véglegesen Angliában élő magyar állampolgár szülő nő kaphat-e anyasági támogatást, ha igen, milyen feltételekkel, ha a baba nem Magyarországon született, és a magyar dokumentumok ügyintézése még folyamatban van (07. 25-én született)? Válaszát előre is köszönöm.

Anyasági támogatás és babakötvény a külhoni magyaroknak Cikk

Jövő januártól a Köldökzsinór program keretében kiterjesztik az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is, erre 640 millió forintot különítettek el első évben – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az MTI-nek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozótól ingatlanbérlés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs