85 találat a(z) albérlet cimkére

Kihirdették a felvételi ponthatárokat – a fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak Cikk

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek – közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.

Indul az albérletkeresési roham – mutatjuk, miért kérnek egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot a bérbeadók Cikk

A felvételi ponthatárok kihirdetésével ismét kezdetét veszi a lakáskeresési roham az egyetemi városokban. A bérbeadók jellemzően két- vagy háromhavi kaucióval biztosítják be magukat arra az esetre, ha a bérlőnek tartozása keletkezik vagy kárt tesz az ingatlanban. Ugyanakkor probléma esetén az számít leginkább, hogy készült-e közjegyzői okirat, amely nélkül csak hosszú és költséges pereskedéssel tudják a bérbeadók az igényünket érvényesíteni – hívta fel a figyelmet pénteken kiadott ismeretterjesztő írásában a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK), közölte az MTI.

Diákok albérletben: szerződés, adózás, közüzemi díjak, felújítás lakhatásért cserébe Cikk

Rövidesen eldől, hogy ki tanul tovább egyetemen, főiskolán, így megindul az az albérletet keresők rohama. Fontos, hogy aki albérletben él, az körültekintően kössön szerződést. Sok buktatója van annak, ha az ingatlanbérleti szerződés házilag készül, mivel jogvita esetén az ilyen szerződések nem nyújtanak valódi védelmet egyik félnek sem. A problémás – nemfizető, károkozó, ki nem költöző – bérlővel szemben, a közjegyző előtt tett nyilatkozat valódi védelmet a szakszerűen megírt bérleti szerződéssel együtt nyújt.

Albérleti díjak: nem áll meg a drágulás, 10 százalék fölötti az országos átlagos éves áremelkedés Cikk

Tovább nőttek júniusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 1,9 százalékkal nőttek országosan és 1,6 százalékkal Budapesten – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből. Éves összevetésben országosan 10,3, Budapesten 9,9 százalékkal nőttek a júniusi lakbérek, a 2015. évi bázisidőszak duplájára emelkedtek.

Nem hittük volna, de tovább tudtak drágulni az albérletek Cikk

Tovább emelkedtek márciusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,8 százalékkal nőttek országosan és 1,8 százalékkal Budapesten – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.

Munkába járás nem hivatalos tartózkodási helyről Kérdés

Albérleti, útiköltség- és bértámogatás 30 év alatti munkavállalóknak: startol az Ifjúsági Garancia Plusz program Cikk

Áprilisban indul a 200 milliárd forintos keretösszegű, a 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz program – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 csatorna ma reggeli adásában.

Jelentős különbségek a lakásbiztosítások díjában – márciusban bárki kedvezőbbre válthat Cikk

A két-háromszoros különbség sem ritka a hasonló tartalmú lakásbiztosítások díjai között itthon, emiatt egy adott kategórián belül a legdrágább terméket választó ügyfelek jóval többet fizethetnek otthonuk biztosítására – olvasható a CoverMe.hu online biztosítási portál sajtóközleményében. Az online biztosítási portál február végén a hazai lakásbiztosítási piac több mint 98 százalékát lefedő 10 szolgáltató alap, közép, prémium és Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) termékeinek díjszabását hasonlította össze konkrét példák segítségével.

Brutálisan drágák az albérletek a fővárosban Cikk

Lassuló ütemű, de még mindig emelkedő áremelkedés rajzolódik ki a fővárosi albérletpiacon, ugyanakkor a százezer főnél népesebb vidéki városokban már némi árcsökkenést mért az Otthon Centrum. Továbbra is a panellakás a legolcsóbb opció.

Diákok albérletben: ezekre figyeljen adózási szempontból bérbeadásnál! Cikk

A napokban kihirdették a felvételi ponthatárokat, így megindul a hajsza az albérletékért. Fontos, hogy aki albérletben él, körültekintően kössön szerződést. Cikkünkben összefoglaltuk, adózási szempontból mire érdemes figyelni a bérleti szerződés megkötése előtt és után.

Tovább drágulhatnak az albérletek Cikk

Fokozatos élénkülést mutat a kiadó lakóingatlanok piaca. A kínálat növekedése mellett a kereslet is felfutóban van, mindez a bérleti díjak gyorsulását hozhatja a felvételi ponthatárok kihirdetésével – írja az ingatlan.com legújabb elemzésében.

Csökkent az albérletek ára, de még így is igen drágák Cikk

Az év első negyedévében 216 ezer forinton alakult a fővárosi használt téglalakások átlagos havi bérleti díja, ami ugyan magasabb a tavalyi éves átlagnál, de 6 százalékkal alacsonyabb 2022 utolsó negyedévéhez képest – közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel.

Ismét drágult az albérlet Cikk

A lakásbérleti díjak országosan 1,7 százalékkal, a fővárosban 2,1 százalékkal nőttek januárban az egy hónappal korábbihoz viszonyítva, ami fordulatot jelent a tavaly szeptember-decemberben tapasztalt stagnáló-csökkenő tendencia után – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.

Tovább drágultak az albérletek Budapesten Cikk

Júliusban már meghaladták a 182 ezer forintot az albérletárak a fővárosban, az előző hónaphoz képest 4,8 százalékos az emelkedés – közölte adatai alapján a Rentingo.com közösségi albérletkereső platform.

Az új rezsiszabályok miatt a korábbi évekhez képest is nagyobb árelőnnyel adhatók ki a korszerűbb lakások Cikk

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése nyomán felélénkült az albérletpiac júliusban; országosan átlagosan 10 százalékkal nőtt a kereslet, míg a kínálat Budapesten 14 százalékkal, a megyeszékhelyeken pedig 16 százalékkal emelkedett – áll az ingatlan.com szerdai összefoglalójában, közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink