41 találat a(z) aláírás cimkére

Munkaidő-nyilvántartás vezetése: így praktikus és szabályos Cikk

Lehet-e úgy egyszerűsíteni a munkaidő-nyilvántartást, hogy a munkáltató már a nap elején feltünteti rajta a munkavégzés befejezésének időpontját is, s alá kell-e írattatni naponta a jelenléti ívet a munkavállalóval? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Egyszerűbb ügyintézés a kormányablakokban az aláírásminta alapú hitelesítéssel Cikk

Egyszerűbb ügyintézésre nyílik lehetőség a kormányablakokban az új típusú, aláírásminta alapú hitelesítéssel – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

Kilépőpapírok aláírása, ha a munkavállaló otthonba került Kérdés

Érvényességi feltételek Kérdés

E-számla teljesítési igazolás Kérdés

Kérelem aláírása Kérdés

AVDH és EGYKE aláírása Kérdés

Jelenléti ív napi kétszeri aláírása Kérdés

SZÜV Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vagyonfelosztási javaslat és taggyűlési jegyzőkönyv kitöltésével és csatolásával kapcsolatban szeretnék kérdezni. 14. illetve 18. számú mellékletek a 21/2006. (V. 18.) IM rendelethez. 1. Le kell tölteni, semmit nem lehet kitörölni (a nyilakat sem)? 2. Alá kell kézzel íratni vagy nem kell kézzel aláíratni? 3. Ha alá kell íratni, akkor utána szkennelni kell, hogy pdf legyen, és az avdh hitelesítettni és így csatolmányként feltölteni? 4. Nem kell aláíratni csak pdf-be lementeni és hitelesítettni avdh és utána feltölteni? Több embert kérdeztem, több választ kaptam, ezért szeretném megkérdezni. Köszönöm! Szne

Egymilliónál többen írták alá a brit parlamenti kényszerszünet miatti tiltakozást Cikk

Szerda éjfélig több mint egymillióan írtak alá petíciót a brit parlament ülésezésének szeptember közepétől október közepéig tartó felfüggesztése ellen.

Kiküldetési rendelvény folytatás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_7_5_Kikuldetesi_rendelveny_uux Tisztelt Szakértő! A korábbi kérdésemnél lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen. Arra szeretnék választ kapni, hogy kell-e a kiküldetési rendelvényen egy másik aláírás, aki elrendeli az utazást, vagy a tag vagy ügyvezető saját maga is elrendelheti magának az utazást? Alá kell-e írnia az utakat, vagy elég a törvényben előírt adatok megléte? Köszönettel.

Számvitel Kérdés

A kérdésem a következő: nettó 200 ezer forint feletti szolgáltatásnyújtás esetén szerződéssel kell rendelkezni az elvégzett munkáról. Ezt kiváltja az árajánlat és annak elfogadása, vagyis a megrendelés. Ebben az esetben elegendő e-mailes formában ezt megtenni, vagy a szolgáltatást nyújtónak és szolgáltatást végzőnek is szükséges ezt aláírni? kKszönettel a választ.

Beltag munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy betéti társaság nyugdíjas beltagja egyben ügyvezető és 80 százalékban tulajdonos is. Van még mellette két kültag, fejenként 10–10 százalékos tulajdoni hányaddal, az egyikük személyesen közreműködik, a másik passzív tulajdonos. Kérdésünk az, hogy a 80 százalékos többségi tulajdonos ügyvezető tag köthet-e munkaviszonyos szerződést a társasággal? Ha köthet, akkor ki írja alá a szerződést a munkáltató nevében? Helyes az a megoldás, hogy valamelyik kültag írja azt alá, a taggyűlés felhatalmazása alapján?

Figyelem, visszamenőleg is semmis lehet a NAV határozata! Cikk

A Kúria a közelmúltban több az adózás rendjét érintő, garanciális eljárásjogi kérdésben döntött az adózók javára. A kérdéses ítéletekben lefektetett jogelvek a vállalkozások már lezárt ügyeire is hatással lehetnek, tekintettel arra, hogy azok adóhatósági figyelmen kívül hagyása olyan súlyos jogszabálysértést eredményez (történjen az akár a régi, akár az új Art. égisze alatt), mely – a megfelelő eljárási lépések esetén – akár visszamenőlegesen is jogi reparációt vonhat maga után.

Nem aláírási címpéldány szerinti aláírás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiak megválaszolásában kérném segítségét. Kft. ügyvezetője önálló aláírási joggal rendelkezik. A szerződéseket rendszeresen nem az aláírási címpéldányban szereplő aláírási képpel írja alá. Lehet-e bármilyen következménye, hogy részünkről sem a vevői, sem a szállítói szerződéseket nem az aláírási címpéldányban szereplő módon írja alá? A partnereink nem kérik el az aláírási címpéldányt, így ők nem tudhatják, hogy nem ez a bejelentett aláírási képe. Tisztelettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ajándékba adott termék és szolgáltatás adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs