33 találat a(z) aláírás cimkére

SZÜV Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vagyonfelosztási javaslat és taggyűlési jegyzőkönyv kitöltésével és csatolásával kapcsolatban szeretnék kérdezni. 14. illetve 18. számú mellékletek a 21/2006. (V. 18.) IM rendelethez. 1. Le kell tölteni, semmit nem lehet kitörölni (a nyilakat sem)? 2. Alá kell kézzel íratni vagy nem kell kézzel aláíratni? 3. Ha alá kell íratni, akkor utána szkennelni kell, hogy pdf legyen, és az avdh hitelesítettni és így csatolmányként feltölteni? 4. Nem kell aláíratni csak pdf-be lementeni és hitelesítettni avdh és utána feltölteni? Több embert kérdeztem, több választ kaptam, ezért szeretném megkérdezni. Köszönöm! Szne

Egymilliónál többen írták alá a brit parlamenti kényszerszünet miatti tiltakozást Cikk

Szerda éjfélig több mint egymillióan írtak alá petíciót a brit parlament ülésezésének szeptember közepétől október közepéig tartó felfüggesztése ellen.

Kiküldetési rendelvény folytatás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_7_5_Kikuldetesi_rendelveny_uux Tisztelt Szakértő! A korábbi kérdésemnél lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen. Arra szeretnék választ kapni, hogy kell-e a kiküldetési rendelvényen egy másik aláírás, aki elrendeli az utazást, vagy a tag vagy ügyvezető saját maga is elrendelheti magának az utazást? Alá kell-e írnia az utakat, vagy elég a törvényben előírt adatok megléte? Köszönettel.

Számvitel Kérdés

A kérdésem a következő: nettó 200 ezer forint feletti szolgáltatásnyújtás esetén szerződéssel kell rendelkezni az elvégzett munkáról. Ezt kiváltja az árajánlat és annak elfogadása, vagyis a megrendelés. Ebben az esetben elegendő e-mailes formában ezt megtenni, vagy a szolgáltatást nyújtónak és szolgáltatást végzőnek is szükséges ezt aláírni? kKszönettel a választ.

Beltag munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy betéti társaság nyugdíjas beltagja egyben ügyvezető és 80 százalékban tulajdonos is. Van még mellette két kültag, fejenként 10–10 százalékos tulajdoni hányaddal, az egyikük személyesen közreműködik, a másik passzív tulajdonos. Kérdésünk az, hogy a 80 százalékos többségi tulajdonos ügyvezető tag köthet-e munkaviszonyos szerződést a társasággal? Ha köthet, akkor ki írja alá a szerződést a munkáltató nevében? Helyes az a megoldás, hogy valamelyik kültag írja azt alá, a taggyűlés felhatalmazása alapján?

Figyelem, visszamenőleg is semmis lehet a NAV határozata! Cikk

A Kúria a közelmúltban több az adózás rendjét érintő, garanciális eljárásjogi kérdésben döntött az adózók javára. A kérdéses ítéletekben lefektetett jogelvek a vállalkozások már lezárt ügyeire is hatással lehetnek, tekintettel arra, hogy azok adóhatósági figyelmen kívül hagyása olyan súlyos jogszabálysértést eredményez (történjen az akár a régi, akár az új Art. égisze alatt), mely – a megfelelő eljárási lépések esetén – akár visszamenőlegesen is jogi reparációt vonhat maga után.

Nem aláírási címpéldány szerinti aláírás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiak megválaszolásában kérném segítségét. Kft. ügyvezetője önálló aláírási joggal rendelkezik. A szerződéseket rendszeresen nem az aláírási címpéldányban szereplő aláírási képpel írja alá. Lehet-e bármilyen következménye, hogy részünkről sem a vevői, sem a szállítói szerződéseket nem az aláírási címpéldányban szereplő módon írja alá? A partnereink nem kérik el az aláírási címpéldányt, így ők nem tudhatják, hogy nem ez a bejelentett aláírási képe. Tisztelettel.

Meghatalmazás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: vállalkozási szerződést írhat-e alá vezető beosztásban dolgozó munkavállaló, hogyha rendelkezik az ügyvezető által erre a célra szolgáló meghatalmazással? Köszönettel a választ.

Újra támadhatók a NAV-határozatok? Akár adót is visszaszerezhet Cikk

Sorra véreznek el a NAV-határozatok a bíróságok előtt egy banális hiba miatt: jó részük nem megfelelő aláírást tartalmaz. Ez az eljárási hiba azonban nem csupán folyamatban levő perekben, hanem akár múltbéli, lezárt eljárásokban is felhasználható lehet – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Transzferár-nyilvántartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégcsoportunkban lévő két cég ügyvezetőn keresztül kapcsolt viszonyba került egymással. Középvállalkozás lévén jogszabály szerint transzferár-nyilvántartási kötelezettségünk van. Egy szakmai fórumon hangzott el, hogy amennyiben két cég között közös ügyvezetés által kapcsolt viszony keletkezik, köthető egy olyan megállapodás a két cég között, hogy a kapcsoltságot eredményező közös ügyvezető nem ír alá a két cég között semmilyen szerződést. Ez által a transzferár-nyilvántartási kötelezettség megszűnik. Természetesen más aláírásra jogosult ügyvezetővel rendelkezik mindkét cég. Legyen szíves a fenti témában tájékoztatást adni. Köszönöm.

Szabadság-nyilvántartás a dolgozóknak Kérdés

Kedves Szakértők! Arra szeretnék egyértelmű választ kapni, hogy a munkavállalókkal kell-e aláíratni, s egyáltalán kötelező-e kiállítani szabadság-engedélykérőt? Vagy elég, amit a bérszámfejtőprogram listáz a szabadságok után, s azt vagy kilépéskor, vagy évente egyszer aláíratni velük? Köszönettel

Aláírásbélyegző használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyházi fenntartású köznevelési intézményben a házipénztári ki- és befizetésekhez pénztárbizonylat készül. Belső egyházi szabályozás alapján utalványozás és pénzügyi ellenjegyzés nélkül kifizetést nem lehet teljesíteni. A kifizetést megelőzően az alapbizonylatot (például számlát) az arra jogosultak saját kezű aláírásukkal utalványozzák és ellenjegyzik. Az alapbizonylat alapján kiállított pénztárbizonylaton az utalványozás, ellenjegyzés, pénztárellenőrzés igazolása nem saját kezű aláírással, hanem aláírásbélyegzővel történik. A pénztárellenőr saját kezűleg csak az időszaki pénztárjelentést (havonta kétszer van pénztárzárás) írja alá. Az utalványozó és a pénztárellenőr esetében az intézmény pénzkezelési szabályzatában a pénztári bizonylatokon az aláírásbélyegzővel történő aláírást megengedi. Arra, hogy ezeket a bélyegzőket ki használhatja, a szabályzat konkrétan nem tér ki. A gyakorlatban a pénztárbizonylatokra az aláírás-bélyegzőket a pénztáros nyomja rá. A fenntartó belső ellenőre az aláírásbélyegzők használatát kifogásolja, szerinte ezeknek az aláírásoknak a pénztárbizonylatokon is eredetinek kellene lenni. Ebben az esetben mi lehet a szabályos eljárás, és az milyen jogszabályokra vezethető vissza? Válaszát előre is köszönöm.

Ki írhatja alá a számlát? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eddig mind a belföldi, mind az exportra vonatkozó számlákat az ügyvezető írta alá, exportszámla esetén le kellett adni a vámkezeléshez az aláírási címpéldány másolatát is. Az ügyvezető távollétében/betegszabadsága alatt ki írhatja alá a számlákat? Adhat-e meghatalmazást az ügyvezető a cég alkalmazásában nem álló családtagjának vagy mindenképp alkalmazott kell legyen a számla aláírója? Szíves segítségét előre is köszönöm.

Számla aláírása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy a számlákat nem kell aláírni, és bélyegzővel ellátni, csak szerepelni kell rajta a cég nevének, adószámának és címének? A számlát elég csak két példányban kinyomtatni, nem kell, mint régen, négy példányban (én úgy tudom)? Előre is köszönöm a válaszát. Üdv: Anita

143 milliárd forint! Kész a szerződés, ennyiért épül a Puskás Stadion Cikk

Aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést ma a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

275/2020. kormányrendelet

Lepsényi Mária

adószakértő

Felmondási védelem közalkalmazottnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close