44 találat a(z) adóváltozások cimkére

Megjelent az adócsomag! Cikk

Egy nappal a parlamenti szavazás után már meg is jelent a 106. számú Magyar Közlönyben a zömmel 2022. január 1-jétől érvényes változásokat tartalmazó adócsomag.

Megjelent a márciusi VálaszAdó Cikk

A 2021-ben hatályba lépő jogszabályok alkalmazása számos kérdést vetett fel már az év első két hónapjában.

Megjelent a januári VálaszAdó Cikk

Ha valamikor, tavaly aztán igazán működött a törvénygyár, illetve a rendeletgyár. Az utóbbi szükségességét a pandémia okozta veszélyhelyzettel indokolták a jogalkotók.

Fontos adóváltozásokat hirdettek ki Cikk

Két adómódosító csomag is megjelent a 2019/128. számú Magyar Közlönyben.

A szakértő szerint az idei adóváltozások közül a szocho csökkentése a legjelentősebb Cikk

Az idei adóváltozások közül a legjelentősebb a szociális hozzájárulási adó csökkentése, a hatéves bérmegállapodás értelmében idén júliusban újabb 2 százalékponttal, 19,5 százalékról, 17,5 százalékra mérséklődik ez a munkaadókat terhelő járulék. A változtatás várhatóan 130 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál – mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató közgazdásza csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

HVG Adóváltozások konferencia 2017 Esemény

December 7-én a HVG adó konferenciáján mindent megtudhat a legújabb adóváltozásokról.

Így változnak az adók az idén és jövőre Cikk

Hogyan módosulnak a társasági adó, az általános forgalmi adó, a helyi adó szabályai és más közterhek 2016-ban és 2017-ben? A BDO Magyarország összefoglalóját közöljük.

Rejtett számviteli változások a napokban elfogadott adócsomagban Cikk

Megjelent a transzferárakról szóló rendelet módosítása, Lássuk, mi maradt az erősen adóhatósági elvárásokat sugárzó, tavasszal napvilágot látott tervezetből. Emellett bemutatjuk a június 13-án elfogadott adócsomagba rejtett, transzferárakkal összefüggő számviteli változásokat is.

Adóváltozások, bérkiáramlás - veszélyben az inflációs cél Cikk

Az alacsony infláció és az adóváltozások miatt nőttek a reálbérek, de a bérkiáramlás üteme nem veszélyezteti az inflációs célt az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

„Nem csak rezsit, adót is kell fizetni, de fontos, hogy legyen miből” Cikk

Egyet lehet érteni az agresszív adótervezés elleni szigorú fellépéssel, ugyanakkor a bonyolult, nehezen érthető és állandóan változó jogszabályi környezet sok jogkövető vállalkozás számára is nehézséget okoz. Pedig ha a kiszámíthatatlan, értelmezési nehézségeket okozó elemeket, a vizsgálatok szubjektivitását sikerülne csökkenteni, hazánk vonzó alternatíva lenne a valós gazdasági tevékenységet végző nemzetközi vállalkozások számára – hangsúlyozta Siklós Márta, a LeitnerLeitner tanácsadó cég igazgatója azon a sajtóbeszélgetésen, amelyen a gyorsan változó gazdasági környezetről, s ehhez kapcsolódóan az adóbírságok kockázatáról, az adózói magatartás motivációiról és a kívánatos irányokról is szó esett.

Áfatörvény módosítása: zavar a rendszerben Cikk

Mint ahogy arról már több cikkünkben beszámoltunk, „Az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályai” címet és T/10238. irományszámot viselő törvényjavaslat nem kis részben – a szokásos műszóval élve – adósaláta-gyűjtemény. Léte újfent az bizonyítja, hogy adórendszerünkben csak egy biztos pont van: a változás.

Jogharmonizációs és egyéb adómódosítások: illeték, gyet, adókulcs, adókedvezmény Cikk

Az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvényjavaslatba foglalta a kormány az újabb adójellegű jogszabályok módosítását, a javaslatot egyaránt általános vitára bocsátotta a parlament költségvetési és gazdasági bizottsága hétfőn. Az ellenzéki képviselők a bizottsági üléseken kifogásolták, hogy jogharmonizációs törvénnyel egyéb adószabályok is módosulnak.

Kik járnak jól az idei adóváltozásokkal? Cikk

Elsősorban az átlagbér két-háromszorosát keresőket hozzák a korábbinál kedvezőbb helyzetbe az idei adóváltozások, az átlagosnál kevesebbet keresők fizetése az idén sem lesz több a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég szerint.

Adómódosításokat javasolnak az ingatlanfejlesztők Cikk

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) a közcélt szolgáló beruházás áfa-mentességét, az alvállalkozói költségek iparűzési adóból való levonását, illetve a nem realizált árfolyamkülönbözet adóztatásának módosítást javasolja a kormánynak - közölte a szervezet.

BDO az adóváltozásokról: bonyolódik az adminisztráció 2013-ban Cikk

Jövőre tovább bonyolódik az adóadminisztráció Magyarországon: komplikáltabb lesz az áfa-bevallás és az új kisvállalkozási adók sem segítik az átláthatóságot - közölte a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn az MTI-vel annak kapcsán, hogy az Országgyűlés várhatóan elfogadja a 2013-ra vonatkozó adóváltoztatásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs