44 találat a(z) adóváltozások cimkére

Megjelent az adócsomag! Cikk

Egy nappal a parlamenti szavazás után már meg is jelent a 106. számú Magyar Közlönyben a zömmel 2022. január 1-jétől érvényes változásokat tartalmazó adócsomag.

Megjelent a márciusi VálaszAdó Cikk

A 2021-ben hatályba lépő jogszabályok alkalmazása számos kérdést vetett fel már az év első két hónapjában.

Megjelent a januári VálaszAdó Cikk

Ha valamikor, tavaly aztán igazán működött a törvénygyár, illetve a rendeletgyár. Az utóbbi szükségességét a pandémia okozta veszélyhelyzettel indokolták a jogalkotók.

Fontos adóváltozásokat hirdettek ki Cikk

Két adómódosító csomag is megjelent a 2019/128. számú Magyar Közlönyben.

A szakértő szerint az idei adóváltozások közül a szocho csökkentése a legjelentősebb Cikk

Az idei adóváltozások közül a legjelentősebb a szociális hozzájárulási adó csökkentése, a hatéves bérmegállapodás értelmében idén júliusban újabb 2 százalékponttal, 19,5 százalékról, 17,5 százalékra mérséklődik ez a munkaadókat terhelő járulék. A változtatás várhatóan 130 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál – mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató közgazdásza csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

HVG Adóváltozások konferencia 2017 Esemény

December 7-én a HVG adó konferenciáján mindent megtudhat a legújabb adóváltozásokról.

Így változnak az adók az idén és jövőre Cikk

Hogyan módosulnak a társasági adó, az általános forgalmi adó, a helyi adó szabályai és más közterhek 2016-ban és 2017-ben? A BDO Magyarország összefoglalóját közöljük.

Rejtett számviteli változások a napokban elfogadott adócsomagban Cikk

Megjelent a transzferárakról szóló rendelet módosítása, Lássuk, mi maradt az erősen adóhatósági elvárásokat sugárzó, tavasszal napvilágot látott tervezetből. Emellett bemutatjuk a június 13-án elfogadott adócsomagba rejtett, transzferárakkal összefüggő számviteli változásokat is.

Adóváltozások, bérkiáramlás - veszélyben az inflációs cél Cikk

Az alacsony infláció és az adóváltozások miatt nőttek a reálbérek, de a bérkiáramlás üteme nem veszélyezteti az inflációs célt az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

„Nem csak rezsit, adót is kell fizetni, de fontos, hogy legyen miből” Cikk

Egyet lehet érteni az agresszív adótervezés elleni szigorú fellépéssel, ugyanakkor a bonyolult, nehezen érthető és állandóan változó jogszabályi környezet sok jogkövető vállalkozás számára is nehézséget okoz. Pedig ha a kiszámíthatatlan, értelmezési nehézségeket okozó elemeket, a vizsgálatok szubjektivitását sikerülne csökkenteni, hazánk vonzó alternatíva lenne a valós gazdasági tevékenységet végző nemzetközi vállalkozások számára – hangsúlyozta Siklós Márta, a LeitnerLeitner tanácsadó cég igazgatója azon a sajtóbeszélgetésen, amelyen a gyorsan változó gazdasági környezetről, s ehhez kapcsolódóan az adóbírságok kockázatáról, az adózói magatartás motivációiról és a kívánatos irányokról is szó esett.

Áfatörvény módosítása: zavar a rendszerben Cikk

Mint ahogy arról már több cikkünkben beszámoltunk, „Az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályai” címet és T/10238. irományszámot viselő törvényjavaslat nem kis részben – a szokásos műszóval élve – adósaláta-gyűjtemény. Léte újfent az bizonyítja, hogy adórendszerünkben csak egy biztos pont van: a változás.

Jogharmonizációs és egyéb adómódosítások: illeték, gyet, adókulcs, adókedvezmény Cikk

Az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvényjavaslatba foglalta a kormány az újabb adójellegű jogszabályok módosítását, a javaslatot egyaránt általános vitára bocsátotta a parlament költségvetési és gazdasági bizottsága hétfőn. Az ellenzéki képviselők a bizottsági üléseken kifogásolták, hogy jogharmonizációs törvénnyel egyéb adószabályok is módosulnak.

Kik járnak jól az idei adóváltozásokkal? Cikk

Elsősorban az átlagbér két-háromszorosát keresőket hozzák a korábbinál kedvezőbb helyzetbe az idei adóváltozások, az átlagosnál kevesebbet keresők fizetése az idén sem lesz több a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég szerint.

Adómódosításokat javasolnak az ingatlanfejlesztők Cikk

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) a közcélt szolgáló beruházás áfa-mentességét, az alvállalkozói költségek iparűzési adóból való levonását, illetve a nem realizált árfolyamkülönbözet adóztatásának módosítást javasolja a kormánynak - közölte a szervezet.

BDO az adóváltozásokról: bonyolódik az adminisztráció 2013-ban Cikk

Jövőre tovább bonyolódik az adóadminisztráció Magyarországon: komplikáltabb lesz az áfa-bevallás és az új kisvállalkozási adók sem segítik az átláthatóságot - közölte a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn az MTI-vel annak kapcsán, hogy az Országgyűlés várhatóan elfogadja a 2013-ra vonatkozó adóváltoztatásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiegészítő tevékenységből származó bevétel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlanértékesítés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Végelszámolás alatt álló társaság vagyonának felosztása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs