Megjelent a januári VálaszAdó

  • adozona.hu

Ha valamikor, tavaly aztán igazán működött a törvénygyár, illetve a rendeletgyár. Az utóbbi szükségességét a pandémia okozta veszélyhelyzettel indokolták a jogalkotók.

Tény, hogy a 2021-es adó- és tb-változások megszavazására ezúttal talán még többször futottak neki az országgyűlési képviselők: először a nyáron elfogadott adócsomagnál, majd az őszinél, a továbbiakban pedig belevarrva egy-egy (olykor témaidegen) törvényjavaslatba.

Készítettünk egy összefoglalót arról, hogy mi minden változott 2021. január 1-jétől, illetve már 2020-ban év közben is.

A katásoknak jelentős szigorítással kellett szembenézniük, ezért szemléztük a katáról az szja-ra visszatérők egyes teendőiről szóló írásunkat is.

A tavalyi év utolsó napján, a huszonnegyedik órában jelent meg a Magyar Közlönyben a számlarendelet módosítása, amelyről készült cikkünk szintén szerepel ajánlott írásaink között. Hasonlóképpen aktuális az éven áthúzódó kifizetésekkel kapcsolatos tudnivalókról szóló írásunk.

A 2021. januári VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tag járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Kiegészítő társas vállalkozói kivét

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Nyugdíjas osztaléka utáni szocho

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close